fredag 5 oktober 2012

Dagens träning: Jump for 33

Den här nyblivna 33-åringen har en bra dag. Träning i boxen imorse, innan WOD:en inledde vi med att testa vårt 1RM på boxjumps (hopp upp på låda). Det står för 1 rep max, det vill säga hur mycket du klarar att lyfta/utföra/hoppa i det här fallet om du bara behöver göra det en gång.

Jag har inte hoppat så mycket boxjumps. Det ingår i träningspassen ibland och då får vi tjejer en 50-centimeterslåda och killarna en som är 60 och jag brukar tycka vår är rätt jobbig att hoppa upp på (men då gör jag det också typ 50-100ggr per pass). Har heller aldrig varit på ett teknikpass där boxjumps gåtts igenom. Dä ä väl bare att hoppa, lixom :-)

Vi stod i två led framför två boxar, man provade att hoppa och sen höjdes nivån, som i friidrott ya know. Jag hängde vid tjej/gubb-lådan (en gruppering ej gjord av tränaren utan kom till av sig själv ;-) 50 gick lätt, 55, 60 och 65 likaså. Kändes inte som att den blev högre? Men rätt snart fastnade de andra kring 70 så jag gick över till bigboysens låda. Hoppade vidare från 70 till 75, till 80. Vid det laget hade de andra killarna börjat applådera varje gång jag klarade höjningen liksom dem. 85 gick också bra men vid 90 så ramlade jag ned. Pang, på rumpan. Men den är ju vadderad så det gick bra :-)

88 centimeter slutade jag på. Inte illa pinkat av någon med 80 centimeter i innerbenslängd kan jag tänka. Nu undrar jag bara vart jag kan nå med lite teknikträning? Detta är vad jag gillar med CrossFit - Alla är bra på någonting. Ganska ofta är man bra dagen efter att man sugit. One day you're out, and the next day you're in som Heidi Klum skulle ha sagt om hon höll på med CF :-)P.S. Ja just ja, passet: 5 peakarmhävningar med fötterna på golvet (man står i yogahunden och nuddar huvudet i golvet genom att böja armarna, egentligen ska man ha fötterna på en låda), 10 boxjumps, 15 knädrag då man står i plankan. Jag hann nästan 8 varv av detta på 20 minuter. Fint det också.

14 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Hipp hipp hurra! Hoppas du haft en fantastisk födelsesdag! :)

  SvaraRadera
 3. GRATTIS på födelsedagen och vad roligt att du ser progressionen i träningen =)

  SvaraRadera
 4. Härlig start på dagen låter det som! Grattis på födelsedagen!!

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till både DIN dag och boxjumpet. Jag har bara testat 65. Klarade det för första gången för någon dag sen. DET var stort för mig haha

  SvaraRadera
 6. Grattis på födelsedagen! Hurra för hoppen, härligt :-) Låter som en härligt pass.

  SvaraRadera
 7. Grattis på födelsedagen! Och va härligt med hoppet, och hela passet!

  SvaraRadera
 8. Härligt sätt att fira födelsedagen på - supergrattis!

  SvaraRadera
 9. Grattis fina du!
  Bra med nya traditioner, men också att minnas de gamla! Du är så bra-önskar dig allt gott till födelsedagen!

  SvaraRadera
 10. Grattis på födelsedagen! Förstår att det känns konstigt/jobbigt att fira utan mamma.

  SvaraRadera
 11. Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 12. Det där ingav ju HOPP för oss som åldras men vill spänsta på. Grattis i efterskott också!Ballonger, paleotårta, tulpaner och så vidare!

  SvaraRadera
 13. Grattis i efterskott! :)

  SvaraRadera
 14. Grattis! Det är ju helt galet högt!! Bra jobbat :)

  SvaraRadera