lördag 28 juni 2014

Diastas

Jag TROR att mina magmuskler gått ihop helt och fint nu. Eller, det har känts så rätt länge faktiskt. Iallafall ovanför naveln. Har lärt mig kolla och längs med hela magen känner jag en helt sluten söm. Nedanför naveln känns det lite mer öppet men inget man får in fingrar i. Det finns bara ett problem; jag kan bara inte med att känna precis vid naveln. Får någon slags illamående/svimkänsla då jag försöker, är väl fullt med nerver där gissar jag. Så nu nojar jag att jag har ett hål där. Kanske borde gå till en sjukgymnast och låta hen bedöma. Frågan är om jag pallar att låta någon annan trycka där...

5 kommentarer:

 1. Jag har alltid avskytt när någon trycker eller pillar i min navel, även innan barn. Förstår till fullo. Känns detsamma för mig, som att musklerna är ihop men ett litet glapp precis vid naveln. Tror det är lugnt... men vad vet jag, let me know vad sjukgymnasten säger om du vågar dig dit :-)

  SvaraRadera
 2. Skönt att musklerna har hittat tillbaka så bra! Du borde ju inte ha ett hål "bara" vid naveln kan jag tycka, om det nu inte gått ihop helt utan lite ovanför eller nedanför också.. Hur är det strax ovanför? Min delning (efter 2 graviditeter, senaste var tvillingar) har tagit sin lilla tid (killarna blir 3 i oktober) men har gått ihop under naveln och så har jag ett mellanrum på ca 1 finger ovanför och en liten bit upp. Känns konstigt om man känner precis vid naveln på mig med, som att den inte sitter fast i övrig vävnad så som den gjorde tidigare. Ryyys. Definitivt obehagligt. Undrar om det nånsin kommer att gå tillbaka...

  SvaraRadera
 3. Tack för input, ja det blir nog ett besök till sjukgymnasten för att lugna själen :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte du behöver oroa dig för det. Har det gått ihop så pass bra längs hela muskeln så har det garanterat gjort det runt naveln också =)

  SvaraRadera
 5. Härligt att det redan har gått ihop! Usch jag tyckte också att det var vidrigt att känna just där haha.. märkligt men är kanske som du säger nerver eller liknande. Jag var också och kollade hos sjukgymnasten även om jag egentligen kände själv att det hade gått ihop, och så var fallet också men det var himlans skönt att få det bekräftat :)

  SvaraRadera