lördag 10 augusti 2013

Tävlingen i mitt huvud

Damn, jag måste verkligen jobba på mina insecurity issues alltså... Man tror man är sansad men kommer gång på gång till insikt. Sprang på en tjejs instagram-konto och hon var snygg, ung, vältränad, lycklig och åt uppenbarligen alldeles lagom hälsosamt. Bläddrar igenom bilderna och kommer direkt på mig själv med att tänka "Hm, förmodligen helt besatt. Ortorexi. Olycklig bakom fasaden." Jag känner hur jag rynkar pannan, jag stör mig på hennes glättigt flinande ansikte allt mer.

Alltså, varför håller jag på? Varför håller vi alla på?! Varför kan andra tjejer inte bara få vara ifred? Bara få vara? Ibland känns det som att dömandet kommit med modersmjölken. Visst, hon kommer troligen aldrig få ta del av min kritik men för tusan, JAG mår ju dåligt av det! Måste. Lägga. Av.

Samtidigt sitter det säkert en annan tjej där ute och bläddrar igenom MITT insta. Känner sig fulare, tjockare, äldre. Och konstaterar att jag förmodligen är väldigt olycklig. Ack, ironin...

5 kommentarer:

 1. "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always".

  Ja alltså.. I den bästa av världar skulle jag alltid tänka såhär, i alla fall varannan gång. Jag försöker i alla fall. Lite mer varje dag. Men du har helt rätt - ibland blir man bara trött på sig själv. Bra att du tar upp det, nu försöker vi göra världen liiite lite bättre... :-)

  SvaraRadera
 2. Jag är med dig. Varför går tankarna så snabbt till neggostället? Antar att det har med mina egna issues att göra och tanken att tänk om alla andra faktiskt är lite lyckligare, mer lyckade, orkar mer, tjänar mer, har sex oftare ;-). Även om en reality check med vänner ofta visar att vi alla faktiskt är ganska likasammadana. Och sen samtidigt den där alternativa verkligheten de flesta visar i sociala medier. Eller rättare sagt, bara en skärva av verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Akkurat sånn holder jeg også på, men for hver gang jeg klarer å tenke en bevisst og oppmerksom tanke om det så blir det forhåpentligvis en slutt på det en dag. Likte Marias sitat over her. Alle har noe, stort eller lite man jobber og drar med seg. Jeg har blitt oppmerksom på Mia Skaringer, så en show med henne på tv i går her i Norge. Liker attituden og holdningen om å fri oss kvinner fra det 'glossy' og tilgjorte, til det virkelige. Vi har en veg å gå, er jeg redd...

  SvaraRadera
 4. Ja, vi borde alla stötta varandra.. för då märker man att man får så himla mycket tillbaka :D

  SvaraRadera
 5. Vilket bra inlägg! Helt klart värt att tänka en extra gång på. Låt oss vända på tankevurporna och använda alla som man är avis på till att inspireras av istället, det är ju toppen. Tack för en bra påminnelse.

  SvaraRadera