måndag 2 juli 2012

Dagens träning

Bröst, triceps och plankor. Det finns ingen dipsmaskin på jobbgymmet så jag gick till dipställningen på jobbet och skulle testa om det gick ändå. Det gick inte ändå ;-) Fast jag satte i foten på sidan och kunde avlasta lite, så några fixade jag på så sätt. Kan bero på att jag aldrig tränar triceps, iaf inte när jag inte kör efter ett styrkeprogram. Glömmer dem helt enkelt...

Sen stod jag och spände mig så mycket det gick obemärkt på "bra stället" och pratade med en trevlig tjej som också gjorde hoppchins och tyckte det lät bra att fixa assisterande gummiband. Vilket trevligt gymbesök.

4 kommentarer:

 1. Ett tips är att sätta sig på kanten på en bänk och lägga upp fötterna på en annan. Är man riktigt stark i triceps kan man även lägga lite vikter i knät. Grym övning :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag undrar om du brukar äta blodpudding? Jag är nämligen lite kluven till om det är nyttigt eller inte. Den innehåller ju massa järn,vilket är bra. Men sen är det ju socker och massa massa mjöl i - inte lika bra. Hur skadligt tror du det är att äta ca 4 skivor/vecka? Jag behöver nämligen järnet eftersom jag haft anemi (och jag vet att jag inte borde bry mig om det är nyttigt eller inte, då jag främst bara behöver få i mig järnet - men man vill ju ändå veta lixom!)

  SvaraRadera
 3. Jag läste någonstans (Oxygen? Min källkritik är under all kritik...) att triceps är typ 75% av överarmens muskler (kan vara hittepåsiffra. Men det var mycket i alla fall) och att man därför ska lägga mer tid på den än på biceps för att få riktigt snajsiga armar. Något sånt var det. Om jag inte har drömt det. Någon mer kunnig kan säkert upplysa mer i så fall... Hur som helst tycker jag att det är riktigt roligt att träna triceps sedan jag fick specialövningar i senaste gymupplägget! Kick backs i drop set tex. Aj aj!

  SvaraRadera
 4. Beata- du har rätt! :-) Eller, jag vet inte om den är så mycket som 75% men man bör inte missa den om man vill ha muskliga armar! Så Elbe, kör lite dips i kontorsstolen, sittande, så fixar du snart de 'riktiga' ;-)

  SvaraRadera