tisdag 20 maj 2014

Livet är för kort...

...för dåligt kaffe, kan jag tycka. Särskilt om man har småbarn och ofta är... lite trött, så att säga. Hemma har vi dels en kapselmaskin (gillar smakerna ganska mycket, vi har en Löfbergs, men det blir inte tillräckligt varmt), en kaffebryggare (godast men för omständigt) och pulverkaffe (inte så himla gott men tidsbesparande. Inget optimalt, alltså.

Så mycket kaffe som jag dricker borde jag dricka godare kaffe, dags att commita! Några tips?

11 kommentarer:

 1. Halloj, roligt att du har börjat blogga igen :-) Vi använder oss av en pressobryggare/pressbryggare :-) Funkar riktigt bra när man bara vill ha en kopp eller några fler å inte riktigt orkar ta fram kaffebryggaren, de finns också i termosutförande - blir nog en sådan när våran i glas gått sönder :-)

  SvaraRadera
 2. Älskar min nespressobryggare. ÄLSKAR! och kaffet blir jättevarmt. Och jättejättegott. Och vi har mjhölkskummare till som jag även använder till proteinlatte... Annars håller jag med om att pressobryggare är smidigt, och billigare. Och gott!

  SvaraRadera
 3. Kan du inte köpa dig en sån där bryggare som en ställer på plattan? Min kille tycker att kaffet blir godast så, själv är jag ingen kaffedrickare. Kaffeteria kallar han den, enligt honom säger dom så i Spanien, men jag vettetusan. Och så klart ett finkaffe till som är anpassat till den sortens bryggare.

  SvaraRadera
 4. Nespressomaskin, kjempegod kaffe og nå begynner de å få mange varianter! Og for variasjon bruker vi presskanne og kjøper goood kaffe og maler selv, min favoritt er fyldige malabarkaffe, men faktisk bruker vi endel Løfbergs også. God kaffe er et absolutt must!!
  @cecilva :)

  SvaraRadera
 5. Köp en mokabryggare, Bialetti är bäst. Det blir supergott kaffe, går fort, och köper du en liten blir det inget över som kallnar och känns som slöseri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för skillnad på en mockabryggare och en kaffebryggare?

   Radera
  2. En mokkabrygger lager espresso under trykk, som du kan lage americano av (tilsett kokende vann). En kaffebrygger er vel en presskanne (?) som lager svart kaffe. Typ Bodum osv.

   Radera
 6. Oh, tack för så många bra tips! Någon ny kapselmaskin blir det nog inte, sugen på att prova en annan väg nu. Så förmodligen att vi börjar mala egna bönor kanske..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker pressokanna är helt perfekt då man bara ska göra en kopp eller två och snabbt går det :)

   Radera
 7. Min kommentar försvann kanske... men det här skrev jag ungefär:
  Satsa på en kaffekvarn och mal hela bönor, det gör jättestor skillnad. Tar lite längre tid (motsatsen till kapseltänket) men blir alltid gott och luktar underbart. Jag brukar köpa Arvid Nordqvist, det finns i de flesta mataffärer (och är eko-certifierat). Ska man slå på stort kan jag rekommendera bönor från Johan & Nyström.

  SvaraRadera
 8. Vi har en urtjusig espressomaskin med mjölkskummare. Som inte funkat de två senaste åren eftersom... den behöver göras ren. Orka med sig själv ibland alltså. Älskar dock brygg också, har vanlig Moccamaster. På jobbet kör vi kapsel och mjölkskummare. Helt ok.

  SvaraRadera