måndag 16 juni 2014

Smått och gott + pics

Köpte hem Friends of Adams knäckebröd häromdagen (glutenfriiiiiitt) och kom fram till att det är asdyrt och asgott. Ska m.a.o. försöka härma receptet.


På hårfronten: Denna mom on a budget kan inte längre pipa ned till Corinne & Friends var sjätte vecka för att uppdatera barret, numera heter min frisör Willys hygienhylla. Ibland faller det ändå på så basala saker som avsaknad av tvätt, då är en fin sjal bästa vännen.



I fredags då jag var gräsänka drog jag vinstlotten - lyckades nämligen få Kvisten att sova kväll redan vid 20 (skillnaden mellan att så att säga "ha ett liv" eller inte för småbarnsföräldrar avgörs nämligen av huruvida man har ett barn som somnar vid 19-20 eller som somnar då man själv lägger sig - bebisar tillhör ofta den senare kategorin). Hoppas snart vi får tillbaka kvällarna för gott, eller i alla fall mer regelbundet. Minifirade med 100 kettlebellsvings med 8kg (tafsade lite på tolvan igår men då sa Mr till mig att sluta, lagom är bäst...) smågodis och Chardonnay.



Jag är ute och 2-3ggr/veckan kvällstid nuförtiden. Visst, jag kan promenera i princip hur mycket jag vill dagtid men det är just efter de där timmarna 17-20 med hela familjen igång hemma som jag behöver komma ut själv en sväng. Det blir inte så långt och inte alltid så fort, men det blir i alla fall. Vi bor ju precis vid vattnet (20 meter) så det är härliga promenadstråk häromkring.



Vi har bokat en resa också, till hösten. Vi var ju på charterresa förra våren och Kotten pratar fortfarande om det. Det var superdupersvennebanan med All inclusive, barnklubb och hela köret och så även denna gång. Andra typer av resor gör vi istället utan barn då de är så här små i alla fall (vi brukar ta oss iväg någon gång om året själva, har t.ex. varit i Prag och Marrakesh). På hotellet finns det gott om träningsmöjligheter; gym, bollsporter och gratis SATS-klasser varje dag. Sen går det förstås bra att kuta runt nere på stranden också! Förhoppningsvis kommer bikinin sitta okej då. Längtar. Kotten är helt vild av peppen och har gjort en kryssa-i-kalender.



Mr storkokar på söndagarna. Resten av tiden är det jag som lagar mat även om jag inte riktigt vet om jag ska kalla det för lagande, mer livsmedelslogistik hehe... Kotten ska få något som hen gillar (vi äter oftast samma basmat alla tre t.ex. en gryta men sen vill jag kanske hellre ha en massa hälsoplock till än potatismos. Och ibland får Mr ytterligare något annat, dels för att han äter allt som serveras och kanske har vi rester som behöver avverkas och dels för att det blir så mycket billigare när han inte äter samma tillbehör som mig (förlåt älskling ;-)

Igår gjorde han i allafall ett långkok med nötkött och röda linser med mycket smak av spiskummin. Supergott!


Det var det hele.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar