torsdag 5 juli 2012

Dagens middag och dagens läsning

Kikärtsgryta med vitkål som stått i frysen och gottat sig, rostade solrosfrön (nåt som jag kan få cravings på) och babyspenat.

Sugen på vegetariskt idag efter att ha börjat läsa den här boken; Raw food på svenska av Erica Palmcranz. Jag köpte ju en utländsk raw food-bok för några månader sen men den var craaazy kan jag säga : ) Eller ja det var lite för mycket inslag av någon slags... naturreligion...? Och lavemang. Err... :-)

Den här boken verkar bra, grundlig, med en ordentlig introduktion. Jag gillar ju att blanda in raw food i min kost och flera av recepten gjorde mig sugen. Men jag kan säga att, gillar man inte dadlar, går typ 18 av 20 desserter bort ;-)

7 kommentarer:

 1. Hi hi, ja det är många dadlar i recepten. Fast det smakar inte så mycket av dem när man har blandat i allt annat gottigt. :) Men en fantastisk sötmaingrediens, helt klart.

  Har tre av hennes böcker hemma, och de är en jättebra inspiration. Men jag freestylar en hel del också, minst sagt. Men hittills har allt blivit mumsigt.

  SvaraRadera
 2. Haha! Lånade just den boken på bibblan idag :) Verkar spännande med alla blötlagda nötter. Ska prova!

  SvaraRadera
 3. Sukk, du er så dyktig på å lage spennende hverdagsretter Elbe!! Blir inspirert, men har ikke overskudd til å gjøre noe med det @ hverdagsstress med 2 barn og 110% jobb. Dagens hepp til deg og tumman ned til meg...
  Siri (en smule pms...)

  SvaraRadera
 4. Har också boken hemma och gillar tyvärr inte dadlar ;)

  SvaraRadera
 5. Med tanke på inlägget om naturliga kosttillskott, har du funderat något på hampaprotein? Fick just nys om det och det verkar vara hur bra som helst! :)

  SvaraRadera
 6. Jag har en av Renee Voltaires (raw)receptböcker och den ger massor med inspiration. Det används absolut dadlar men inte alls mycket.

  Jag har märkt att RAWfood är väldigt snäll mot magen. baksidan är att det tar sådan tid, och jag vet inte om de tär värt att investera i torkugn

  SvaraRadera
 7. Hanna: Har funderat på det som komplement men läste detta: http://www.body.se/forum/kosttillskott/hampa-protein-242277

  SvaraRadera