lördag 14 juni 2014

Swedish meatballs

Någon som har ett gott recept på hemlagade köttbullar i gömmorna? OBS! Måste passa barns smaklökar. Mer specifikt en person på cirka metern som föredrar industrivarianten?

4 kommentarer:

 1. Riven lök på rivjärn, mandelmjöl för att få ihop de sådär kompakta som de tycker om med de köpta, salt-peppar-oxfond (och för oss över halvmetern, finhackad persilja!)

  SvaraRadera
 2. https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/h/hamburgare-med-ajvar-relish/
  Äter själv inte kött, men det här har vi gjort sen mina tjejer var små, som köttbullar. Trodde det skulle passa deras far bäst, men dom älskar dom!

  SvaraRadera
 3. Fräst lök blandas med lite kokt morot och potatis. Mixa dessa tre och blanda med färsen. Kan ju behövas lite ströbröd eller liknande sedan, men det känner du på konsistensen. Stek dem i smör. Gör en sås på skyn med lite soja eller fond och crème fraiche. Mina ungar älskar detta till kokt potatis, men vi serverar det med pasta också.
  /Carro

  SvaraRadera
 4. Mitt vanliga motto. Keep it simple.
  Hacka gul lök, blanda med färs, 1 ägg, lite ekologisk buljong, salt och peppar. Stek i rikligt med smör på medelhög värme så det inte blir för hård yta. Servera med enkla tillbehör.
  Låt gärna kotten vara med och rulla bollarna och sen får han själv lägga upp så många han vill ha. Lycka till

  SvaraRadera