fredag 20 juli 2012

Frunchtid

Nu tillbaka i Stockholm blir det periodisk fasta lite oftare igen, vid de tillfällen då det känns bra helt enkelt. Ibland vill jag äta en mysig frukost tidigt tillsammans med familj och släkt, ibland vill jag skippa den och slippa känna stress i tron att muskler förtvinar och förbränningen hostar till och dör som en gammal moppemotor.

Som idag då jag klev upp 08 och vi drog iväg på utflykt med en annan barnfamilj vid 09, då var det skönt att slippa jäkta i sig frukost. Fastan bröts med kaffe och mina tranbär/valnötsmuffins och sen åt jag denna frukost då jag kom hem. Kvarg + filmjölk med banan, torkade blåbär, kokos, nötter och frön. Hemgjort fröknäcke (efter nytt recept, godaste hittills, ska lägga upp) med ägg och kaviar. Te. Proppmätt!

Jag älskar att ta mig tid med min första måltid; att ha tid att laga, duka upp och äta (och fota om man är bloggare....!) Nu kunde jag fixa denna underbara bricka och gå ut på terassen och lägga mig i vår nya utesoffa bredvid Mr och äta och läsa hela DN medan kotten sov. Livet!

(Jag älskar dig kottelill men när det kommer till morgonen delar jag inte ditt spring i benen och din preferens att äta frukosten i form av en macka i handen medan du rusar runt).

8 kommentarer:

 1. Din frukost lät lagom mummsig måste jag säga! Blev genast hungrig!

  SvaraRadera
 2. Jag och min sambo satt och pratade i går kväll och vi kom in på det här med PF. Han frågade vad de som kör det här har för syfte med det och jag insåg att jag bara läst om att många gör det, men sällan nån som skrivit varför (eller så har jag bara missat det). Jag ställer därför nyfiket frågan till dig, vad är ditt syfte med periodisk fasta?

  SvaraRadera
 3. Älskar oxå mina barn massor, men samma här: de tycker det är morgon MYCKET tidigare än vad jag tycker, och de håller oxå ett HELT annat tempo på morgonen :)

  SvaraRadera
 4. Frukosten ser härligt läcker ut. Om jag inte hade varit en morgonmänniska som absolut inte klarar mig utan frukost direkt vid uppvaknandet så hade jag nog testat PF av ren nyfikenhet:)

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot fröknäcke receptet! Har funderat på att prova länge men inte kommit mig för.

  SvaraRadera
 6. Sara: Bra fråga, det finns nog väldigt många olika orsaker. Mina är:

  1: Livsstilen med många små måltider har aldrig passat mig men jag har trott att jag sabbat för kroppen genom att inte äta så, det tror jag inte längre - så skönt att slippa planera, packa hundra matlådor och slänga i sig frukost då man inte vill ha.

  2: Matspöken som följt mig hela livet och stress försvinner lite mer då jag slipper tänka på mat så många timmar/dygn och tillfällen/dygn.

  SvaraRadera
 7. Tack för ditt svar! Spännande att höra :)

  SvaraRadera
 8. Sara Borg: Främsta syftet är ju att deffa och bygga samtidigt! Man kör ett styrkepass innan första måltiden
  för att efteråt äta en proteinrik måltid som bygger upp de musklerna man precis jobbat med. :)

  SvaraRadera