fredag 27 juli 2012

Bloggdator? + kaiko

Men ååhe bejbs! Kan inte blogga från mobilen (eller jo som jag gör nu, i webbläsaren, men jag brukar använda mig av Bloggers smidiga funktion där man mailar bilder till en viss adress så publiceras de som inlägg. Funkar inte nu. )

Jag har skrivit flera inlägg som försvunnit i cyberrymden om att jag tagit tåget till hemstaden och ska träna för första gången på länge. Och jag har massor av fräscha bilder från mitt träningspass på hinderbanan här nere där jag körde med min TRX idag som jag vill visa er!

Funderar allt mer på att köpa en bloggdator. Eller minidator eller netbook som de också kallas, de där 10-tummarna man kan ha i handväskan. Skulle behöva en då mobilbloggandet strular och jag är på resande fot samt att jag ofta saknar en laptop att sitta i soffan med (har bara en stor iMac i arbetsrummet) men att köpa en fullstor sådan med bra kräm i kan inte motiveras utifrån mina behov. Och på senaste pillar jag med ett hobbyprojekt som involverar mycket skrivande och jag kommer ofta på saker som jag skulle vilja hamra ned vid tillfällen då det inte går.

Har någon av er en minidator eller tips på en? Den kan egentligen vara ganska klen bara tangentbordet är skönt. Inget jag vill lägga mycket pengar på heller. Råd?

7 kommentarer:

 1. Jag har också strul med mobilbloggning för tillfället. Brukar mest skicka mina inlägg som mejl, men de senaste dagarna har de som sagt fastnat någonstans i cyberrymden.. :(

  Sen vill jag ju att inläggen ska se ut som jag vill (typsnitt, layout osv) och måste ändå in och redigera när jag får tillgång till en dator. En smidig liten bloggdator låter ju som en bra grej för dig som har en stor läsarkrets, jag får nog fortsätta trixa mig fram. Har inga konkreta tips på minidatorer tyvärr. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Du kan med fördel gå och klämma och känna på tangentbordet i någon butik, även om du beställer datorn via nätet sedan (lär ju vara billigare). Satsa på ett chiclet tangentbord - brukar vara sköna att skriva på och de samlar inte damm runt tangenterna.

  Satsa på så bra batteritid som möjligt, men med slimmat batteri (så det inte blir för tungt och klumpigt) samt kolla så den har port för minneskort. Kan vara trevligt med en nätt laddare med om du ska släpa på den. Övrig prestanda brukar spela mindre roll, åtminstone för ditt ändamål.

  Samsung och ASUS brukar ha bra kvalité (har själv en av varje) och har även 2 års garanti (de flesta andra har bara 1 års) om datorn skulle fela.

  Hoppas du hittar nå bra så du kan stilla allas vårt lässug snarast;-)

  SvaraRadera
 3. Kan rekommendera Asus transformer. Surfplatta som har ett tangentbord man kan koppla till. Väldigt användbar. Kostar ca 3 400 kr. Väl värt pengarna!

  SvaraRadera
 4. macbook air! :) behändig och bra, lyckades dock dränka min med ett glas vatten då jag haft den i en vecka.. men det jag hann uppleva av den var bara positivt, räckte väl för mina behov som enda dator

  SvaraRadera
 5. Ah...! Dy Elbe; såg några av dina bilder på instagram..! Ville kommentera följande;
  dina axlar har fått framfart tycker jag. (skrev som chachalera sen krashade min instagram..suck.)
  Anyway! Ser väldigt bra ut, trots att du inte tränat på ett tag, kanske inte sett så många fullkroppsbilder på sista tiden!
  Keep on the good work!
  Chacchalera/jules/begonilla

  SvaraRadera
 6. Ipad!! med tangentbord.

  SvaraRadera
 7. Tack alla, vilka bra och utförliga tips!

  Jules: Åh tack söta du! Vad kul att höra. Knäppt egentligen att den muskel som jag har svårast att få större också är den som jag tycker är snyggast stor ;-) Eller helt logiskt kanske ;-) Vet inte vad det är, har ju som sagt inte tränat mkt men det kanske är att jag kört mkt KB:s hemma innan dess? Tar bra där tycker jag! Kram!

  SvaraRadera