måndag 23 juli 2012

Bo och äta med andra

Hej! Vi åka och handla snart inför färd till en kompis lantställe. Jag får många frågor om hur man gör med maten då man lever ihop med andra och kanske delar måltider. Så här tänker jag:

Frukost och eventuella mellanmål; där kan jag välja själv. Det blir bra och sunda val; redan där har c:a 1/3 av dagens kostintag blivit rätt. Sådant är lätt att ta med sig och inga ögonbryn brukar höjas över det faktum att allas frukostpreferenser är olika.

Lunch och middag: blir jag bjuden och det är sådant jag inte brukar äta så a) äter jag, av allt (om jag gillar det), ett typexempel är potatis, vi äter det aldrig hemma men det är en delikatess tycker jag som ändå är full med näringsämnen b) äter jag men bara av det jag vill ha och lämnar resten. Till exempel äter kött, skippar pommes, fyller på med grönt.

Är det jag/vi som lagar däremot blir det ibland exakt sånt jag alltid äter (för jag äter ju en massa gott som även andra uppskattar!) eller mer klassisk mat som kanske jag modifierar.

Ett bra exempel är imorgon kväll; vi står för maten och vi har tänkt fixa en galen specialitet som min Mr tagit med sig från USA: hamburgare med nachos och bearnaise. Jepp, ni hörde rätt. Det är sjukt gott med de knapriga nachochipsen i burgaren och att bea är den bästa såsen vet ju alla ;-) Min modifikation? Jag äter nachos även om det inte är någon staple i min kost, jag vill inte vara utan den smak de tillför rätten. Samma sak med bean; den innehåller ju faktiskt bara good stuff! Hamburgerbröden däremot: nepp. Den ganska intetsägande smaken kan jag vara utan: sveper ett salladsblad runt istället.

Hur gör ni?

5 kommentarer:

 1. Jag forsoker att ata sa bra jag kan i vardagen, sa tanker jag att jag "sparar" mina treats till sociala tillfallen. Till kaffet hemma skippar jag smakakorna man ater av vana, istallet kan jag ta nat lite nyttigare (ex. dina supergoda cookie dough bollar som jag gjorde har om dagen!) sa da nar jag traffar en kompis for en fika kan jag at en brownie eller ar jag bortbjuden sa ater jag det som bjuds, det ar ju inget jag ater varje dag. Sen maste jag erkanna att nar det ar semester/besok hos killens mamma etc sa ater jag det som alla andra ater, sa lange det ar gott!

  SvaraRadera
 2. Så här gör vi:

  http://kevlarsjaltranar.blogspot.se/2012/07/pustar-ut.html

  Puh!!!

  SvaraRadera
 3. Ungefär som du!
  Vid frukost laddar jag, och de andra måltiderna (som ofta kan vara plock) väljer jag det bästa.
  Och eftersom jag lever väldigt nyttigt resten av tiden, så spelar det ju ingen roll, eller hur!

  Och det är klart, blir man typ bjuden på en kladdkaramellkaka till efterrätt..äter man ju! (Kanske inte 6 bitar dock hihi)

  Så länge man inte gör en stor grej av det, blir man heller inte alltför ifrågasatt!

  SvaraRadera
 4. Jag är inte så stenhård med kosten, men visst är det lite klurigt ibland.

  Låter som en bra plan du har kommit fram till. Försöka undvika det man inte vill äta och fylla på med grönt istället. Funkar ju om man inte bor ihop i en evighet. :-)

  SvaraRadera
 5. Kevlarsjäl: fy bubblan kan knappt läsa din text blir tokig!!

  SvaraRadera