måndag 23 juni 2014

Tre bästa: matplaneringstipsen

  • Plåtar. Plåtar med köttfärsbiffar, plåtar med kycklingfiléer, plåtar med allt man kan laga mycket i ugn av. Styckfrys, tina vid behov och middagsgrunden är klar.
  • Sköj och skär i förväg. Grönsaker talar jag då om alltså. 1-2 ggr i veckan, gör antingen en stor sallad som håller sig några dagar i kylen eller skär upp grönsaker och lägg i ziplockpåsar sen är det bara att mixa och matcha när det är matdags.
  • Skriv ett idéschema. En kolumn för proteinkällan, en för tillbehör och/eller en för grönsaker. Kanske en för sås/smaksättare? Eller fettkälla. Gör det lättare att pussla när huvudet är tomt.

2 kommentarer:

  1. Tack gör tipsen! Det där med långpanna kanske jag skulle göra

    SvaraRadera
  2. Härliga tips! Särskilt den med idéschemat! Tycker att man lätt hamnar i samma kombinationer av protein och tillbehör och det blir ju rätt tråkigt i slutändan.

    SvaraRadera