söndag 1 juni 2014

Sojabönspasta + eco haul

Ni vet väl vad en haul är? Det är en samling inköp, ett nyförvärv helt enkelt. Ibland väldigt omfattande (typ major shopping haul). I veckan har jag klickat hem ett par paket med rätt mycket ekogrejer, bland annat sojabönspastan nedan. How could one not, liksom. Är det inte just många hälsomedvetnas våta dröm att förvandla kolhydratskällor till proteinkällor, om ni förstår hur jag menar? I övrigt har jag haulat:

 • Barnsolkräm från Eco cosmetics (gud vad liten burken var!?)
 • Städprodukter från Maison Belle (det var superrea på detta annars dyra knark för oss semihemmafruar...)
 • Cellulite birch oil från Weleda (föll för Naturlig Snyggs sale pitch)
 • Ta bort smink-servetter från Apoliva (använder vanligtvis pads eller små handdukar av tyg = reuse men på resande fot i sommar behövs dessa)
 • Superåterfuktande kräm från Avéne (som jag ska tvinga Mr att börja använda, han behöver det)

5 kommentarer:

 1. Oj, vet ej om det jag tidigare skrev skickades? Men det handlade iaf om sojabönan och att den bör undvikas att äta, speciellt för dem med problem med sköldkörteln. Här finns mer information; http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrev.3.2010.pdf

  SvaraRadera
 2. Killen som skriver på denna sida är tillsatsspecialist och har sjukt mycket intressant på sin sida :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken, jag har skummat igenom. Har diskuterat detta lite på min insta och som jag förstår det så är det inte alls klarlagt att det finns en bevislig påverkan för de med sköldkörtelproblem. Snarare så att det är två läger, men självklart är det dumt att utmana ödet - jag håller dock koll och tar del av forskning
   regelbundet. Produkten på bilden är ju också just ekologisk.

   Radera
 3. Har du testat pastan? Jag jobbar nämligen i en Eko butik och vi har precis tagit in den, men än så länge verkar alla ganska rädda för produkten. Jag skall ta tummen ur och testa den, snart. ;-) Fantastiskt rolig produkt måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte den var absolut godkänd! Bra konsistens.

   Radera