söndag 29 juni 2014

Nedslag: Söndagsläsning, spiraluppdate och gårdagens träning

God morgon! Ungefär i alla fall. Hos oss så sover Kvisten och Mr första tuppluren (båda klev upp c:a 7), Kotten tittar på En cellsam historia (kände det var dags efter ett antal frågor som morsan inte riktigt vad kvalificerad att svara på. Minns ni den, alla som växte upp på 80-talet?) och jag dricker kaffe och läser den här boken.Bortse gärna från första intrycket - en lite märklig titel och bild på avklädd tjej (de gör ju gärna saker så, jänkarna) för innehållet är guld, GULD säger jag. Rekommenderas varmt! Fick tips om detta från några tjejer i mina kretsar, som verkligen knows their stuff. Nu har jag inte läst så mycket än men det är en grundläggande bok om styrketräning som även tar det till en avancerad nivå. Jag har ju aldrig kört regelrätt något av de många populära program som finns (Stronglifts, Starting strenght, New rules of lifting - rekommenderar er att kolla upp om ni inte känner till dem) och har bestämt mig - i höst ska jag köra all in på ett sådant. And this might be it! Återkommer.

Har besök av fröken röd - IGEN. Var det inte typ två veckor sen senast? Och utan att gå in på detaljer men JA, hittills är det betydligt värre än tidigare. Alltså, jag har inte ont men... hej lakantvätt. Men det kanske är värt det, så länge jag slipper smärta och hormoner.

Igår var jag på gymmet ensam igen. Blir ju inte så ofta nu pga bebis. Var sjukt omotiverad tyvärr men fick ändå fram lite svett. Körde mitt tidigare latmansupplägg med cirklar baserade på låtar. Körde
 • Step-up med KB i famnen sen utfall bakåt på nedvägen + drag till hakan med samma KB
 • Armhävningar (på knä, mot en stepbräda - där är jag i utvecklingen just nu) + långsamma knäböj

Sen appen MammaMage, lite stretch. Jussja, värmde upp med rodd.

7 kommentarer:

 1. Jag kan tipsa om menskoppen. För mig har det fungerat hur bra som helst, och för mig läcker det ingenting. En måste såklart vänja sig och lära känna sin kropp och veta hur många gånger per dag en måste byta och så, men det är värt ett försök. Plus bra för miljön och plånboken =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade faktiskt en menskopp innan jag blev gravid, sen passade den inte och jag var för lat för att prova ut en ny. Men ska göra det nu!

   Radera
 2. Jag försökte också med kopparspiral ett tag för att slippa hormoner. Men efter ett tag gav jag upp, hade röda veckor snarare än veckan...

  SvaraRadera
 3. Klickar hem! Körde själv starting strength när jag var ny med stången. Perfekt kickoff för helt nya träningsvanor och ni rekommenderar jag den till alla newbies. Har ingen riktig plan för i höst så den hör ska jag kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice! Vi kanske kan köra samtidigt ;-)

   Radera
 4. Finns tabletter på apoteket som innehålller tranexamsyra som minskar blödningen. Jag har kopparspiral och det blir bättre! Både med tiden och men hjälp av tabletterna.

  SvaraRadera
 5. Hade också kopparspiral efter min andra graviditet men gav upp efter ett år ungefär. Blödde som en stucken gris i 10-14 dagar, helt fruktansvärt. Och smärtan på det... Har bytt till hormonspiral och det funkar fint.

  SvaraRadera