lördag 21 juni 2014

Tre bästa: gravidträningstipsen

Lite snabbt, så här.  Som jag tycker:
  • Sänk förväntningarna. I början är de allra flesta utmattade och/eller illamående. Typ vecka 7-12. Det är okej att göra INGENTING då. Våga lita på att du kommer må bättre i mitten av graviditeten. Och påminn dig själv om vilken kort period det här är ändå.
  • Träna tung styrka INNAN du blir gravid (om det är en planerad graviditet.. ;-) Särskilt ben och rygg. Att bygga muskler under graviditeten är kanske inget man ska räkna med. Bättre om de redan finns där då.
  • Ha som mål mest att göra någonting aktivt. Vad spelar mindre roll. Det är svårt att lägga upp scheman eftersom kroppen förändras så snabbt. Bara kör när orken kommer, helt enkelt. Ena veckan kanske det blir mest promenader, den andra kanske du får in lite styrketräning. Eller så bara yogar du hemma.

1 kommentar:

  1. De där med att sänka förväntningarna kan jag verkligen skriva under på. Innan jag blev gravid sa jag alltd "jag kommer verkligen inte vara den som slutar träna bara för att jag är gravid! Det är ingen sjukdom och bla bla". Men nu sitter jag här i vecka 23 och kan konstatera att träningen helt klart hamnat längre ner på prioriteringslistan. Men som tur är detta en kort period i livet och sen är jag redo för mina älskade löppass och vikter igen.

    SvaraRadera