onsdag 25 juli 2012

Är du en atlet?

Atletisk. Det är ett bra ord tycker jag. Klingar stark och sund i mina öron. Jag vill vara atletisk, jag är en atlet! Tror jag? Vad lägger ni i ordet, är det något man väljer eller beror det på hur man presterar? Har det med hur ens kropp är formad att göra, hur ser en atletisk person ut?

16 kommentarer:

 1. Love! Jag ÄR en atlet!! Eller, jag känner mig kanske inte så, men precis som du VILL jag vara en atlet! Älskar ordet! Nåt för oss att anamma inför kommande planer? Typ 'Atletklubben'?! ;-)

  SvaraRadera
 2. För mig är atlet en sak och atletisk något annat, eller kanske att atlet är något man är och atletisk är mer kroppsformen. Jag är i alla fall båda två, eller hur? :-) skratt. Det finns så klart folk som är MYCKET bättre än mig på det sportsliga men det finns också folk som är mycket sämre. jag ser absolut atletisk ut med mina breda axlar i alla fall, när jag var i Kanada och vi hyrde bil så tog jag mer axelplats än killarna..

  SvaraRadera
 3. Atlet- stark smidig o vältränad är vad jag tänker på när jag hör ordet atlet.
  Jag ser mig själv som atletisk sen jag började med Crossfit o det är jag stolt över :)!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Vältränad, men främst all-round-tränad tycker jag är att vara atletiskt! Stark, snabb, uthållig och smidig!

  SvaraRadera
 6. På franska säger man ofta att någon är "athléthique" och använt om en kvinna så innebär det att hon är vältränad och har muskler, att det syns att hon tränar, i motsats till den klassiska rökande, taniga fransyskan.
  Enbart positivt, alltså!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar ordet atletisk. Det ör det jag är, alltid, oavsett om jag vägde åtta kilo för mycket en gång så syntes det rakt igenom - här finns en atletisk kropp under lite extra hull. En atletisk kropp har med hållning, komposition, rörelse att göra. Ett förhållningssätt med driv i det man gör. Man kan bli dammig om man tappar bort det, men det finns där under. En gång atlet - alltid atletisk! yay!

  SvaraRadera
 8. Verkligen ett fint ord! Jag är såklart en atlet. Det tycker jag alla som Tränar fysiskt på något sätt är. Oavsett om det är yoga, fotboll eller löpning. All idrott ger atleter!

  SvaraRadera
 9. At være atletisk er for mig en person der har en stærk krop, god kondition og kan klare lidt af hvert. Det er fx ikke en bodybuilder men derimod en fodboldspiller. En atletisk person er slank men ikke tynd, muskuløs uden at være muskelbundt og ser generelt sund og rask ud.

  Men at være en atlet, lyder i mine øre som at man lever af sin sport - en der er professionel udøver.

  / Anneli

  http://etskridtadgangen.blogspot.dk

  SvaraRadera
 10. Ja, atlet och atletisk är ett fint ord. Det utstrålar styrka och kraft utan att bli too much liksom. När jag tävlade i gymnastik var jag en atlet, numer letar jag lite mer efter känslan och att jobba mig mot en mer atletisk kropp.

  Bra att du får oss att tänka till!

  SvaraRadera
 11. Ja, atlet och atletisk är ett fint ord. Det utstrålar styrka och kraft utan att bli too much liksom. När jag tävlade i gymnastik var jag en atlet, numer letar jag lite mer efter känslan och att jobba mig mot en mer atletisk kropp.

  Bra att du får oss att tänka till!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker atletisk hänger mycket ihop med utseende, det är ett adjektiv liksom. Som kvinna har man låg fettprocent, är stark och snabb och frisk. Som man ser man ut som en grekisk gud :D

  SvaraRadera
 13. Jag är noog på väg att bli atletisk :) Hoppas jag! En atlet för mig är någon som är stark och uthållig!

  SvaraRadera
 14. LÄTT att jag är en atlet. Inget snack om saken. Alla som tränar och gör sitt bästa på varje pass kan kalla sig själv för atleter!!!!

  SvaraRadera
 15. Jag ser mig själv som en atlet när jag tränar, mycket pågrund av att jag använder mig av en atletisk hållning då!
  :-)

  När jag tänker på ordet atlet föreställer jag mig en vältränad person med bra hållning.

  SvaraRadera
 16. jag vill vara en atlet!!! En stark person! :)

  SvaraRadera