måndag 26 augusti 2013

Sparsamt

Hörni, hur mycket kostar en portion hemlagad mat egentligen, ballpark?

10 kommentarer:

 1. Så som min kost ser ut så blir det typ:

  Tonfisk; ca 10 kr
  Potatis; ca 1 kr
  Ärtor; ca 2 kr

  Haha, där är en sparsam ENKEL portion.. en av mina två-tre portioner per dag ;)

  SvaraRadera
 2. matkassan/antal portioner(stora!!) i månaden = 35kr

  SvaraRadera
 3. maten jag fixar just nu
  kycklingfilé: 8kr
  blandade grönsaker: 8kr
  kvarg: 5kr
  buljongtärning till marinad: 2kr
  dvs. 23kr

  plus en massa kryddor

  SvaraRadera
 4. 40-ish?

  Lunch eller middag då.

  Baserat på vad vår hemlevererade matkasse kostar (fem middagar à fyra portioner - 785 kr) och det faktum att våra matkostnader vare sig blir större eller mindre beroende på om vi handlar själva eller har matkasse :-).

  SvaraRadera
 5. Äter man mycket vegetariskt, som jag, blir det billigt. Jag lagade 4 port igår av en gryta på 1 paprika (5 kr) 1 morot (1 kr) en lök (1 kr) två vitlöksklyftor (1 kr) ½ broccoli (5 kr)en burk tomatkross (10 kr) samt 1 dl quinoa (ja, ca 5 kr kanske...) och lite kryddor på det. Det blir alltså 28 spänn delat på fyra, alltså 7 kr per portion.
  Det är billigt att äta vego, helt enkelt. Idag slängde jag på en bit fetaost på grytan, 1/3 av en fetaost för 20 spänn, då ökade portionens pris till kanske det dubbla? Fortfarande billigt. Varje gång jag har matlåda i stället för äter ute blir jag helt chockad över vilken skillnad det är i pengar på en månad. Äter ändå ute oftare än har matlåda.

  SvaraRadera
 6. Jag ligger runt en 15-25 kanske, fast ibland billigare. Fyller alltid ut med mycket lök (älskar det ju) men det är billigt och nyttigt. Gör alltid från scratch med egna kryddblandning osv. Använder aldrig färdigköpta hackade grönsaker vilket gör det billigare. Och försöker också laga efter säsong!
  Som föregående säger, slänger man i en bit av ost går ju priset upp..men inte med mycket! Beror ju på hur stort paketet var från början!

  SvaraRadera
 7. alltid mer än vad jag skulle vilja som student. landar nog runt ca 30-40kr/låda pga älskar vegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, avocado och andra dyra eko-grönsaker... :( tips på bra lådor uppskattas varmt!

  SvaraRadera
 8. Jag räknade faktiskt på det där nu i dagarna! :)
  När vi inte planerar middagar i förväg utan handlar det vi är sugna på för dagen, sådär som man gör exempelvis på semestern, så betalar vi 50-65kr per vuxen per middag och 20kr vid frukosten. När jag veckoplanerar och storhandlar och lagar mat som räcker även till lunch dagen efter betalar vi 24kr i snitt per vuxen och per middag/lunch. 10kr vid frukosten.

  SvaraRadera
 9. Oj, det varierar rejält hemma hos oss. Från 15kronors-standardmaten till 100kronors-"lyxet". Sparar i alla fall en rejäl slant på att laga mat och framförallt storkok. Sen älskar jag mat och goda, färska ingredienser. Så ibland blir ju matbudgeten liiiite större än tänkt :p

  SvaraRadera
 10. Fin blogg! Du få ha en trevlig helg! :) Har du lust får du gärna titta in hos mig

  SvaraRadera