torsdag 5 juni 2014

Låg stämning, bananglass och preventivmedel

Svackan har inte passerat än - de senaste dagarna har varit så där. Hotellvistelse javisst men; ibland tar det mer än vad det ger allt vad det innebär - packa sin egen packning, storaåringens packning, bebisens packning, ta sig dit, ta sig hem... mata och sköta en bebis nattetid utanför hemmets bekväma miljö och så blev jag ju förkyld också. OCH så är förskolan stängd i 2,5 dagar. Igår så damp vi ned utmattads hemma vid lunchtid och då blev det film (Frost) och bananglass som Kotten önskade sig... gjorde min favvo smörkolavariant och den gick ned :-) Kosten i övrigt har varit det sämsta dygnet på länge; en massa you know plock i skåpen, mandlar, mackor, choklad, inget man vill ha egentligen. Hormonellt sug på topp då mensen kom för första gången igår (trodde jag skulle få den förra månaden men det var falskt alarm). Det är ju inget man saknat direkt, jag har varit utan den 1,5 år pga hormonspiral. Nu blir det snart kopparspiral istället och jag har hört att det blir värre flöde av den, är det så? : /

6 kommentarer:

 1. Ang. kopparspiral, så är det nog helt upp till person och hur det har varit förut. Innan jag började äta p-piller (vid typ 17 års ålder) så hade jag regelbunden mens och kanske 5 dagar med måttliga blödningar. Sedan m p-piller väldigt lite blödningar och nu har jag haft kopparspiral i 1½ år (ej fått barn tidigare) och det funkar super för mig! Mensen är regelbunden som förut och samma typ av "flöde" som då (av vad jag minns, i alla fall inte mer). Skillnaden är att jag har kraftigare mensvärk/ägglossningvärk, men det känns värt för att slippa alla hormoner! Hoppas det funkar bra för dig! :)

  SvaraRadera
 2. Det är nog väldigt individuellt. Jag har ganska rikliga blödningar och mycket smärta när jag har mens. Och då passar tydligen inte kopparspiral så bra. Det glömde barnmorskan att tala om för mig innan hon satte in den. Så för mig blev det pest och pina. Blödde i två veckor i sträck och höll på att svimma av smärta. Så den åkte ut. Hos en annan barnmorska.

  SvaraRadera
 3. Jag har "värre" flöde men eftersom jag hade rätt litet flöde innan så kanske jag har mer normalt nu... Iaf inget som stör direkt och fördelarna överväger solklart för min del!

  SvaraRadera
 4. Jag har min tredje kopparspiral nu men har inte fått tillbaka mensen ännu denna graviditet. Men efter de andra två då perioderna med kopparspiral har jag inte tyckt jag har haft mer mens än tidigare. Så det är nog som de andra säger - individuellt. Jag vägrar hormoner så därför är kopparspiral det som funkar bra för mig.

  SvaraRadera
 5. Tack hörni! Det blir nog en spiral så får den väl tas ut om det inte funkar.

  SvaraRadera
 6. Jag blev kopparförgiftad och mår dåligt pga kopparspiralen. äs mer här: http://kopparspiral.blogspot.co.nz

  SvaraRadera