- Plåtar. Plåtar med köttfärsbiffar, plåtar med kycklingfiléer, plåtar med allt man kan laga mycket i ugn av. Styckfrys, tina vid behov och middagsgrunden är klar.
- Sköj och skär i förväg. Grönsaker talar jag då om alltså. 1-2 ggr i veckan, gör antingen en stor sallad som håller sig några dagar i kylen eller skär upp grönsaker och lägg i ziplockpåsar sen är det bara att mixa och matcha när det är matdags.
- Skriv ett idéschema. En kolumn för proteinkällan, en för tillbehör och/eller en för grönsaker. Kanske en för sås/smaksättare? Eller fettkälla. Gör det lättare att pussla när huvudet är tomt.
måndag 23 juni 2014
Tre bästa: matplaneringstipsen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack gör tipsen! Det där med långpanna kanske jag skulle göra
SvaraRaderaHärliga tips! Särskilt den med idéschemat! Tycker att man lätt hamnar i samma kombinationer av protein och tillbehör och det blir ju rätt tråkigt i slutändan.
SvaraRadera