fredag 20 juni 2014

Gnäll + pics

Lite tyst från mig - det beror på att jag i måndags satte in en kopparspiral och igår och idag har jag mensvärken från helvetet, verkligen. Ska det vara så här?! Har inte haft mens på ett par år nu (graviditet + hormonspiral) så har väl glömt hur illa det kan vara.... Har badat hett samt tagit starka värktabletter (går alltid på apotek utomlands, där finns det rejälare grejer. Ammar inte så oroa er inte...) och nu känns det lite bättre. Nog om detta.

Tränade mammababypass igår. Så himla kul att märka hur jag långsamt blir starkare. Bättre att foka på det än på hur långt ifrån mitt bästa jag är som jag tyvärr gör på dåliga dagar....Saknar uteluncher på stan så som en fågelmamma saknar en unge fallen ur boet. Men det näst bästa är ändå en plocksallad från de diskar som finns i de flesta matbutiker numera. 30-40 kronor landar det oftast på.


Ryggen tar rätt mycket stryk av nattliga matningar, tagit fram den här vackra vännen igen. När jag rullar ryggraden mot den på golvet smattrar det av kotor som lossnar.


Till sist; lite ekoskönhet. Som jag skrev på min insta igår (@elbejb) så funkar faktiskt den här cellulitoljan från Weleda. Tycker jag. Har smort morgon och kväll (oftast) i flera veckor nu och låren är synbart slätare. Mina lår såg inte så farliga ut innan heller men ni vet så där som de flesta har; ett knöligt område som sträcker sig någon decimeter ner från skinkan på baksidan av låren som blir rätt missklädsamt i shorts och solljus. Nu är det nästan helt borta och jag ska fokusera på att knåda lite på ett par djupare gropar på sidorna. Skinkorna har jag inte smort alls - det är så sällan jag visar upp dem ;-)

5 kommentarer:

 1. Hur kommer det sig att du nu valt kopparspiral? Vill gärba höra pros och cons om några månader :)

  SvaraRadera
 2. Vill inte käka hormoner pga sköldkörtelproblem, pessar känns för risky (var 25:e blir gravid ändå!) och då är det bara kondomer eller kopparspiral kvar typ... Får återkomma med rapport ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag satte in en kopparspiral i januari och det är typ det bästa jag har gjort i p-medelsväg!

  SvaraRadera
 4. Jag åt p-piller ganska länge, men satte tillslut in kopparspiral. Visst, mensvärken förvärras, men hur härligt var det inte att slippa alla hormoner?! Jag plockade ut den i slutet av november eftersom vi planerade graviditet och jag kommer definitivt att välja en kopparspiral igen när det är dags för p-medel igen.

  Mot den allra värsta mensvärken tyckte jag ipren+alvedon, framåtfällningar och värmekudde funkade bra.

  SvaraRadera
 5. Jag satte också in en kopparspiral i måndags (roligt sammanträffande :P), men min BM sa att jag inte fick bada på en vecka. Fick inte du höra det?

  SvaraRadera