tisdag 16 oktober 2012

Början på slutet: The death of Smaljeansen!

Nej hörni. Vi måste snacka. Jag kan inte ljuga längre.

Redan i slutet av sommaren började jag prata med mina nära och kära.

Om Smaljeansens död.

Jag kände då bloggen fyllde ett år att jag har gjort mitt. Flera andra bloggare hade dykt upp som gjorde samma sak som jag, lika bra eller bättre. Det hål som jag skapade Smaljeansen! för att fylla var inte tomt längre. Inspiration, pepp, vackra foton, goda recept och sunda inställningar poppade upp överallt. Toppen tycker jag!

Jag hade också gått varvet runt. Skulle jag skriva om ännu en augusti, ännu en september? Jag började glömma vilka tips jag redan gett och kände att jag upprepade mig.

Samtidigt började jag uppskatta bloggen allt mindre. De många långa stunder om dagen jag lägger ned blev till måsten, att fota blev trist och det värsta av allt; jag började bli likgiltig inför alla de fina kommentarer ni skriver dagligen. Sorgligt nog har jag på något sätt svårt att ta in komplimangerna och berömmet nuförtiden. Mailen full med VIP-inbjudningar, huset fullt med gratisprylar, fame and fortune i all ära men man tappar lätt bort sig i allt det där.

Bloggandets negativa sidor började också märkas allt mer. Kommentatorstrollen visade sina fula trynen vilket förstås var jobbigt men även välmenta 'råd' jag fick kom åt mig allt mer. Och bland det svåraste; inkorgen började svämma över med långa, personliga mail från alla er tjejer som har problem med ätstörning och ville ha min hjälp (alla ni som jag ännu inte hunnit svara, förlåt!)

Villkoren förändrades också och allt fler i min närhet fick reda på bloggens existens och gränsen mellan Elbe och tjejen vid tangentbordet blev suddig på ett dåligt sätt. Det var häftigt i början då staplarna steg och jag är skitstolt över att ha kommit upp i den absoluta toppen men ärligt talat saknar jag att ha en litenliten blogg där man kan skriva utan att tänka (för gud och mina närmaste vet att det är så jag pratar...!)

Det har ju inte bara varit tråkigheter förstås. Tvärtom! Jeez, jag har ju fått ett helt nytt liv. Den träningspepp, inspiration och kunskap ni bidragit med har tagit mig till hälsosamma höjder jag aldrig trott jag skulle kunna nå. Tack!

What to do? Well, Mr föreslog att jag istället för att lägga ned helt skulle trappa ned. Jag behöver inte skriva 2-3 inlägg om dagen (många inlägg tar mig minst en timme att skriva!). Bli en sån där sporadisk blogg då det kommer något ett par ggr i veckan.

Ett annat alternativ är en bloggpaus. Säga tack och hejdå och återvända då jag har något att säga igen.
Jag är ju också i och med min anonymitet fri att packa min lilla resväska, byta namn, flytta till en ny bloggadress och börja från botten igen : ) Jag kan bli precis vem jag vill......

Jag tror det blir en kombination av de första två (och kanske den tredje.... but you'll never know!) Jag tar inte bort bloggen och kanske kommer det ett inlägg då och då nu framöver, vi får se. Att ta upp tråden efter en paus känns också troligt, kanske då det kommer tillskott i familjen. Som jag sagt tidigare skulle jag gärna gravidblogga ur ett hälsoperspektiv, det kanske ni också skulle uppskatta? Men det ligger en bit fram i tiden.

Så, det här är alltså som rubriken säger inte slutet men början på det. Vi hörs här och jag finns på Instagram (@elbejb men kom ihåg att det är min privata också så skriv inget specifikt om bloggen där). Jag skulle vilja avsluta med en förfrågan. Jag vill höra från er. Det är nu om någon gång : ) Alla ni som kommenterar jämt, ni som kommenterar sällan och ni som läser men aldrig kommenterar, kan ni inte skriva lite kort om hur länge ni läst bloggen, vad ni tycker om den och om jag påverkat ert liv på något sätt? Det skulle göra mig oändligt glad.

Många varma kramar och pussar från tjejen som inte heter Elbe

233 kommentarer:

 1. Jag har läst sedan förra vintern Kommenterar sällan men läser varje dag :-) Fått så mycket tips av dig. Träningstips, recept, skönhetstips (just börjat med OCM). Förstår att det tar tid att blogga, det gör det ju. Men sluta inte helt. Ta en paus, skriv mer sällan. Jag följer dig med glädje ändå.

  SvaraRadera
 2. Hej! Detta blir första (och sista?) gången jag kommenterar din blogg :) Den har varit en inspirationskälla under cirka ett halvår! Den har tämjt många hjärnspöken men också skapat en del. Att läsa hälso/livsstil/träningsbloggar är för mig tvådelat. Jag pendlar mellan ångest (för att jag inte gör rätt eller lever rätt) och "peppning" (jag snappar upp tips och saker jag kan förbättra i mitt egna liv).

  Tack för denna tiden och jag kommer fortsätta titta in för att se om det kanske blir något med inlägg!

  Lycka till med ditt nästa projekt, vad det än kan bli!

  SvaraRadera
 3. Starkt! Och bra att du följer vad du känner och inte vad alla läsare vill! Att blogga ska vara kul och inte ett måste för då har det liksom förlorat sin poäng! Tycker du gör rätt i att ta det lite lugnt ett litet tag så får du se vad det blir av det hela.

  SvaraRadera
 4. Minns inte exakt hur länge jag läst Smaljeansen. Ett år kanske? Första gången jag bad dig om råd fick jag ett långt personligt fint svar. Andra gången, lååångt senare märkte man att du kanske inte tyckte det var så kul längre.
  Vill också säga att visst finns det många liknande bloggar, men att alla som läser just din ju faktiskt har valt din blogg! Antagligen för att vi gillar den bättre än de andra. ;)
  Grymma bilder.
  Mycket pepp.
  Inspirerande!
  Tack!
  Och lycka till hur du än väljer att göra.
  /Anneli

  SvaraRadera
 5. Jag har läst från början! Hittade hit när du var en månad in på din första satsning och läste ikapp då.

  Det inlägg jag minns bäst, och som jag stolt visade upp hemma är det där du visar din rumpa i olika ljus. Förra sommaren nån gång. Jag sa "kolla den här tjejen, så himla klok, och modig. Vågar visa verkligheten, som den ser ut. Så himla härligt och ärligt!"

  Hejdå för den här stunden, vi ses väl snart igen, på ett eller annat sätt ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej Elbe! Jag har följt din blogg sedan i somras (dagligen) och detta är min första kommentar. Gillar din blogg, jag blir glad och peppad av den. Du har många intressanta tankar kring det mesta, och du inspirerar! Så - hur du än gör framöver: tack för många fina lässtunder!

  Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Elbe,

  Förstår ditt beslut, men hoppas innerst inne att du får tillbaka lusten att blogga igen. Din blogg har gett mig mycket härlig pepp, kloka inlägg kring kroppsuppfattning och kroppsbild, god mat, träning med småbarn etc etc... Du är grym!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Fina Elbe, tjejen som inte heter Elbe :-) Jag har följt dig sen början och det har varit otroligt häftigt att följa din utveckling och utvecklas med dig! Att till slut få lära känna dig, du är grym här och du är grym IRL. Jag gillar dig mycket och ser fram emot att läsa och träffa dig igen!!! Kramar!

  SvaraRadera
 9. Jag har läst din blogg i ungefär ett år. Du har påverkat mig på ett så otroligt positivt sätt, både vad gäller träning och själva synen jag har på mig själv och min träning.
  Är jätteglad att du inte planerar att radera bloggen eftersom den innehåller många klokheter som man gärna vill kunna fortsätta läsa.

  Tack tack tack Elbe för att du under en så lång tid orkat lägga ner så mycket energi på bloggen!

  SvaraRadera
 10. Jag har läst bloggen sen i februari någon gång, jag klickar in fler ggr/dag. Jag har älskat bloggen för att du inte förbjuder något. Det är okej att slarva med kost och träning ibland och tack vare dina sunda värderingar har jag inte längre dåligtsamvete ifall jag äter en chokladbit eller skippar ett träningspass, jag upplever att jag hittat balnas i min kost/träning tack vare din enorma insperation och ditt pepp. Hoppas du återkommer så småning om jag lär kika in med jämna mellan rum. Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 11. Följt dig länge. Din blogg har överlevt många rensningar i min blogglista, för att du skriver dom du gör. Till synes öppet och från hjärtat. Du kommer vara kvar i blogglistan med förhoppning om att du skriver då och då. Vi jobbar nära varandra, och jag tycker att det är synd att inte få lära känna dig.

  SvaraRadera
 12. Följt dig länge. Din blogg har överlevt många rensningar i min blogglista, för att du skriver dom du gör. Till synes öppet och från hjärtat. Du kommer vara kvar i blogglistan med förhoppning om att du skriver då och då. Vi jobbar nära varandra, och jag tycker att det är synd att inte få lära känna dig.

  SvaraRadera
 13. Jag hittade din blogg för en månad seda neller två. Det har varit vädigt härligt att läsa din blogg, mycket kloka råd och tankar. :) Därför tycker jag också att det här inlägget är klokt skrivet. Jag önskar dig allt gott! :D

  SvaraRadera
 14. Jag har följt din blogg sen i våras då jag själv började blogga och kom in i bloggvärlden, innan dess hade jag knappt läst en blogg i hela mitt liv. : )
  Peppande blogg och känner igen mig ibland.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 15. Jag har läst sen Augusti förra året tror jag. Ganska dålig på att kommentera, men lite till och från. Läser varje dag för att få inspiration och pepp. Visst finns det andra, men din blogg läser jag för att den är just den bloggen den är! Gillar att du blandar in andra vardagstips också.

  Du har gjort ett grymt jobb här! Och vi är nog många som kommer att sakna Elbe, tjejen som blivit som en av de kompisar men inte känner. :-)
  Gillar också det som bodycomf skrev, att du bjuder på lite äkta bilder ibland, på en PMS-svullen mage och så.
  Ett stort tack för den här tiden iallafall!! :-)

  SvaraRadera
 16. Jag förstår dig till fullo och att hålla anonymitet hemlig ibland kan vara en viktig och jobbig pusselbit. Du har varit en stor inspirationskälla åtminstone i träningsväg och lyckats hålla min träning på en ganska hög nivå. Jag hitta din blogg i samband med min formtoppning sommaren 2011. Första spontana tanke då var wow, kan man verkligen förändra och inspirera på sådant sätt och förändra (tolka det rätt) kroppen på så kort tid. Enkelt sagt, jag blev imponerad av att du ville dela med dig av din resa. Jag kommer att sakna dig och dina uppdateringar men jag respekterar ditt beslut och hoppas att du får en bra framtid!

  SvaraRadera
 17. Hej! Jag har läst din blogg sen någon gång i somras. Det jag tar med mig från dig är det som du skrev om din jakt på sköna trosor. Och att storleken på trosorna inte spelar någon roll, så länge de är sköna. Och varför ha för små trosor i lådan som man egentligen inte vill ha på sig? Tack för dessa tankar. De hjälpte mig mycket, för på nått vis har jag alltid varit så fixerad på storleken på trosorna. Nu har jag släppt det och det är så skönt !
  Tack, igen, för många andra vettiga tankar som du delat med dig av!

  SvaraRadera
 18. Jag har läst dig från början och du är den enda blogg där mitt läsande aldrig har svackat, du har legat i min rss sen start.

  Jag tycker om din mänsklighet, din filosofi, din formkänsla och ditt språk. Du tilltalar mig liksom på alla mina intresseplan, om du förstår. Och så tycker jag nog att det är skönt att du är anonym, även om pusslat har växt. Jag behöver liksom inte veta mer än det jag ser.

  Skulle sakna dig mycket om du försvann, så klart.

  SvaraRadera
 19. Jag har läst din blogg några månader, gillade den från första stund eftersom den är skriven av en "vanlig" människa, dvs ingen träningsexpert/ pt/ kostrådgivare, men inte desto mindre påläst :-) uppskattar dina sunda värderingar, peppande bilder och framförallt oretuscherade bilder(ibland). Hög igenkänningsfaktor alltså, en feel golf blogg ! Hoppas du fortsätter blogga i ngn mån.

  SvaraRadera
 20. Nej! är min första tanke... Men jag förstår dig... Dock tråkigt för oss som inte får ta del av din fina blogg (på samma nivå), dina användbara tips, ditt sätt att skriva, dina recept och din sköna inställning till nya utmaningar.

  Jag har läst bloggen i ca 10 månader. Dagligen. Helt klart en av mina favoriter! Dina inlägg kommer att vara saknade...
  Kramar Johanna

  SvaraRadera
 21. Jag har läst din blogg i ett halvår ungefär. Har fått inspiration till min egen träning och saker att fundera på angående kost etc. Det här är den första och enda gången jag kommenterar i din blogg, men ville att du vet att din blogg varit uppskattad. Tack för det du skrivit hittills!

  SvaraRadera
 22. Hej,

  Just din blogg hade absolut varit kontraproduktiv om du har tappat lusten. Jag är imponerad över hur mycket tid du har lagt ner och hur du har lyckats hålla ett sådant tempo. Jag hinner inte ens läsa alla inlägg, så om det skulle dyka upp något då och då vore så klart roligt.

  Jag läste din "förra" blogg, som handlade om vägen till ditt yrke idag och det är egentligen något som är mer av ett intresse för mig. Det här har varit enda hälso/träningsbloggen jag läser.

  Lycka till med allt du företar dig. Livet är för kort för att inte hålla på med roliga saker!

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 23. Det är med stor sorg jag läser detta inlägg men jag förstår dig samtidigt. Din blogg är helt fantastisk och har bidragit med massor av inspiration, kloka tankar och goda recept. Jag hoppas att du kommer att fortsätta blogga, även om bloggen inte uppdateras lika ofta, för den är guld värd:)

  Många kramar till dig "Elbe" :)

  SvaraRadera
 24. Oj..din blogg med all pepp och tankar som får en att bli inspirerad och glad kommer saknas! har varit inne på din blogg mmmååånnga gånger sedan jag hittade den för ca ett halvår sedan:)
  hoppas att den kommer vara kvar i den skala du vill;)

  Kram

  SvaraRadera
 25. har hängt med från scratch och din blogg har varit en stående favorit då du verkar ha både hjärnan och hjärtat på rätt plats. Läser knappt några andra träningsbloggar då din alltid har känts klockren för mig. Den har gett mig mycket på flera plan! Kommer att fortsätta kika in och hoppas på något inlägg då och då. <3

  SvaraRadera
 26. Hej "Elbe"
  Brukar kika in på bloggen nästan varje dag för lite träningspepp, kolla på recept på smarriga mellanmål och annat. Uppskattar din hållning,och att du skriver ur ditt perspektiv, inga pekpinnar, du testar på olika sker, och det är upp till oss läsare att själva dra egna slutsatser om periodisk fasta, om man kan skapa ett bättre tankesätt kring sitt ätande eller vad det än må vara. Jag har sett bloggen som en "dam/tränings/insprationstidning, där du testar det mesta som jag själv har intresse utav.
  Detta med att lägga ned då.. jo jag kommer sakna blogge, em det finns ju massa inlägg att botanisera bland. Och det är ji DIn blogg. Om du inte känner dig inspirerad, eller om den tar mer än vad den ger, ta en paus tills lusten återkommer. Vi kommer hålla koll på bloggen, så vi vet när du är tillbaka. Eller starta ett livsstilsmagasin vettja. Eller ett nätverk för träningsintresserade tjejer. Finns loads. Gör som du vill.KRAM

  SvaraRadera
 27. Har läst din blogg i max en månad, men jag har redan gått igenom samtliga inlägg - så fast blev jag!! :) TÄnkte också NEEEEJ när jag läste rubriken (jag har nämligen din blogg i en av mina flikar och har uppdaterat flera gånger idag för att se om något nytt inlägg kommit..haha). Du får en att må bra, kommer med härlig pepp och motivation och skriver om ämnen och på ett sätt som gör det intressant att läsa - något man vill ha mer av! Jag har kikat runt på många "träningsbloggar" för jag vill ha peppen som de ger, men har ännu inte hittat någon som är bättre än din! Lycka till med allt du än tar dig för!

  SvaraRadera
 28. Jag har läst din blogg mer eller mindre sen början och har varit lite dålig på att kommentera, men du ska veta att du lätt har en av de bästa bloggarna! Du inspirerar till att försöka leva att sunt liv utan att slita håret av sig för att försöka nå det "perfekta". Att göra det bästa av situationen och vara glad, är något jag tagit med mig i mitt liv, inspirerat av dig :)

  Jag kommer fortsätta läsa din blogg, både eventuellt nya inlägg men även alla de äldre inläggen då jag står inför en stor förändring av mitt egen liv och behöver all din pepp och alla dina tips! Och jag håller på och försöker få min mamma att börja läsa din blogg, jag tror hon skulle gilla den :)

  Och jag kommer definitivt följa dig på instagram! Hoppas du får en trevlig höst :)

  SvaraRadera
 29. Oj. Det här var jag inte beredd på. Jag har läst din blogg i ca 6 månader nu.. Kollat in på den 2-3 gånger per dag.. Kommer sakna dig. Vet inte vad jag ska skriva mer..

  SvaraRadera
 30. Jag har läst din blogg från start, minns ej hur jag hittade hit men jag har i allafall varit fast sedan dess :-) genom dig har jag fått miljoner med tips om recept, ett nytt tänk kring kost och träning samt massa intressant läsning. Och ett gäng nya bloggar att följa, via dina länkar! Jag känner ett stort "Åh nej!" inför tanken på att du kanske ska sluta blogga här, men jag förstår dig och jag kommer följa dig troget om/när du tar upp det igen. Tack för allt, du har varit min bästa träningskompis det senaste året, om än virtuellt ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 31. Jag hittade hit först i somras men har aldrig kommenterat - sorry för det...

  Jag gillar ditt sätt att uttrycka dig, ditt sätt att inspirera med både text och foton. Fakta blandat med mer personligt. Recept. Alla härliga inspo-bilder. Jag gillar allt med bloggen och det är den enda hälso- träningsblogg som jag verkligen gillar. Som känns inspirerande och läsvärd och framför allt - äkta.

  Om du bara skriver ibland fortsätter jag att läsa ändå. Och om du slutar helt vill jag passa på att tacka för all tid och energi du har lagt ned - tack!

  Malin

  SvaraRadera
 32. Jag har läst din blogg sedan i våras. Min träningslängtan började vakna till liv då och under någon seg lunch på jobbet så googlade jag träningsbloggar. Jag hittade bland annat din - och den gjorde mig glad! Peppande, ärlig och ofta uppdaterad. Jag har sedan dess kommit tillbaka dagligen (ehm, ja ibland flera gånger dagligen) och den har blivit lite som en drog. På ett lika positivt sätt som träningen nu har blivit en drog för mig.

  Jag hoppas såklart att du ska fortsätta blogga, men självklart bara om du verkligen vill det. Jag tror inte att du har några problem alls med att följa ditt hjärta :) Hoppas att vi ses snart igen!

  SvaraRadera
 33. Har läst bloggen sen du precis kommit i dina smaljeans, läst varenda inlägg du skrivit i den här bloggen. Du är en stor inspiration och när jag precis börjat läst inlägget och förstått handlingen, fick min pojkvän höra: Neeeeeej, du vet Smaljeansen jag brukar prata om? Hon ska sluta blogga!!!!

  Dina recept, dina tankar och energi du sprider har gjort mycket för en 19-åring som har många frågor här i livet, ska du veta :-)

  SvaraRadera
 34. Hej,
  Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det finns för mycket att säga.. önskar att jag kommenterat mer förut. Men, din blogg har alltid varit (och kommer vara) min favorit och jag tycker inte att någon annan av alla dessa mängder av bloggar jag klickat mig in på lever upp till din höga nivå. Kan väl bara säga att jag älskat din blogg och den har inspirerat mig något enormt. Kommer fortsätta att klicka mig in i framtiden (svårt att bli av med den vanan att klicka sig in här flera gånger/dag efter ett års beroende) och läsa de gamla inläggen. Förhoppningsvis kommer vi att "ses igen" i framtiden.
  Tack för det här året och ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 35. Detta blir den första och förmodligen enda kommentaren. Hittade till din blogg i våras och har besökt den dagligen sedan dess. Så himla härlig, fin och inspirerande blogg detta är. Den är en av mina absoluta favoriter. Uppskattar verkligen sättet som du skriver på och de ämnen som du tar upp.

  Oavsett om du fortsätter blogga här sporadiskt eller lägger ner helt så vill jag ta tillfälle i akt att tacka dig för denna blogg. Den har varit en trevlig inspiration i vardagen.

  Hannah

  SvaraRadera
 36. Fina Elbe! Har läst bloggen i ungefär ett år (plus minus någon månad kanske). Jag fastnade för den härliga, hälsosamma, ärliga tonen, en träningskompis med extra inspiration. Tack för det och hoppas vi ses i något inlägg framöver, här eller någon annanstans. Kram

  SvaraRadera
 37. Åh så jag kommer sakna dina inlägg, men jag förstår dig precis. Har bloggat lääänge (även om det inte alltid handlar om träning) och pausat/flyttat/börjat om många gånger nu. Ibland kan det vara enda sättet att fortsätta uppskatta något - när man får distans och avståndet man behöver.

  Jag har läst din blogg sedan förra hösten då jag kämpade med mig själv och en kropp jag inte trivdes med. Sedan dess har det blivit rutin att titta in, lämna spår ibland och andra gånger bara begrunda dina tankar och inspireras av dina ord, bilder och resultat. Du och din blogg har betytt mycket för min egen resa och du har skänkt mig så mycket styrka och energi.

  Jag hoppas på att få se dig här i krokarna igen, såklart. Men framförallt hoppas jag att du följer magkänslan och gör det som är rätt för dig :) En stor kram och massor av tack för en fantastisk blogg!

  SvaraRadera
 38. Lite väntat, men tråkigt. Men samtidigt, har du inte glöden inom dig - så kommer den inte kännas i bloggen heller. Så trots att jag tycker det är tråkigt, så känns ditt beslut rätt.

  Jag har följt dit sen i somras, tror jag. Vet inte hur jag hittade hit, men jag vet att jag hittade dig och några till i samma veva.

  Jag gillar din sunda inställning till träning och mat, att "alla kan", det stöttar mig i att även jag kan!

  Att läsa bl a din blogg har lett till att jag själv börjat blogga, för att dela med mig av min erfarenhet av olika händelser och situationer. Inte så mycket träning, men familj, barn, livet, relationer. Bitvis stora frågor, men bryer man ner dem så är de en del av allas vår vardag - och därför så viktiga att skriva om. Tycker jag.

  Lycka till Elbe, oavsett vad som händer med bloggandets vara eller icke vara!

  SvaraRadera
 39. Min låtsas-kompis Elbe! Hon visade mig att gymmet inte bara är till för stora killar i avklippt hoodtröja, att hälsa är "For Life" och att det är kul att baka med chiafrön och kikärtor. Jag har alltid tränat på ett eller annat sätt men det var först i somras som jag bestämde mig för att våga träna för att bli stark och inte för att hålla vågen på rätt siffror, det var också i den stunden jag lärde känna min låtsas-kompis. Jag skulle vilja fråga allt; hur gör man när det känns såhär? ... eller si.. och så? Samtidigt vet jag att Elbe inte är bara för mig utan en alldeles verklig person som lever på riktigt. Jag kommer sakna min låtsas-kompis och PT men jag förstår och respekterar ditt val avv leva vidare på riktigt. Tack för fina värderingar och vass peppning. Stor kram!

  SvaraRadera
 40. du har varit en sån otroligt stor inspiration. jag har gått från att träna för att bli smal, för att nu träna för att bli starkare och må bättre. Fler unga tjejer behöver någon som du att se upp till! för du har hjälpt mig på rätt väg.

  SvaraRadera
 41. Jag har läst din blogg ca ett halvår till och från men sällan kommenterat men nu måste jag ju bara göra det! ;-) jag tycker det var som att läsa en hälsotidning din blogg - jag har faktiskt typ slutat att köpa tidningar och istället läser jag bloggar som ex din! ;-)

  Lycka till m framtiden oavsett vad du väljer att göra! :-)

  SvaraRadera
 42. Jag har läst din blogg varje dag i snart ett år. Inspirerande till max! Tyvärr är jag "bara" en läsare dvs jag har aldrig kommenterat tidigare.
  TACK för dina tips och inte minst dina recept! Lycka till!

  SvaraRadera
 43. Åh vad trist om du försvinner!
  Du är/har varit en fräsch, glad, stark fläkt bland träningsbloggarna! Du har varit på jorden, enkel, inte full av principer utan målmedveten och good enough samtidigt! Jag har gillat att du verkat så prestigelös: Du GÖR det verkligen för att du gillart men blir du less en dag så skiter du i det! Inte så himla pretentiös!

  Jag har gillat alla dina tips, ditt sätt att framföra dem, dina bilder. Fasen, PEPPEN! Jag hittar inte den någonstans!? Du får la länka till alla de du tycker gör ditt jobb bättre!

  Gillar att du är allsidig, pratar träning, mat, kläder och även normer. Att du är STARK och inte bara SNYGG. Dina nya inlägg har jag sparat till sist för de har alltid gett mig så god eftersmak.

  Finn inspirationen och kom tillbaka! Woho!

  SvaraRadera
 44. Hej! Jag har läst din blogg i ett år ungefär? Läser ingen annan träningsblogg. Bara din. Älskar dina recept och smarta och tänkvärda inlägg.

  Det har varit trevligt att följa dig!

  SvaraRadera
 45. Jag har aldrig kommenterat, så det känns skitdumt att man skulle göra det nu men nu kände jag att jag måste! För jag förstår om du vill sluta... respekterar det, men det skulle innebära en så stor tomhet! Jag hittar mycket inspiration i din blogg! Du är fantastisk!! Så ta en liten bloggpaus för att sedan inse att du vill fortsätta blogga!! haha! puss och kram och tack för att du gör det du gör!

  Mona, Ljusdal

  SvaraRadera
 46. Hej tjejen!

  Till slut når man liksom dit, där man känner att det kanske räcker nu. Även jag är på gränsen känner jag. Men vi får väl se hur det går. Jag hoppas ju att det ska komma nåt sporadiskt mysigt inlägg från dig ibland, men jag förstår om du väljer att ta en längre paus och kanske starta upp nån annan (kanske mer privat) blogg någon annanstans.

  Well, ja, hur länge har jag läst här egentligen? Nästan från start tror jag. Jo. Så är det nog. Tänka sig.

  Du har spridit massor med glada tips och tricks och alla dina inspobilder har varit precis vad jag behöver för att känna lust att få tummen ur!

  Jag tycker väldigt mycket om din blogg och känslan du fått till härinne. Den är så familjär och mysig på nåt sätt.

  Och du har fått mig (på gott och ont) att läsa bloggar vareeeeviga dag, haha. Innan var det bara lite ströläsning lite här och där, men när du uppdaterade så ofta så läste jag under en period mååånga gånger om dagen, hehe. Och om det har tagit tid att läsa så kan jag knappt ana hur mycket tid det tagit att skriva.. jisses.. Nä, trappa du ner eller ta en paus eller bara sluta huxflux. Allt är ok. Även om jag kommer att sakna dina tankar..

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 47. Oj.. började läsa någon gång i första formtoppen, hängt med sedan dess och läst varje dag. Du är så mänsklig, jordnära liksom. Du kommer med fina värderingar och pepp som gör en taggad. Du har varit en otrolig inspiration för mig under gymnasiet, som ju inte alltid är den lättaste perioden i livet. Från att ha ätit för lite, tränat för mycket, ätit för lite och tränat för mycket, är jag hyfsat nära att hitta balans och du har helt klart bidragit! Smaljeansen! är liksom en bra balans av det mesta. Förstår ditt val, och om du inte skulle följa dina känslor skulle du ju inte vara Elbe! Kram på dig och tack för alla kloka ord och braiga recept!

  SvaraRadera
 48. jag har läst... sedan denna sommarens början tror jag. tack för att du har funnits under den här tiden! du har peppat och inspirerat och undervisat och underhållit. jag kom igång med träningen efter sommaren, har nu tränat järnet i åtta veckor utan någon värre motivationsdipp, mycket tack vare din och andra härliga bloggar :) ser fram emot en eventuell fortsättning, annars: tack återigen. du har varit till stor hjälp, glädje och nytta!

  SvaraRadera
 49. NEEEJ!! Vad tråkigt!! Jag läser cirka tio hälso och träningsbloggar dagligen, men det är alltid din och sparkibaken som jag återkommer till.. Ni känns liksom inte så extrema, utan mer vanliga! Gud vad jag kommer att sakna dig, jag har följt dig nästan från start, och hoppas verkligen du är tillbaka snart igen! :)

  SvaraRadera
 50. Men nej? Jag började läsa IGÅR! Jag har alltid tränat lite sporadiskt men har på sistone blivit sugen på att träna så det faktiskt syns också! Har alltid varit ganska smal men inte smal & stark. Hittade på något sätt hit och har läst typ halva ditt arkiv nu ;) tack för inspiration!

  SvaraRadera
 51. Jag hittade till din blogg i februari-mars någon gång. Skrev då också min första kommentar och förvånades över att jag så snabbt fick ett gulligt svar av dig! :) Sen dess har jag läst ikapp alla inlägg och följt dig dagligen och jag har uppskattat och inspirerats enormt av allt du skrivit. Självklart skulle jag sakna din blogg enormt mycket, samtidigt som jag förstår om du behöver en paus. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så vore jag innerligt tacksam om du inte stänger ner bloggen helt och hållet, vore grymt bra om man kan få fortsätta ta del av alla recept etc. Min man och jag kämpar så för att få bli föräldrar och förhoppningsvis kan vår önskan snart bli uppfylld, en gravidblogg vore då underbart!! TACK för alla fina inlägg! Kram, Anna

  SvaraRadera
 52. Jag hittade hit i april iår när jag bestämde mig för att ta tag i min hälsa på allvar! Smaljeansen har hjälp mig på traven!
  jag läser många träning/kost bloggar men du skriver bästa och ärligast av alla. Tittar in här fler ggr om dagen! Synd att du tappat suget, jag har alltid hittat tips hos dig och letar mig fortfarande runt i ditt arkiv för att hitta nya tips och recept!

  SvaraRadera
 53. Det var nog i mars som jag började följa din blogg.. via ett tips i Fitness-tidnigen om jag inte minns fel! Först fastnade jag för dina roliga och nyttiga recept, ödmjukhet och peppighet. Sedan dömde jag dej som "ja hon har väl alltid varit snygg och vältränad och typ perfekt i ett perfekt liv.." för att senare inse att du också gjort din resa. Älskade den kontrasten och älskade att få äta upp mina tidigare tankar! Tack för all arbete du gjort med bloggen. Jag följer även ett gäng andra bloggar, Bodycomf och Olga Rönnberg för att nämna ett par, men du hade din givna plats i skaran! Från och med nu ska jag se Smaljeansen som en inspirationsbank att gå tillbaka och bläddra i lite då och då. Tack igen och lycka till med allt du tar dej för! :)kram

  SvaraRadera
 54. Jag har läst i mer än ett år, och har gillat att du inte varit-som jag sagt så många gånger-inte bara en blogg där allt handlar om magrutor och proteinpulver och 15 ägg per dag (well well ungefär!)utan också...

  -en blogg med balansen träning, privatliv och skönhet-något som inspirerat mig massa (du har ju SJUKT bra stil!!!!!)
  -en blogg som berör
  -en blogg som visar alla motgångar
  och ALLT MER (som skulle ta en evighet att skriva).
  -och framför allt, en blogg som även när jag inte håller med, så tröttnar jag inte (som med andra bloggar) utan du väcker hellre något-ett intresse för att undersöka denna nya form som du pratar om och sen välja/välja bort det.

  Kan verkligen förstå att den blivit för stor, inte längre lika privat, man märker det i kommentarerna, precis som tjejen som du länkade till en gång inte gillade att det kom in nya så hon la ner, du kanske nått dit-så stor har du blivit vilket också är bra!

  Önskar att få ta del av din nya, om du gör en sådan, och annars tack så mycket för allt-fortsätt va den du är!

  Massa kramar

  Jules

  (och ett tips till dig som älskar smörcola, ICA har fått in en smörkolakräm från frankrike utan tillsatser, tänkte på dig när jag läste detta i senaste damernas värld-kanske något att lyxa helgen med-heter Carabreizh tillverkad för hand)!

  SvaraRadera
 55. Tråkigt att du skall lägga ner successivt Elbe. Tycker du är en helt fantastisk bloggare men jag förstår att lusten kan falna om man inte känner att man har något att skriva. Du var den som sakta introducerade en till nya saker, så man inte kände sig som en loser som inte kunde något. Det är något du har som många andra träningsbloggar inte har.
  Tack för en toppenblogg!

  SvaraRadera
 56. Började följa dig för ett par månader sedan och detta är min absolut första kommentar. Tycker det är hemskt tråkigt att du ska sluta, men å andra sidan förstår jag ditt beslut. Har älskat att läsa recept, träningstips och inspireras av din sunda syn på träning och hälsa, och det har format min inställning till träning också. Från att ha tränat till och från (och ibland inget alls) under hela mitt liv, så var du en del av förändringen i somras - jag tränar inte för att bli smal utan för att min kropp ska må bra! Musklerna är bara ett (STORT) plus i kanten. Önskar dig all lycka, men hoppas du fortsätter blogga om än väldigt lite ;) Go Elbe!

  SvaraRadera
 57. Så tråkigt att du försvinner (om än tillfälligt?). Kommer inte riktigt ihåg hur länge jag har läst, 6 mån kanske? Läser så gott som dagligen, ibland flera ggr/dag eftersom du är flitig på att uppdatera :)
  Älskar dina träningsinlägg och du är en av anledningarna till att jag alldeles precis börjat med crossfit. Tycker att du har en sund inställning till träning och gillar att du vill bli stark i första hand ;)

  Hoppas du kommer tillbaka snart!
  /A

  SvaraRadera
 58. Men åh! Vad jag kommer sakna dig om du försvinner! Jag hittade dig för bara några månader sen, och du har betytt väldigt mycket för mig när jag nu i höst har tagit ett beslut att satsa tid och energi på mig själv - för både min och mina käras skull. Du har den perfekta mixen, med roliga peppinlägg, intressanta faktainlägg och härliga foton.

  Men oavsett om du fortsätter eller lägger av helt vill jag ge dig en rejäl bamsekram, just för att du är du och det du gör är fantastisk!

  SvaraRadera
 59. Hej ELbe,

  Jag har haft ett ambivalent förhållande till din blogg då tråningsbloggar oftast, egentligen alltid annars fyller mig med dåligt samvete eller en känsla av att personen lever allt för kontrollerat. Jag tränar sj¨ålv en hel del och njuter av att mårka framgångar ich motgångar i detta. Din blogg får mig att känna mig inspirerad, mer peppad på min egen träning. Dina mattips är roliga, trevliga, lätta. Inspirerande även dom.

  Jag hoppas att du hittar en ny from för ditt livstilsförmedlande och dina tankar omkring ditt liv.

  Och tack för att du låter bloggen vara så att man kan gå in och hitta recept!

  Lycka till! Hanna

  SvaraRadera
 60. Jag började följa dig i november förra året. Jag hade bestämt mig för ett nytt liv och var less på att bära på en himla massa övervikt (vägde 120 kilo!). Jag behövde inspiration och hjälp och fick det genom bloggvärlden, men främst genom dig Elbe. Din blogg är den jag alltid sparat till sist på bloglovin för det är den jag tycker allra allra mest om.
  Nuföriden är fetman borta, jag väger 35 kilo mindre och mår mycket mycket bättre. Du ska ha mycket cred för allt anonymt stöd eftersom min omgivning inte är ett jädra dugg intresserad av kost och träning så du och några andra bloggare fick bli cyberspejs-vänner och PTs.
  Tack för stödet!
  Jag hoppas att du kommer tillbaka och finner kärleken till bloggandet igen en dag.

  SvaraRadera
 61. Gode, fine Elbe! All good things must come to an end, right? Så trist og synd, av rent egoistiske hensyn for meg/oss leserne mener jeg. Men jeg vil heller si TAKK for en fantastisk tid med Smaljeansen og Elbes herlige verden, såååå mye positivt pepp og inspirerende du har gitt!!! Jeg har fulgt bloggen din fra begynnelsen og jeg har likt meg her hos deg fra dag 1!! Tror vi to er ganske like på mange vis, og derfor skjønner jeg og respekterer ditt valg om å trappe ned og/eller slutte blogge. De grunner du gir er veldig, veldig forståelige for meg skal du vite. Jeg ønsker deg alt godt videre i din hverdag, og så er det kanskje lov å håpe at du kommer til å blogge igjen:)) På gjensyn og TAKE CARE!!
  Krammer fra Siri

  SvaraRadera
 62. Har aldrig kommenterat på en blogg någonsin men kände att detta var ett utmärkt tillfälle att ändra på det! Jag har läst din blogg sen i somras, varje dag! Läser ett par utvalda träningsbloggar, tycker inte det finns så många som har en bra syn på träning/kost, har fina bilder, och skriver bra texter. Men din blogg är verkligen bra! Tråkigt att du lägger ner men jag tycker det är bra. Att du känner att du uppnått ett mål, bloggen var ditt redskap. Det motiverar mig på något konstigt sätt. ;) Det vore kul om bloggen inte stängs ner så man kan leta i arkiven och fortsätta inspireras! Ett tack är du förtjänt av fina Elbe, eller vem du än är ;) Stor KRAM!

  SvaraRadera
 63. jag har läst sen i början av sommaren! Tack för all pepp och inspiration du gett mig :)

  SvaraRadera
 64. Hej Elbe!

  Jag är en 24-årig ensamstående mamma till två (5 &7 år) och borr strax norr om huvudstaden.

  Jag har läst din blogg sedan årsskiftet, då jag började träna "på rikigt" och sökte inspiration av kvinnor som styrketränar. Dina resultat peppade mig och sedan dess har jag hängt kvar här (kommenterar dock ytterst sällan, då jag driver ek egen blogg, lever ett fullspäckat liv och liksom läser bloggar bara on-the-go på vägen till jobbet).

  Jag önskar dig all lycka i framtiden och imponeras ännu en gång av ditt sunda förnuft. Kram!

  SvaraRadera
 65. Smaljeansen!
  Jag har en fråga som jag hoppas att du kan tänka dig att svara på/ få tid till att svara på. Kan du rekommendera en kokbok? Recept i bloggar i all ära men när man sitter och planerar sin matvecka så tycker jag att kokböcker är ett lättare verktyg.
  Hälsningar,
  Hanna

  SvaraRadera
 66. Jag hittade din blogg någon gång under våren, ungefär samtidigt som jag kommit hem från en resa till Kenya där jag tröstätit mjukglass och pommes en månad pga av malariamedicinens föröddande bivekningar. Jag lusläste alla dina inlägg. Jag började ta tag i träningen igen, och var tvungen att se över kosten rejält. Jag gick en pt-utbildning och andades träning under några veckor och din blogg var min ständiga motivationshöjare. Jag övade mig på att pt:a på en kollega och tipsade om din blogg, som jag vet hon läste och fick mycket motivation av. Jag började hetsäta, bearbetade det, jag blev diffust sjuk och tvingades sluta träna och jag har nu börjat komma tillbaka, med hjälp av psykolog, läkare och fysioterapeut. Nu står jag på randen till utbrändhet (har varit där en gång förut och vill inte dit igen)och har tagit det otroligt svåra beslutet att säga upp mig från ett jobb jag älskar men inte klarar av. Och hela tiden, inte alla dagar men många, följer jag din blogg. Får pepp, motivation, träningslust eller bara tröst. Så är det, du har bara följt med liksom, och det är jag väldigt glad för. Tack för det! Jag vill inte att du ska pausa, men jag förstår och respekterar att du gör det. Jag kommer sakna dina inlägg!

  SvaraRadera
 67. Jag har läst nu i ett år ungefär, din blogg var den första träningsbloggen jag läste och den absolut bästa, jag blir alltid jätteglad när jag ser ett nytt inlägg och du inspirerar och peppar mig så hemskt mycket.

  Jag kommer att sakna dig ett så otroligt och TACK för allt och du är världsbäst! :D

  SvaraRadera
 68. Hej Elbe! Jag är en av de som alltid läser men (alldeles för) sällan kommenterar. Läst har jag gjort sedan förra sommaren då en vän och granne tipsade om att det faktiskt fanns en personlig blogg med en vettig människa bakom rodret som gav hälsosamma råd och som hade en vettig syn på det här med kost och träning. Jag höll med då, och jag håller fortfarande med. Just att du skriver det här inlägget är ännu ett bevis på det - att du känner in och är ärlig med vad som känns rätt och fel (oavsett om det handlar om mat, spring eller att blogga). Tack för en toppenblogg, jag är frälst. Jag kommer att fortsätta kika in då och då och läsa med ett leende de gånger du har publicerat någonting :)

  SvaraRadera
 69. Hej Elbe!
  Jag har läst din blogg sedan i mars, och då gick jag bakåt i arkiven för att läsa det jag hade missat innan jag hittade din blogg. Du är en av de bloggar jag läser dagligen och jag måste säga att din blogg lyser särskilt. Det är få bloggar som är lika inspirerande, intressanta och tänkvärda och du har en talang för att uttrycka dig i text + att du har en känsla för layout. Gillar din blogg mkt!

  SvaraRadera
 70. Hej!

  Jag är en thaiboxare som kom in på din blogg av misstag en gång och sedan dess har jag blivit kvar. Inte för motivationen eller tipsen (även om de uppskattas) men för att det varit en väldigt trevlig blogg att slappna av till, kolla på bilder och höra om en intressant vardag. Tack för en inblick i ditt liv!

  SvaraRadera
 71. Oj, min reaktion på det här inlägget var som när man lusläst de sista sidorna ur den bästa boken man någonsin läst och så inser man när man stänger pärmen att den faktiskt är slut. Den där lite tomma känslan som drar en tillbaka till verkligheten. Jag har älskat din blogg. Varenda inlägg, bild, åsikt, recept, träningstips och all inspiration du har bidragit med. Jag minns inte helt hur jag hittade din blogg, men jag minns att jag blev så fast att jag gick tillbaka till bloggens första inlägg och spenderade säkert tre dagar med att läsa alla inlägg du skrivit från start. Precis innan jag läste det här inlägget satt jag faktiskt och bläddrade igenom alla recept du publicerat och sparade de jag tyckte bäst om och som lät spännande och intressanta som bokmärken. Jag har till och med försökt mig på ett par och gudarna ska veta att grönkålschips kommer bli mitt nya vintersnack! Det är så sorgligt för mig och alla mina likar att du vill trappa ner/sluta, men jag förstår ju verkligen :) Tack så otroligt mycket för allt du har hjälpt mig genomföra. Med en viktuppgång på 13 kg efter tre månader utomlands är du delvis orsak till att jag i våras kom i den bästa form jag varit i! Mycket är din förtjänst och även om du slutar blogga kommer de tips, råd och recept jag knutit mest an till att finnas med mig genom hela livet. Tack <3

  SvaraRadera
 72. Synd att du "slutar" . Jag läser din blogg varje dag, har gjort sedan i våras (tror jag) och jag älskar din blogg för alla tips och ja allt faktiskt. Hoppas vi ses igen.

  SvaraRadera
 73. Började läsa förra året, då ajg var gravid. Hämtade inspo inför kommande vitminskningsprojekt. Du hade just formtoppat. Gillade personen bakom bloggen.

  Men allt det du skriver i inlägget har också märkts. När man blir stor så blir man påverkad, nästan alltid på ett negativt sätt. Den mysiga känslan försvinner lite och man kan inte vara alla till lags. Har själv bloggat i sex år och har inte blivit "stor" på samma sätt men känner också igen problemet när läsarna kommer för nära och det blir svårt att skilja på bloggjag och riktigt jag.

  Hursomhelst. Jag älskar denna blogg. Men det var mysigare förr och förstår din känsla helt och hållet. Upplever det som: förut fick man en glimt av Elbe (intressant!) och nu är det mer allmäna råd som ska passa alla?

  Kanske en paus? Få lite perspektiv. Tycker inte alls det finns en värdig ersättare, ingen lyckas med inspobilder så som du. Men det jag tror de flesta är intresserade av är just DIG och ditt liv och du vill ju vara anonym... svår kombo.
  Gillar annars att du säger "sanningen" som kan vara hård. UTan att vara hård. Ganska förlåtande men ändå resultatinriktad, och det är faktiskt rätt så unikt.

  SvaraRadera
 74. Åh, nu kom det några tårar... Det känns som att en nära vän ska åka iväg. Vem ska jag nu få alla tips och all motivation ifrån? Jag har läst din blogg sen du kom i dina smaljeans och jag har läst bloggen flera gånger varje dag sen dess. Jag kommer sakna dig massor och jag vill tacka för att jag fått har dig i mitt liv. Hoppas vi ses i framtiden!

  SvaraRadera
 75. Hej Elbe! Jag läser bloggen Bokhora och fick där tipset om din blogg. Det är jag jätteglad för! Jag har bara hunnit läsa några månader men får väl börja läsa gamla inlägg nu då. :-) Jag gillar din estetiska och icke-ångest-skapande blogg. Den får mig att må bra och den skänker extra färg till vardagen. Kram och tack! Nina

  SvaraRadera
 76. Jag har följt din blogg sen början av året och kan liksom inte sluta läsa. Du har inspirerat mig massor, då var jag alldeles i början av min resa - nu har jag kommit ganska långt ändå, och du har liksom funnits med hela tiden. Så ett väldigt stort tack!

  SvaraRadera
 77. Jag har läst din blogg dagligen sen april kanske, men har gått tillbaka i arkivet och läst allt-allt-allt. Du har på en kort tid liksom blivit en del av mitt liv. Jag tänker på dig när jag lagar mat, när jag är på gymmet och när jag är ute och joggar. Weird kanske, men du är liksom som min kompis. Min pojkvän känner dig också, trots att han inte läser bloggen. Han får ju höra mig prata om dig och han får prova dina recept med jämna mellanrum. Himla synd att du slutar, det gör mig suuuuuperledsen, men jag förstår. Det här är min första kommentar förresten. Kram på dig!

  SvaraRadera
 78. Hej. Tråkigt att du slutar, du har en väldigt fin blogg. Jag har följt den i några månader. Känns som du skriver en ärlig blogg!

  SvaraRadera
 79. Jag har läst ca ett år, hittade den i samband med att jag var PT-online kund hos Olga efter bebis nr ett. Tror knappt jag missat ett inlägg faktiskt. Din blogg blev snabbt en favorit pga den härliga stämningen, inga pekpinnar eller bilder på helt ouppnåeliga kroppar. Helt enkelt en "vanlig tjej" vilket gjorde att förändringen kändes nåbar och möjlig. Sedan har jag fått både fin fin inspiration samt tips till övningar och recept under min väg tillbaks efter graviditeten. Nu är bebis nummer två på väg så lite tråkigt att jag inte får följa en graviditet hos dig;) Usch det här känns så tråkigt, lite som att en bästis ska flytta även om jag inte känner dig, men önskar dig lycka till vad du än väljer att göra!

  SvaraRadera
 80. Hej Elbe,

  Har följt din blogg sedan ungefär oktober förra året, eller var det november? Kommer inte ihåg, tiden går så fort. Allt för fort. Jag blev förälskad på en gång. Ditt sätt att skriva, dina recept och dina värderingar. Jag kunde identifiera mig med dig (eller, den del av dig som jag har fått äran att lära känna på bloggen) på så många sätt, trots att du antagligen är tio år äldre än jag.

  Nu är det första gången jag kommenterar. Skäms att ingen kommentar blev skriven när du förlorade din mamma, trots att jag tänkte på dig. Även om jag inte har förlorat en förälder till döden har tyvärr den där stroken i min pappas hjärna och tumären i min mammas bröst satt sina spår.

  Vad vill jag komma med det här? Kanske vill jag få dig att förstå att din blogg har varit ett ställe för extra styrka när livet varit lätt och ett ställe för styrka över huvud taget när livet har varit svårt.

  Jag förstår dock att det är ett stort ansvar att påverka andras liv. Ett ansvar jag antagligen inte själv skulle vilja ha. Så, om du fortsätter att blooga, nu, imorgon eller någon gång i framtiden, kommer jag gladeligen läsa om dina upplevelser. Annars vill jag mest bara tacka för den tid som du har delat med dig av dig och hoppas att allt går din väg!

  SvaraRadera
 81. Hej Elbe (eller vad du nu heter) ;)
  Din blogg var den första jag började läsa när jag började min träningsresa för ca 1 år sedan. Du lärde mig att tjejer också kan lyfta tungt, delade med dig av en massa goda (och nyttiga) recept, och lade fram din syn på saker på ett inspirerande och smittande sätt.
  Man fastnade och blev mycket nyfiken på vem den riktiga tjejen bakom smaljeansen var.

  Hur du än gör med blogg har du inspirerat något otroligt och gett så himla många bra tips! Tack för denna tid (och framtida?)

  SvaraRadera
 82. Hej Elbe (eller vad du nu heter) ;)
  Din blogg var den första jag började läsa när jag började min träningsresa för ca 1 år sedan. Du lärde mig att tjejer också kan lyfta tungt, delade med dig av en massa goda (och nyttiga) recept, och lade fram din syn på saker på ett inspirerande och smittande sätt.
  Man fastnade och blev mycket nyfiken på vem den riktiga tjejen bakom smaljeansen var.

  Hur du än gör med blogg har du inspirerat något otroligt och gett så himla många bra tips! Tack för denna tid (och framtida?)

  SvaraRadera
 83. Hej Elbe!
  Jag har aldrig kommenterat förrut men vill bara tacka för en helt fantastisk blogg!
  Har läst smaljeansen nästan varje sedan i februari då jag bestämde mig för att göra en förändring. Börja träna och leva ett mer hälsosamt liv. Sedan dess har jag lyckats gå ner 12 kil i vikt och du har verkligen varit till hjälp med all inspiration.
  Snälla försvinn inte totalt. Förstår att du vill trappa ned/ ta en paus men vore kul att fortsätta följa dig litegranna. :)

  Kram coola, smarta du!

  SvaraRadera
 84. Läst sedan start, hittade dig ungefär efter du bloggat i en månad! 20 år gammal, läser varje dag. Gonna miss you!

  SvaraRadera
 85. Elbe,

  Jag har läst bloggen sedan tidigt förra hösten någongång. Har faktiskt inte koll, tiden springer iväg.
  Din blogg är den första jag läser varje dag och flera ggr om dagen när jag tar micropauser på jobbet. Din blogg är bloggen jag skulle välja om jag bara skulle få följa en enda blogg.
  Jag tycker inte alls att det kommit upp andra bloggar som gör det du gör, lika bra eller bättre. För jag tycker Smaljeansen står ut.
  Kanske inte kan sätta fingret på det. Men jag gillar blandningen av träning, din vardag, tips, mat osv. Att du faktiskt är anonym, vilket ger en annan nivå på något sätt. Och ditt sätt att skriva/prata är helt annorlunda mot andra träningsbloggar. Och det känns som att du är så ärlig med din kost och träning. Du skriver inte bara när allt är 100% perfekt, vilket jag tycker många bloggar gör. Du vågar skriva om när kosten/träningen inte funkar perfekt.

  Jag skulle kunna skriva många lovord, men jag håller tummarna att du fortsätter. Du är en sann och stor inspiration.

  SvaraRadera
 86. Tack för en härlig, inspirerande och peppande blogg!!! Jag har blivit inspirerad av dig och kommit igång med min träning och kost sedan i februari i år. Din blogg och dina tankar peppade mig. Jag satsade på lchf och har gått ner 13 kg:). 2 kg till sedan är jag nöjd och då börjar finliret;). Jag tycker bäst om att träna före jobbet och före vaken dotter.. Än en gång tack och lycka till!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 87. Hej!
  Klart att du måste göra det som känns rätt för dig men OJ vad ledsen jag blir! Höll på att börja gråta på bussen förut när jag läste ditt inlägg...hmmm, kanske lite skumt...
  Hittade till din blogg när någon tipsade om den i Fitness magazine och har läst varje dag sedan dess. Läser bara en annan blogg och den skrivs av en instruktör jag verkligen gillar. Har helt enkelt inte hittat några andra jag tycker är tillräckligt bra. Du kanske har några tips?
  Vi är lika gamla du och jag. Jag har också barn, jobb, släkt och allt annat som ska få plats. Älskar att du, liksom jag, lyckas hitta tid och energi att bry dig om hudvårdsprodukter, naglar och läppstift. Tycker helt enkelt att din blogg är fantastiskt bra och bara att du inte uppdaterar lika ofta kommer att skapa ett stort tomrum.
  Puss på dig och tack för den här tiden!
  Sandra

  SvaraRadera
 88. Hej, jag har läst din blogg sedan början på 2012 (tror jag). Hinner inte alltid läsa varje dag men brukar alltid försöka läsa ikapp det jag missat sedan sist. Började söka info om "hemmaträning" efter 3:dje barnet (nu ett år) då jag alltid tränat men aldrig så fokuserat som senaste året, samt att jag upptäckt det här med "hemmaträning" & tabata mm och hur mycket det faktiskt ger! Stort tack för all inspiration! Om jag inte haft mycket tid så är det din och Bodycomf´s blogg jag iallafall har läst; ni är helt enkelt bäst och en jäkligt bra kombo! Jag kommer sakna din blogg ifall den läggs ner, men förhoppnigsvis finns den kvar att söka information i även framöver?...
  Lycka till vad du än gör och tack för all jäkla bra info, fina bilder och daglig inspiration!
  Kram

  SvaraRadera
 89. Jag har läst din blogg i kanske 4 månader och tycker att den är den absolut bästa träningsbloggen jag läser och du har hjälpt till att peppa mig att hålla träningsmotivationen uppe. Det är skittråkigt att du kommer att försvinna och jag kommer verkligen sakna dig och det du skriver. Hoppas att du kommer tillbaka, det känns redan lite tomt :( kram på dig

  SvaraRadera
 90. Hej! Min första kommentar här. Hittade till din blogg i vintras och läste varenda inlägg du skrivit till och med då och från och med då har jag också läst allt, du är otroligt inspirerande och visar till skillnad från många andra bloggare en sida jag verkligen kan relatera till, du äter också smågodis ibland och inte bara rawbollar hit och dit. Fantastisk blogg och jag kommer verkligen sakna dina inlägg!

  SvaraRadera
 91. Det är verkligen slutet på en era!
  Jag hittade dig blogg när du hade haft den i några månader, då sträckläste jag allt du skrivit på 2 dagar! Du ska självklart göra det som känns rätt för dig, men jag kommer att sakna dig! Du har blivit som en vän, fast jag inte känner dig! Det är en daglig rutin att läsa dina inlägg. Du är inspirerande och rolig att läsa. Fast jag måste ju erkänna att den enda motionen jag fått är att skrolla ner på din sida! ;)
  Jag önska dig all lycka till med din träning, familj och liv!
  Kram och hoppas på ett återseende!!

  SvaraRadera
 92. Åh neeeej, var min reaktion nu när jag läste ditt senaste inlägg. Har aldrig kommenterat tidigare, det är inte riktigt min grej. Men va faan nu var jag ju bara tvungen! Har följt din blogg i cirka ett år, jag tränar vanligtvis 5-6 pass i veckan och du har givit mig massor med inspiration! Nu är jag gravid i vecka 17 och tränar fortfarande, men nu ca 3-4 pass i veckan. Så om det skulle bli aktuellt så skulle jag gärna läsa en gravidblogg. Hur som helst, egentligen ville jag bara säga att det blir tråkigt för oss som följt din blogg men skönt för dig, lycka till! Kom ihåg sweat is fat crying :-)

  SvaraRadera
 93. Hej fina, fina Elbe!

  Jag har kommenterat här förr och här kommer lite om hur jag fann dig osv:

  Jag har alltid varit intresserad av kost/hälsa/träning och våren 2011 så tog jag studenten och i samband med det så ville jag få en nystart. Så jag startade en träningsblogg, mest för att peppa mig själv.

  Skaffade en coach som skulle hjälpa mig att komma tillrätta med överflödiga kilon och ta mig till body fitness-scenen. Vi hade kontrakt på ett år, jag åt alltså efter hans "byggardiet" och tränade efter hans träningsshema för att bli större.
  Till en början gick de ok, efter ett halvår började gamla ätstörningen Bulimi göra sig påmind, antagligen pga alla förbud dessa mat/träningsscheman förde med sig.
  Så jag avslutade allt med honom.

  Sen så försökte jag hitta MIN väg i träning/hälsa så jag googlade efter träningsbloggar och POFF SÅ FANN JAG DIN BLOGG!
  Jag läste ett inlägg, sen var jag FAST!
  Minns att jag satt och grävde i ditt arkiv och gick igenom allt jag missat som du hade skrivit förut.

  Jag upplevde att din blogg bara blev bättre och bättre. DU skrev så underbara saker som peppade till att tro på mig själv samt gav konkreta tränings/mattips (du ska veta hur många proteinpannkakor ala elbe jag käkat alltså!!).

  Jag gillade mest att du gav den där fräscha känslan, du skrev om träning och hälsa och fick mig att se sambandet mellan de två.
  Du fick mig även att känna igen mig i olika inlägg som "lårlarvigt" (en favorit!!) och massor av andra inlägg.

  Du fick mig att börja löpträna och även att vara uppmärksam på mina tankemönster kring mat osv.
  Det var nyttigt för mig som föredetta ätstörd och lite vilsen att få läsa om hälsa på ett annat sätt.'

  Du fick mig att se en annan del av träningen,
  tidigare hade jag bara tränat för att förbränna, för att vara smal och "fin".
  Efter jag hamnade hos dig så lärde jag mig vikten av att träna och bli STARK. Jag började även tycka muskler var snyggare än förut.

  Så TACK Elbe, TACK för allt du gett mig. Alla insikter, alla fina råd och mumsiga recept utan crap.

  STOR kram till min absoluta favoritblogg genom tiderna.

  SvaraRadera
 94. Oj, nu fick jag en tår i ögat. Det här är första gången jag kommenterar & ändå har jag följt din blogg sedan ett år tillbaka, om inte lite längre. Minns inte hur det kom sig, men helt plötsligt fanns du bara där! Du har varit som en vän utan att du vetat om det. Jag kommer att sakna dina ord. Tack så mycket för allt och hoppas du längtar tillbaka ;) Kram Felicia

  SvaraRadera
 95. Hej!

  Jag har nog läst din blogg i ett halvår ungefär och ÄLSKAR den. Den peppar, roar och lär mig mer om träning och hälsa. Jag tycker det är så synd att du ska sluta, men självklart ska du göra det som känns rätt för dig. Men jag måste säga att jag läser en hel del tränings/hälso bloggar och enligt mig finns det ingen som är så intressant. Du är så duktig att komma på nya saker att skriva om även om jag hade tyckt det var roligt om varje rubrik var "det här har jag tränat idag" också så har din blogg gett oss läsare så mycket mer. Hoppas så att du börjar igen! Jag kommer sakna Smaljeansen!

  SvaraRadera
 96. Första gången jag kommenterar, men jag läser varenda en av dina inlägg. Du inspirerar mig varje dag med kravlösa tips och råd. Vanliga träningsbloggar är ofta överpeppade och det är liksom inte riktigt okej att ha en dålig dag, där gör du skillnaden.

  Förstår att det är enormt tidskrävande att driva en blogg som denna och jag uppskattar att du har hållt igång så länge som du gjort! Började läsa i början på våren i år så det kommer absolut bli lite tomt framöver.

  Önskar dig all lycka i livet, förhoppningsvis trillar jag över en lika givande blogg framöver som anonyma Elbe ligger bakom:)

  SvaraRadera
 97. Hej!

  Jag har läst din blogg ca ett år och jag har blivit SÅ inspirerad! Bilderna är fantastiska och du har en sund inställning som jag uppskattar.

  TACK för allt du delat med dig av! Allt gott till dig och lycka till med kommande projekt!

  /Tove

  SvaraRadera
 98. Sandra Bertilsson16 oktober 2012 20:32

  Hej "Elbe"! Det var genom din blogg och dina tips som jag hittat min nya livsstil som jag kan hålla och har dessutom snart gått ner 10 kg :) Jag gillar att du är ärlig med det du skriver, att det både finns bra och dåliga dagar både gällande mat, träning och allmänt välmående. Man tror på dig och det du skriver :) Hoppas inte du slutar helt, skulle sakna dig!

  SvaraRadera
 99. Jag har läst din blogg i ett halvår ungefär, den har varit en trogen följeslagare och motivation under min egen resa från ohälsa till välmående. Och i princip direkt efter att jag hittat hit seglade smaljeansen upp som min favoritblogg, alla kategorier. Så det är med sorg i hjärtat jag läser det du skriver nu, även om jag förstår att du måste göra det som är rätt för dig förstås. Tack för allt <3

  SvaraRadera
 100. Oj! Vilken chock jag fick, men samtidigt hatten av för att du är så klok och vågar berätta om baksidan av bloggandet. Sen att du väljer att trappa ned/pausa när du är på toppen är modigt bara det.

  Jag har inte läst din blogg särskilt länge, 3 månader kanske. Hittade den av en slump när jag letade recept på proteinbollar tror jag det var. Fastnade först på ditt fyndiga bloggnamn och därefter har jag läst varje dag. =) Gillar din ton sjukt mycket, sen har vi (som så många andra tyvärr) samma historia angående matmonster osv. Kändes så fräscht på något sätt att läsa en blogg där du som mat- och träningsintresserad inte hymlade eller var förmanande.

  Du har verkligen inspirerat på många sätt! Lagat flera av recepten t.ex. och skulle precis formtoppa när jag blev preggo. En gravidblogg i framtiden låter kul! Du har säkert massor av bra att dela med dig av inom det området också. Lycka till i framtiden :´))))

  SvaraRadera
 101. Hej elbe! Jag har läst smaljeansen sedan typ augusti 2011, och det kommer verkligen bli ett tomrum! Jag har varit m på senaste formtoppningen på mitt eget sätt o lagat jag vet inte hur många av dina grymma recept! Jag hoppas på inlägg så ofta du orkar o gärna recept då. M annars är din balans det jag uppskattar mest, mellan träning, kost, skönhet, privatliv... tack för det! Kram fanny

  SvaraRadera
 102. Åh, typiskt! ;) hittade hit för cirka 2 månader sedan och är trogen läsare sedan dess, vilket fitnessblogg ska jag nu läsa som är sådär precis LAGOM som din är! men jag förstår dig och ditt beslut! tack i alla fall för denna korta men inspirerande tid :) lycka till med vad du än tar dig för!

  SvaraRadera
 103. Hejsan!
  Jag började läsa din blogg i sommar, och jag kunde helt enkelt inte sluta. Jag läser tre andra tränings-/hälsobloggar och du har helt klart klättrat till toppen! Här får jag mest pepp och blir mest inspirerad, samtidigt som jag ständigt får nya tips och kunskaper. Blev lite smått ledsen när det stod att du kanske lägger ned, så även om du bara skriver ett inlägg nu och då skulle det vara enormt uppskattat! / 18-årig träningsglad tjej :)

  SvaraRadera
 104. Men oj vad trist :-( Verkligen!!! Jag läser varje dag, flera ggr/dag! Har fått otroligt mycket tips och trix! Jag respekterar och förstår ditt beslut till 100% Att tappa bort sig själv är inte en blogg värd! Det är inte rättvist mot sig själv! Tycker du är cool och väldigt stark som vågar byta fokus när du står på toppen! Jag kommer sakna din blogg väldigt mycket!!! Lycka till med en ev mini-you och allt annat! Välkommen tillbaka om du vill, när du vill och TACK!!!

  SvaraRadera
 105. Utan att på något sätt vilja ge dig dåligt samvete så måste jag säga att jag kommer VERKLIGEN sakna din blogg! Jag vet inte hur länge jag har läst, ett år kanske, men jag kikar in flera gånger om dagen för lite roliga tips och fina bilder. Jag har själv mycket ångest vad gäller både mat och träning, och du har fått mig att må bra med mig själv. Att du är så öppen om ditt liv, om misstag och om framgång, det är verkligen en inspiration! Jag älskar att prova dina goda nyttiga recept och ta till mig dina tips och råd. Du visar att en vanlig människa också kan! Du skriver att du inte tar åt dig längre och det är lätt att bli avtrubbad när man får så mycket beröm hela tiden, men du ska veta att du är värd det! Livscoach hade varit något för dig :)
  Tack för den här tiden och jag kommer definitivt att fortsätta klicka in på sidan, om inte annat så för receptens skull! Du har gjort skillnad i mitt liv och det är jag evigt tacksam för.

  SvaraRadera
 106. jag har faktiskt läst den ett tag. och ja måste säga att det faktiskt var din träningsblogg av alla träningsbloggar därute som gav mig inspiration till att ta tag i mitt liv och verkligen börja kämpa för att nå den vikten och hälsan jag var ute efter. jag hade lite depressionsproblem under den perioden, men nu mår jag jättebra och trivs mycket bra med mig själv. finns mycket att förbättra men jag känner absolut ingen stress eller press över det! jag tackar jättemycket för inspirationen, men helst av allt skulle jag gärna vela att du fortsatte blogga. men som sagt, TACK! :))

  SvaraRadera
 107. Jag började läsa din blogg i våras, och läser ett par gånger i veckan. Men detta är ju min favorit-blogg. Kommer sakna den! För att låta Svensson är den precis "lagom". Du är ingen träningsnarkoman eller mat-hitler utan bara precis lagom enligt mig. Dessutom otroligt inspirerande att läsa om din träningresa, och din formtoppning. Det gav mig inspiration till en formtoppning i våras. Tack!

  SvaraRadera
 108. Jag snubblade över din blogg för... Ett år sedan kanske? Den var en inspirerande träningsblogg bland många pretto-resultat-baserade. Den har fått mig att försöka komma igång med framförallt löpningen igen (krånglande benginnor gör att jag inte kan säga att det är någon slags konsekvent träning alls, men likväl sporadisk, från att ha varit noll, tack vare bl.a. Dig!). Jag har din löpningsstyrja utskrivet bland viktiga papper och hoppas att rutinerna blir som de ska igen! Jag har lärt mig mycket av dig och önskar att fler har dina sunda och roliga inställning till träning, mat och kropp! Önskar dig allt det bästa, och tack för peppen!

  SvaraRadera
 109. Härlig blogg som gett mig mycket pepp! Speciellt vid löpprojektet! Du fick mig att nå 5 KM på 21:39!

  Kram o lycka till i framtiden!!

  SvaraRadera
 110. Hej!
  Jag har läst din blogg hela detta år. Blir på riktigt ledsen när jag läser att du funderar på att lägga av. Din blogg är den första jag går in på morgonen, och den sista jag lämnar på kvällen. Du skriver inspirerande, klokt och intressant och jag kommer att SAKNA att följa dig, även om jag inte vet vem du är... :(

  SvaraRadera
 111. Kära du. Jag tycker så klart att det är jättetrist. ÄLSKAR att kika in här dagligen, men jag förstår dig. Är nära på att göra detsamma faktiskt. Känns lite som att min tid är över. Jag har gjort mitt. Sen har jag fastnat mer för Instagram

  Följ ditt hjärta. Sen hoppas jag att vi ses igen. Betty ska fixa ihop en träningsdejt. Det ska jag se till och då ska vi alla träna satan. Kul va?

  Vi ses på insta
  Kram

  SvaraRadera
 112. Hej!

  Jag har läst mer eller mindre regelbundet sedan någon gång förra hösten. Imponerad och inspirerad av mycket du gör. Också av att du känner när det räcker och följer den känslan. Tack för alla läsvärda inlägg! :-)


  SvaraRadera
 113. Hej!
  Jag har följt din blogg i typ ett år tror jag (kommer inte ihåg hur jag hittade hit) men faktiskt aldrig kommenterat. Precis som de flesta andra skriver har jag fått massa bra inspiration, tips och tänkvärdheter. I helgen klickade jag också hem ett par bowtights med Smaljeansenrabatt, tack!
  Tack för peppande läsning, lycka till och hej då!

  Katarina

  SvaraRadera
 114. Jag har inte följt bloggen så länge, kanske två månader. Det jag uppskattar mest förutom de självklara sakerna som peppen och inspirationen är att du är så mogen. Tolka det inte på ett "du är gammal"-sätt. Inte så jag menar. Jag är 21 år och upplever att de flesta bloggarna man hittar ger tips som försök fuska så lite som möjligt, sträva efter små portioner osv. Du skriver på att sätt som gör att det inte känns som du undervisar utan du bara berättar hur du gör. Svårt att förklara hur jag menar men du har aldrig skrivit något som fått mig att känna mig dålig. Sen gillar jag att du värnar om att vara anonym. Det gör att man känner att du inte gör det för att synas eller för att visa hur duktig du är utan du vill bara inspirera.

  Självklart ska du göra det som känns bäst för dig, men jag kommer sakna din blogg. Tycker du är sjukt duktig! (och är nyfiken på crossfit-historian) Känner spontant att jag kommer läsa igenom din historik om du slutar blogga för att få inspiration :)

  Jag känner inte dig, men jag ser upp till dig! Är inte det rätt häftigt?

  kram

  SvaraRadera
 115. Jag minns inte hur länge jag läst din blogg, men det är ett bra tag nu. Jag gillar ditt sätt att skriva och alla dina fina bilder. Och faktiskt också att du är anonym och kan vara "vemsomhelst". Jag har följt och inspirerats av många bloggar under mitt post preg-år, men jag måste säga att din är en av dem jag gillar allra allra bäst!
  Hoppas du fortsätter/kommer tillbaka i någon form <3

  SvaraRadera
 116. Åh neeeej!! Känner jag nu instinktivt! Du skriver min favoritblogg ju!! Hittade hit tidigare i år då jag googlade efter träningsbloggar i jakt på inspiration. Fastnade DIREKT och spenderade ett par veckor med att grotta mig igenom hela arkivet och följer bloggen dagligen sen dess. Blir så inspirerad till träning och hälsa av din blogg, så inspirerad att jag nästan hellre läser bloggen och inspireras till att träna än att faktiskt träna :) Får en varm feel good känsla här! Men förstår ju samtidigt ditt beslut och det är det resonemanget som gör dig så grym! Hoppas få se lite från dig då och då! Kram!! Kristina, 25, Umeå.

  SvaraRadera
 117. Jag har läst bloggen sedan förra sommaren, kom in under din första formtoppning. Fastnade direkt, jag gillar din ton, din kunskap, din inställning och det har inspirerat mig väldigt mycket. Jag har inte många vänner som är inne i träningspåret eller något kostspår så det var skönt att hitta hit och få inspiration. Jag har också hittat till andra bloggar via din, och det är roligt! Jag har till och från kommenterat lite, men långt ifrån alltid. Jag hoppas att du inte försvinner helt, och hoppas att det inte dröjer länge innan vi hör mer från dig!

  Kram, och tack!

  SvaraRadera
 118. Åh neeeej!! Känner jag nu instinktivt! Du skriver min favoritblogg ju!! Hittade hit tidigare i år då jag googlade efter träningsbloggar i jakt på inspiration. Fastnade DIREKT och spenderade ett par veckor med att grotta mig igenom hela arkivet och följer bloggen dagligen sen dess. Blir så inspirerad till träning och hälsa av din blogg, så inspirerad att jag nästan hellre läser bloggen och inspireras till att träna än att faktiskt träna :) Får en varm feel good känsla här! Men förstår ju samtidigt ditt beslut och det är det resonemanget som gör dig så grym! Hoppas få se lite från dig då och då! Kram!! Kristina, 25, Umeå.

  SvaraRadera
 119. Ååå! Jag följt dig sen i vintras tror jag. Snart ett år! Du skriver fantastisk bra, men jag förstår att det tar mkt tid för dig :-) tack för all pepp hittills!

  SvaraRadera
 120. Elbe, jag tycker det är oerhört trist att höra, men förstår dig samtidigt. Kan känna likadant ibland. Behåller dig på Bloglovin' och ser när (om) du uppdaterar... :-)

  Jag har följt dig sedan januari/februari någon gång och din blogg har varit en oerhörd pepp för mig just för att jag tycker du är så mänsklig. Du låtsas inte vara perfekt och skriver inte bara när det är bra och på topp. Vi har fått se alla sidor av Elbe, vilket gör att många känner igen sig. Du är bara människa precis som vi andra! Grym utveckling och inspirerande läsning. Du skriver bra och om jag bara fick välja EN blogg att följa så skulle din vara en stark kandidat. Stor KRAM till dig och tack för allt!

  SvaraRadera
 121. Jag har varit med sedan förra hösten och har sedan dess kikat in nästan varje dag. Det bästa med den här bloggen är ju först och främst din humor, men även att den liksom varit "folkets representant" bland träningsbloggarna. Vi har hejat på varandra, alla har kämpat på med sin sak och peppats tillsammans. Tror att alla (både amatörer och elit) känt sig väldigt välkomna och trygga med dig :) Kommer att sakna dina dagliga inlägg men förstår ditt beslut, skriv de gånger gnistan tänds! Stor kram till dig Elbe, min bästa låtsaskompis!

  SvaraRadera
 122. Blir så ledsen när jag läser detta men jag förstår dig. Hittade hit i början av året och har läst i princip dagligen. Tycker du är oerhört inspirerande och verkar vara en väldigt fin människa. Må väl vad du än företar dig. Många kramar

  SvaraRadera
 123. Hej bejb. Du vet, jag har stalkat dig från första början och nästan gått helt "ensam ung kvinna söker" on your ass. Du är grym och hur du än väljer att göra ska du vara stolt över den bloggresa du gjort. Din personliga resa är ju långt ifrån slut och jag vet att du rockar den, varje dag.

  SvaraRadera
 124. JAg läser det du skriver med så mycket respekt. Tycker det är häftigt allt du byggt upp och att du även kan avsluta det. allt på dina villkor. Har hängt med i snart ett år tror jag. Ser fram emot sporadiska inlägg :)

  SvaraRadera
 125. ååh. ÄLSKAR ju din blogg. Minns inte när jag började läsa, men kanske för lite mindre än ett år sen. Har dock plöjt igenom vartenda inlägg från början till slut.
  Har blivit väldigt träningspeppap men kanske framförallt mat och vardagspeppad. TACK!
  och ta för gud skull inte bort bloggen. Ett inlägg då och då när du känner för det blir fint!

  SvaraRadera
 126. Tack för en riktigt bra push till min träning!

  Hamnade på din blog av en slump och har inte följt den aktivt, men du har iom den ändå gjort en stor förändring med mitt liv och träning med detta inlägg: http://smaljeansen.blogspot.se/2012/01/foreefter-styrketraningsperiod-tre.html

  Blev riktigt inspirerad och kör själv på mer eller mindre på samma upplägg! Jag är inne i på tredje månaden av hård träning och det har gett resultat! Vi börjar alla från olika nivåer och även om jag börjar lågt så siktar jag högt att kunna fortsätta med upplägget från den bloggen med 4 pass/v så länge det bara går. Resultat ger mersmak!

  Hoppas att du också fått ut något bra av din blogg och till sist ett stort tack för att du bloggade! Mitt träningsliv har du redan förändrat!

  Vänligen,
  Tobias

  SvaraRadera
 127. Åh nej, vad ledsen jag blir :/ Jag har följt dig helt från start. Minns att du kommenterade på nån annan blogg jag läste, kan ha varit Englas showroom, vilket ledde till att jag klickade mig in på din blogg. Sen var jag fast. Du har påverkat mitt liv,i perioder.Eller nej, förresten, du har påverkat mitt liv "hela" tiden. Jag har nämligen lidit av depression de senaste två åren. Så ibland, när jag ha haft mina bättre dagar, så har du peppat mig till att träna och ibland, när jag har haft mindre bra dagar, så har du peppat mig till att gå upp ur sängen. Konstigt nog så har de få gånger du skrivit om psykisk ohälsa precis prickat in på när jag som mest har behövt läsa om det. Tack!

  SvaraRadera
 128. Hej! Jag är antagligen en av dom som har följt din blogg kortast tid, bara några veckor. Men det finns en anledning till att du hamnade i spara-listan: du är ödmjuk, mänsklig & så himla inspirerande. Ändå sen jag hittade bloggen har jag tänkt sätta mig ner och läsa den från början, så det glädjer mig att du inte kommer radera den. Lycka till med vad som än kommer i framtiden!

  SvaraRadera
 129. Åh så tråkigt. Jag har läst dig dagligen typ från start. Har uppskattat att bloggen varit så välskriven. Jag har alltid tränat och ofta varit hälsointresserad, men efter jag fick barn nådde intresset nya nivåer och fick en ny riktning. Din blogg har varit den enskilt viktigaste inspirationen och gett mig ett friskt sätt att se på hälsa (ditt myckna ätande under styrkefokusen var nog mitt största aha-moment i bloggen). Otroligt deppigt att bli av med smaljeansen, men jag förstår dig till fullo. Kanske kan du uttrycka ditt hälsointresse på annat sätt. Satsa på nåt som genererar lite mer pengar i stället! ; )

  SvaraRadera
 130. Aaah vad synd! Av alla traningsbloggar jag laser ar du min absoluta favorit! Borjade lasa nar Mirijam Geyerhofer lankade till dina chickpea cookie dough bollar och sedan dess har jag last igenom alla inlagg sen starten. TACK for alla inspirerande inlagg och lycka till med vad framtiden an kan ha att bjuda pa!

  SvaraRadera
 131. Fastnade för Smaljeansen för ca 6mån sen, mest för att du är så modig, generös och vanlig. Vanlig kanske låter trist, men det är menat på bästa sätt! Jag känner igen mig i dig och du verkar vara en grym person utan att vara "duktig flicka" om du förstår hur jag menar... Du njuter av alla delar av livet och delar med dig. Håller med dig om att det finns många andra bloggar med liknande innehåll, men du har alltid lyckats sticka ut. Lycka till framöver! Många kramar!
  /Cicci

  SvaraRadera
 132. Jag började läsa din blogg i våras, ungefär i samband med att löparutmaningen började. Men jag har nog läst igenom arkivet före :) Har verkligen gillat din blogg, min absoluta favortiträningsblogg. Kikar in hit några gånger per dag (5 kanske?) Jag har funnit din blogg inspirerande och mycket välskriven. Du lyckas väldigt ofta sätta orden på det som man själv tycker. Fastän jag läser en hel del träningsbloggar så har Smaljeansen varit den bästa.

  Jag önskar dig lycka till och säger som många andra tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 133. Neeej, inte sluta!! Jag har läst din blogg sedan i våras och den är jättejättebra! Inspiration i massor! Jag hittade din blogg av misstag i våras och såg att du joggade. Blev inspirarad och gick och köpte mig ett par nya joggingskor och ett par springbyxor och nu har jag sprungit några gånger i veckan sedan dess och trivs jättebra med det! Så tack för all inspiration! :)

  /Amanda

  SvaraRadera
 134. Följt din blogg sen starten, aldrig kommenterat men läst varje dag! Din blogg har varit en stor inspiration för mig! Innan jag började följa din blogg och träningsresa var varje dag ett ständigt kaloritänk! Målet var att äta så lite som möjligt samt att förbränna så mycket som möjligt. Men tack vare din blogg vågade jag äntligen börja med styrketräningen, matvågen försvann och jag började lyssna på min kropp istället! Jag har nästan hittat min balans mellan mat, träning och vila och min kropp och själ har aldrig mått bättre! Detta är till stor del på grund av din blogg med alla dina peppande råd, tips och härliga recept!

  Det känns väldigt sorgligt att ta farväl av smaljeansen, men finns inte suget för bloggandet tycker jag du gjort ett rätt val! Stort tack för denna tid! Du kommer vara oerhört saknad!!

  SvaraRadera
 135. Hej! Jag har fått massor av inspiration och pepp av din blogg. Dels från träningsinläggen att kämpa hårdare men även från kostinläggen, inspiration och nya idéer. Jag hoppas att du fortsätter uppdatera om än bara någon gång ibland, härligt att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 136. Jag har läst din blogg i några månader ochdet hör till min morgonrutin att läsa den när jag äter frukost :) Känns jättetråkigt att du inte har samma bloggsug längre, men du ska naturligtvis göra det som känns bäst för dig. Tack för alla peppande inlägg! Kram! :)

  SvaraRadera
 137. Hej Elbe!Jag har läst din blogg i kanske ett halvår och tycker den e fantastik.Har gått igenom tidigare inlägg för inspiration och har slutat läsa rätt många andra bloggar då dom står sig rätt slätt till din.Jag gillar att du känns sund och att det du säger känns vettigt.Inspiration när den är som bäst.Kommer sakna den!

  SvaraRadera
 138. Började läsa precis efter du avslutat din formtopp och var helt förbluffad över hur man kunde forma sin kropp på så kort tid mha kost och träning! Tycker du alltid varit klok i din tränings- och kostfilosofi och en öppen person som lärt mig att tex magen inte alltid är platt (tänker på dina pmsmagar) eller att mer muskler faktiskt gör att man väger mer! Har provat många av dina recept och träningstips under året och ffa INSPIRERATS att bli hälsosam vilket jag är idag! Jag är väldigt tacksam för det du gjort för mig, och vill säga TACK Elbe!

  SvaraRadera
 139. Jag är en av dem som tittat in lite då och då. Både för pepp och tips och råd.
  Så ovasett om du lägger ner, även om det är trist, så kommer jag att fortsätta titta in då och då.
  Allt gott till dig och fortsatt gott liv!

  SvaraRadera
 140. Hej!

  Du har varit till STOR hjälp för mig i mitt jobb med att lära/tänka om när det gäller hälsa, kost och träning. Tusen tack för det! Jag är lika gammal som du och har kämpat med den här delen av livet sen tonåren och känner äntligen att jag börjar landa på en rolig plats. Det stora intresset har mer och mer omvandlats till handling, tack vare dig!

  Du är som en kompis här hemma hos oss. "Smaljeansen tipsar om... Smaljeansen har testat... Det här receptet är från Smaljeansen".

  Jag fick en liten bebbe för 4 månader sedan och i början av min graviditet skrev jag en fråga till dig och fick superbra svar som fick mig att hålla mig på banan med kosten. Trots 22 kilos uppgång (varav 17 försvann nästan av sig självt) och foglossning from hell så är jag nu 4 månader efter förlossningen i bättre form än innan.

  Och nu till min stora önskan: Vi vill också ha ett till barn så småningom och om du tänker gravidblogga om hälsa så vore det guld värt! Se bara till att man kan hitta dig :)

  Annars, tack för världens bästa blogg! /Liza

  SvaraRadera
 141. Hej!
  Jag har läst sedan hösten förra året någon gång, minns inte exakt när. Jag tycker att du har "drivt" en blogg, nästan som ett magasin som jag tror bloggen nämnts som innan. Jag har gillat inspirationen den givit, fin bilder och en riktig människa bakom, om än något privat ;) En riktig människa som också har dåliga dagar, ibland lite knepigt förhållande till mat, precis som "vanligt" folk. Alltså inte glittrigt positiv till allt, och där dåliga dagar faller bort i uppdateringarna. Jag har också gillat att det är just en träningsblogg, att det inte blandas in något mer, annat än att familjemedlemma nämns ibland.
  Tycker att et är synd att du inte vill fortsätta, men samtidigt vet jag med att finns inte lusten till att blogga så är det inte roligt längre. All lycka till dig! Osså hoppas jag hitta dig igen senare, utan att veta att det är du ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 142. Good for you :), man ska göra saker för att det är roligt, men givetvis tråkigt för oss läsare.

  Jag har läst bloggen i ett halvår, börjar alltid dagen med att läsa din och ett par bloggar till och har jag missat någon dag så läser jag igen senare. Den ger mig inspiration, pepp och skratt! Tips, idéer och motivation. Kunskap, nya övningar och shoppingsug!

  Tack för en kanonbra blogg och ta hand om dig i riktiga livet!

  SvaraRadera
 143. Åh, va tråkigt för oss som läser. Har följt din blogg... länge... minns inte riktigt när jag började, men var fast direkt.
  Stort lycka till till dig och jag ser fram emot de inlägg som du väljer att skriva fortsättningsvis.
  Kram och tack!/Carro

  SvaraRadera
 144. Hej Elbe!
  Jag har läst din blogg i ca ett år sen jag blev rekommenderad att kika in här. Jag blev fast DIREKT!
  Jag blev så otroligt inspirerad till att äta "cleant" och dina matbilder och mattankar har jag tagit direkt till hjärtat och trots att jag varit "dålig" på att hålla mig till min kostplan så har jag ändå (mycket tack vare dig) alltid ätit så cleant som möjligt.
  Jag förstår mycket väl att du inte orkar lägga ner en massa tid på bloggen, och hur du än beslutar att göra så vill jag tacka dig för all den inspiration du har gett mig under den här tiden!
  TACK!

  SvaraRadera
 145. Åh, vad jag älskat den här bloggen! Hittade den i våras och lusläste den!! Det var då jag orkade ta tag i min träning igen efter barnafödande och förlust av kär mamma. Jag håller såklart inte med dig och tycker att Smaljeansen och Elbe fortfarande är one of a kind. Men, huvudsaken är ju att du mår gott, och jag ser fram emot inlägg hur sporadiska de än är.

  Kan till och med känna mig lite stressad över att du ska börja blogga nån annanstans och jag inte kommer kunna lista ut vart och det kommer att gå mig förbi, lite lagom stalkigt :)

  Du har hur som haft stor del i att jag velat bli den här tränande människan igen, att jag börjat gymma ordentligt samt att vågat testa cross fit. Du är vännen utan krav.

  Kommer sakna dig enormt och kommer läsa arkivet om igen.

  All lycka till dig!

  SvaraRadera
 146. Jag anade det. Det var något i luften. Eller i texten. Orden var inte riktigt lika Elbepepp som vanligt. Men ja, som redan sagts: det du har gjort har du gjort himla bra. Jag gillar mixen av träning, kost, yta och prylar, hjärna och funderingar. Jag halkade in i somras och har läst ikapp mycket, men inte allt. Så jag kan nog roa mig ett tag till. Samtidigt tror jag på att sluta på topp och en blogg tar tid. Ge dig själv lite andrum att vara något annat än Elbe och Smaljeansen. Och även om vi kommer sakna dig så vann du den där sista poängen, i alla fall hos mig, genom att inte fortsätta för länge när det inte längre var kul.
  Kanske kommer du igen!

  SvaraRadera
 147. Tråkigt för oss som läser! Men man ska göra saker som man mår bra av, som ger energi och som man utvecklas av. Inte lägga tid på saker som tar mer än det ger. Lycka till med vad du än gör! Kommer titta in då och då för att se om du visat några livstecken :) Har läst bloggen sedan i vintras, men har nog inte hunnit igenom alla inlägg innan dess så kan sysselsätta mej här ett tag till! ;)

  SvaraRadera
 148. Jag har kommenterat förr, men inte ofta (då jag alltid läser från telefonen). Givetvis en kommentar på detta dock!

  Tack för fantastisk blogg, mycket inspiration och för att du lärt mig en massa nya saker! Även om du inte kommer uppdatera ofta så kommer jag fortsätta följa.

  FÖr mig har det varit lite tvådelat, jag älskar tips och att lära mig nytt, men jag är mån om balans (min balans) och mina mål är inte samma som dina. Jag har plockat russin ur kakan, eller tranbären ur granolan om det passar bättre här, för att komma närmare det som är en hälsosam livsstil för mig. Den är inte lika "extrem" som din eller många andra träningsbloggares, men du har ändå hjälpt mig på vägen.

  Tack för många fina lässtunder, hjälp till att få ner en del poletter och lycka till med allt framåt.

  SvaraRadera
 149. Läst i ca ett halvår och och det är som du säger många som "hållerpå" som du men få har den anonyma sidan utan fläker på med bilder och namn. Det har jag uppskattat med dig att det inte är fokus på DIG utan allt annat som är bra/dåligt och roligt. Kommer att sakna den biten i allt som nu mest handlar om att synas.

  SvaraRadera
 150. Rara söta Elbe.. Du är där jag var. I had to take a break and I have to be honest.. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit. En växande blogg är kul men tids nog växer även kraven. När skrivandet blir ett måste är det inte lika kul längre och när glädjen försvinner.. Ja varför ska man då egentligen skriva? Tiden framför datorn har bytts ut mot betydligt mera tid med familjen. Det beslutet lär jag inte ångra när jag närmar mig 90.

  SvaraRadera
 151. hej jag heter titti och jag har läst den här bloggen i kanske 5månader. jag tycker att den är jätte bra men jag vet inte varför men jag gillar att du skriver så långt hela tiden och så inspireras man så mycket av den! :) hoppas du får det jätte bra, det är synd att du slutar!!
  //Titti

  SvaraRadera
 152. Du vackra inspirerande tjej som sitter bakom datorn och kallar dig för Elbe, valet är ditt, men jag vill bara säga att du är en otroligt inspirerande person. Allt ifrån dina texter till konstnärliga bilder. Jag läser vart enda inlägg du skriver och längtar alltid efter nya (din blogg är dessutom den enda jag läser). Men jag vet känslan av att ha tröttnat på något man brunnit för och alla kommentarer från folk som ser upp till en och avråder en från att klippa tråden. Jag var dansare och höll på i över 10, men när jag tröttnade och istället för att känna glädje varje dag kände jag att det var en börda Så jag slutade och idag längtar jag efter dansen men ångrar aldrig mitt beslut att ha det som yrke. Följ ditt hjärta, men du ska veta att vi är många, många människor här ute som skulle älska att fortsätta läsa en sådan unik blogg som din!

  SvaraRadera
 153. Hej, har läst sen i våras. Gillar ditt hälsotänk. Har inspirerats till att träna mer och varierat.

  SvaraRadera
 154. Har läst varje dag de två senaste månaderna. Gillar bloggen och dina tankar, syn på träning, mat och allt som därtill hör. Har inte kommenterat förr.... Bloggar själv om samma ämne :) mest på finska (är en finlandssvensk tjej som bor i Finland) nen ibland på båda språken. Så håller med dej, det tar tid att blogga, men hoppas du inte lägger ner helt! :)

  SvaraRadera
 155. Hej! Har läst din blogg sedan i vintras. Den är en av få jag läser varje dag. Jättetråkigt att du ska sluta men man ska följa det som känns rätt i magen!
  /Jenny

  SvaraRadera
 156. Hej Elbe! Jag älskar din blogg och började läsa för länge sedan, ner den var relativt ny. Den var annorlunda, på ett väldigt bra sätt. Tack för all inspiration!

  SvaraRadera
 157. Hej inte Elbe! Jag är 16 år och sen jag började läsa din blogg för typ ett år sen? Känns som längre... Så har du peppat, inspirerat och fascinerat mig! Läser din blogg varje dag och kollar ofta upp gamla recept! Skulle vara urtråkigt om du sluta skriva, men jag stöttar och förstår dig! Du har verkligen fått mig att leva hälsosammare, både fysiskt och psykiskt ;) tack!

  SvaraRadera
 158. Hej! Jag har läst din blogg sen i vintras och har tyckte om din blogg för att du besvarat på frågor i kommentars fältet! Din blogg har känts så uppriktig och jag har verkligen fått mkt inspiration från dig alltifrån recept till träning och mkt tack vare din blogg har jag gått ner 8 kg och är snart i mina smaljeans :) jag känner oxå att din blogg är den enda som inte är uppköpt, din blogg är den ända träningsblogg jag läser så du kommer lämna ett stort tomrum men jag förstår och som många andra skrivit har jag märkt att bloggen inte varit densamma på ett tag, men jag vill säga tack för all inspiration och för alla frågor du besvarat :)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 159. Jag har läst din blogg i ungefär ett år och kollat in kanske ca 5 gånger per dag. Min man med ;-)
  Du har varit jätteinspirerande, men det har nästan känts senaste tiden att du inte riktigt har känt likadant för bloggen. Vi har pratat om det, jag och maken. Att din blogg mer börjat handla om utseende och måsten med maten, att det ofta känns så med bloggare efter ett tag, att de måste skriva mer och mer, utveckla sig, bli mer extrema. Och din blogg är ju den underbara blandningen av småbarnsförälder med jobb, hemmaliv, tankar och mycket träning. Det har vi älskat. Följ ditt hjärta och lycka till. Din blogg har varit en jätteinspiration för oss och ett samtalsämne hemma hos oss.

  SvaraRadera
 160. Hej! Jag började följa dig dagligen för några månader sedan. Jag har läst igenom hela ditt arkiv och antecknat det som skulle hjälpa mig i min träning till att komma i smaljeansen. du är en inspiration! ;)

  SvaraRadera
 161. Jag kommer att sakna dig. Har läst bloggen dagligen i ca 10 månader men aldrig kommenterat :)
  Jag hoppas på bara en paus!

  SvaraRadera
 162. Hej Jag har följt med din blogg i nästan ett år nu och den har blivit kollad varje dag för inspiration :)

  SvaraRadera
 163. Hej du! Jag har följt bloggen sen i maj, har uppskattat träningstips och recept. Träningsblogg för gravida tycker jag låter som en hit! Det ser jag fram emot. När du orkar börja blogga igen. Kam från Anna

  SvaraRadera
 164. Hej! Jag har läst sen i mars i år ungefär, hittade dig via andra hälsobloggar eftersom mitt intresse för just hälsa började då. Jag har gått ner nästan 20 kg sen dess och kämpar vidare. Tack för alla tips, inlägg, bilder och framförallt positiviteten du överöst internet med. Kommer att sakna smaljeansen om du försvinner, men förstår dig samtigt! Kram från Malmö!

  SvaraRadera
 165. Det har märkts ett tag nu, att du inte har varit lika bloggsugen och att det inte är lika kul så jag tror tyvärr kanske att det är bäst såhär, även om jag tycker att det är otroligt tråkigt eftersom din blogg har varit en av mina favoritbloggar ända sedan jag upptäckte den från första början!
  En av de bästa sakerna med din blogg är att du sätter ord på de tankar som flyter runt i mitt huvud och jag får en aha-upplevelse ganska ofta när jag läser dina inlägg och det gör att jag funderar vidare och helt plötsligt har jag typ löst ett världsproblem ;) skämt åsido, dina inlägg gör att jag kan se på kost och så vidare på ett vettigare sätt och jag har även lärt mig en hel del av dig bland annat när det lägger kroppssyn. Älskade ditt inlägg om låren till exempel!

  Nu hoppas jag att du blir gravid snart (jag älskar även mamma-bloggar) och att du kommer tillbaka. Din blogg kommer verkligen vara saknad och jag hoppas att du även kommer tillbaka hit lite då och då. Stor kram och tack för den här tiden.

  SvaraRadera
 166. Har aldrig kommenterat tidigare men har följt din blogg i några månader. Det har varit fint att kunna titta in här och bli inspirerad till mer träning och liiiiiite sundare matvanor. Jag kommer sakna det men stödjer dig helt i ditt beslut. Man ska göra sådant som man mår bra av. Tack!

  SvaraRadera
 167. Jag har bara läst din blogg sedan du blev framröstad till blogawards, innan visste jag inte alls vem du var. Dock har jag lusläst bloggen sedan dess, så jag misstänker att jag inte har missat så pass mycket ändå ;)

  I somras bestämde jag mig för att börja springa, hur coolt är det liksom inte att kunna springa precis så långt man har lust med, och inte bara klara av några få kilometer?

  Du och din blogg har hjälpt mig otroligt mycket med pepp innan alla dessa springturer, för att du är en av de få träningsbloggarna som verkligen känns äkta. Du har liksom gått från att vara en normal otränad men intresserad person till den du är. Du gjorde det möjligt, så varför inte jag liksom?

  Kan ju tillägga att jag tränade upp min kondition från att knappt orka hålla farten uppe i tre km till att orka springa en hel mil på lite mindre än två månader och jag har bara fortsatt där ifrån. Mycket av det är som sagt på grund av att jag kunde inspireras av någon, trots att du inte är löptränare så peppade du mig ändå.

  Jag kan bara säga tack för det, och jag hoppas att du inte lägger ner bloggen helt för att du inspirerar mig väldigt mycket! Hoppas även jag på en mammablogg lite senare, även fast jag är lite för ung för att vilja ha barn själv;) Kramar till dig!

  SvaraRadera
 168. Minns knappt när eller hur jag hittade hit. Men det var någon gång efter årsskiftet. Sen jag hittade bloggen har den blivit min favorit. Kikar in flera gånger om dagen. Uppskattar mixen av vardag, träning och recept. Hoppas veeerkligen att du kommer tillbaka! :)

  SvaraRadera
 169. Hej!
  Jag har läst bloggen till och från under ett halvår.
  Klart du skall fortsätt, men nivån kan du absolut sänka om du känner dig stressad av det. Inga krav, bara uppdatera om du känner att du får ut något av det.
  Kram
  Alex :)

  SvaraRadera
 170. Jag hittade bloggen för några månader sedan, troligast via en länk från någon annan blogg. Sedan försvann den och dök upp i mitt medvetande - återigen via ett omnämnande i någon blogg, men jag kan inte komma på vilken - för bara några dagar sedan. Så det är synd att det är just nu du trappar ned! ;)
  Inspirerar gör du, men jag har också en tendens att anta ett smått ortorektiskt beteende ibland. Så för mig är det också en träning i att inte göra exakt som du utan reflektera över vad jag faktiskt behöver. Och, det måste jag understryka, du är jättebra på att poängtera att man inte ska ändra på något i framförallt sin kost om man inte har några problem.
  Usch, det där lät negativt - det var inte alls så det var menat! Bloggen visar dig som en person som visserligen tränar mycket och gärna men som ändå verkar mänsklig, på något sätt. Även om du (enligt mitt intryck av det jag läst) inte skriver om de dagar då allt känns superjobbigt, så förstår man att de rimligen finns. Och att man inte måste vara som du - men man kan inspireras! Du skriver om träningspeppen så att man förstår att det kan kännas precis så, och att man kan uppnå samma pepp om man vill.
  Tack och hej!

  SvaraRadera
 171. Jag hittade till dig genom någon annan blogg och fastnade framförallt för att du skiljde dig från andra hälsobloggar. Dels finns det en spänning i att du är anonym samtidigt som du känns "vanlig", precis som en av oss alla andra. Du har vågat ta upp ämnen som andra kanske inte gör, och många gånger har du fått mig att dra på smilbanden, inte minst gällande dina trosproblem :)

  Jag kan absolut förstå hur du känner och tänker.
  Vi är nog många som önskar att du tänker om, men det här är definitivt ett tillfälle då du bara ska tänka på dig själv (och din familj såklart). Följ ditt hjärta!
  Jag kan bara tacka och bocka för den inspiration och glädje som du har tillfört till min vardag. Tack tjejen som inte heter Elbe, vi ses på Instagram!

  SvaraRadera
 172. Hallå Elbe!
  Jag har läst din blogg länge och gillar allt ! toppen recept, bra träningstips och så mycket mer,ja livet ! Du kommer att bli så saknad så snälla sluta inte helt ,lyssna gärna på Mr :))))
  Stor cyber kram till dig !!!
  Jess.

  SvaraRadera
 173. Jag hamnade på din blogg precis när du kört din formtopp förra sommaren. Var betydligt mer aktiv på att kommentera då. Blev gravid och fick en knodd i slutet av maj, jag läste fortfarande varje dag men det blev inte samma sak. Låter kanske konstigt men jag kände väl inte samma tillhörighet (?). Inte på grund av dig utav att mitt fokus låg någon annanstans.

  Du kommer att vara saknad om du väljer att sluta. Men till syvende och sist ska du göra precis som du vill!

  SvaraRadera
 174. Jag har läst sedan förra hösten, och bloggen var ganska ny. Det var en tid efter formtoppningen. Jag behövde bara ett par inlägg och sedan var jag fast. I hemlighet har jag nog varit lika mycket stalker som Beatatjata ;) Jag har ställt frågor till dig och fått fina svar och jag har hittat massor och återigen massor med pepp och inspiration hos dig. Du som är en helt vanlig tjej men ändå helt ovanlig.

  KRAM!

  SvaraRadera
 175. Hej fina du! Jag har läst din blogg i ett halvår ungefär och uppskattat den väldigt mycket, dock inte varit särskilt flitig med att kommentera... Tycker att det är tråkigt för egen del att du slutar blogga, men jag tycker att det är helt riktigt av dig om du känner att det inte ger så mycket längre, snarare blir ett stressmoment. Du ska göra det du mår bäst av och vi bloggläsare stöttar dig ändå även om vi inte har koll på vad du gör. :)
  Det jag verkligen uppskattar med din blogg är din mänsklighet och all inspiration. Många härliga bilder. Du har en skön inställning till hälsa överlag och skriver med hjärtat vilket gör att man inte känner sig "piskad på" när man klickar in sig här. :)
  Vad du än tar dig för, stort lycka till och tack för allt du delat med dig av!
  Kram Sirre, 22 år från Sala.

  SvaraRadera
 176. Det har inte alls dykt upp bloggar som ens är i närheten så bra som din, finns inte en chans!

  Jag kikar in i andra bloggar ibland med återkommer aldrig!(!)

  Jag har läst din blogg sen inlägg nummer 2 och det är med en mycket stor sorg jag läser detta inlägg :-(

  Dock så gillade jag bloggen bättre i början när vi var färre som läste eftersom man hade chans att nå fram till dig, men med takt i att bloggen växt så har jag tappat det personliga (helt naturligt, men JAG saknar det ;-))

  Hoppas att du kommer att fortsätta blogga när du känner för det. Uppmana alla att följa dig på förslagsvis bloglovin så missar man inte dina inlägg.

  Och att läsa inlägg från en peppad Elbe ger mig en enorm energi än att läsa framkrystade inlägg av en plikttrogen Elbe.

  Du är fantastisk!

  Kram Perla

  SvaraRadera
 177. Hej! Jag tror jag har läst din blogg sen i somras, men har nog läst det mesta du skrivit då jag gått tillbaka och läst gamla inlägg då jag inte haft nåt annat för mig. Gillar din blogg för att du verkar vara en så fin tjej, både på ut- och insidan. Inspireras massor av att läsa hur du tränar och recept osv. Gillar att du visar upp verkligheten och inte en "förfinad" version, vilket man kan se i många andra bloggar. Har verkligen uppskattat dina inlägg och kommer sakna dem, hoppas att du hittar blogglusten igen! Önskar dig all lycka till! Kram Hanna.

  SvaraRadera
 178. Jag har följt din blogg i över ett år och den ger mig så himla mycket inspiration. Att du har träning som en hobby, en daglig rutin, att du varken är bodybuilder eller jobbar med något tränings relaterat, du är en mamma med jobb och familj, det ser jag så himla mycket upp till - och det är det du visar, att du är mänsklig - att du har fel och brister som alla har, att du inte är en träningsmaskin som så många andra fitnessbloggare utspelar sig att vara. Tack för den mest uppskattade och inspirerade bloggen! Kram Joanna

  SvaraRadera
 179. Hejsan! Fick typ en klump i magen när du skriver att du kanske lägger ner!!! Känner bara nej!! Jag började läsa för lite mer än 6 mån sen, jag har som rutin att "titta in" varje frukost o sen på kvällen när barnen ser Bolibompa o oftast oxå på lunchen :):) din blogg har gett mig otrolig pepp, men oxå fått mig att stanna kvar för att du känns så mänsklig o varm som person!! Förstår ditt tänk o dina funderingar kring bloggen, du verkar ha en stark intrigitet! Du gör som du känner bäst, men jag kommer att sakna bloggen o hoppas att jag "hittar " dig om du fortsätter blogga nån annanstans :):) sköt om dig Mvh Petra G

  SvaraRadera
 180. Hejsan! Fick typ en klump i magen när du skriver att du kanske lägger ner!!! Känner bara nej!! Jag började läsa för lite mer än 6 mån sen, jag har som rutin att "titta in" varje frukost o sen på kvällen när barnen ser Bolibompa o oftast oxå på lunchen :):) din blogg har gett mig otrolig pepp, men oxå fått mig att stanna kvar för att du känns så mänsklig o varm som person!! Förstår ditt tänk o dina funderingar kring bloggen, du verkar ha en stark intrigitet! Du gör som du känner bäst, men jag kommer att sakna bloggen o hoppas att jag "hittar " dig om du fortsätter blogga nån annanstans :):) sköt om dig Mvh Petra G

  SvaraRadera
 181. Hej! Har läst din blogg till och från i 3-4 månader. Har också gått tillbaka och läst många gamla inlägg. Du har varit ambitiös med både träning och bloggandet och inspirerat många i kost och träning.
  Lite kritik: tycker att du i en del fall ger dig in på att ge råd till läsare som borde söka professionell hjälp. Här hade du kunnat skriva att du inte har varken psykolog- eller kuratorkompetens och hänvisat till dessa professioner, istället för att självsäkert tro att du är rätt person att uttala dig om dessa individers problem. Samma gäller dem som frågar efter avancerade träningsupplägg för att nå vissa mål - även om du tveklöst har lärt dig mycket om träning och kost så kanske du inte kan ersätta en idrottsfysiolog.

  /Johannes

  SvaraRadera
 182. Har läst din blogg i snart ett o. Det jag gillar mest är balansen mellan kost , träning , mode o mkt annat smått o gott.
  Brukar oftast tröttna på bloggar efter ett tag , men då din varit så varationsrik så har jag dagligen följt den med stor glädje o framförallt insp. för mig.
  Har själv tidigare bloggat så jag förstår precis vad du menar.
  Följ ditt eget hjärta o inte alla andras - nääääää sluuuta inte !!! Vi har ju faktiskt blivit så stora nu så vi kan göra precis så som vi själva vill. , eller hur ?
  Hur du än gör så vill jag vara som ett litet stöd i den lilla anonyma skaran ute i kanten. Många kramar J

  SvaraRadera
 183. Sen i augusti förra året :)
  Läser varje dag, men kommenterar inte så mycket.

  SvaraRadera
 184. Jag har läst din blogg länge och jag älskar den! Så många bra och framförallt SUNDA tips. Det du skriver fungerar verkligen och jag hoppas att du skulle vilja fortsätta med något inlägg då och då, för vi är många som uppskattar det !! :D Du är så bra!

  SvaraRadera
 185. Hejsan!
  Jag har läst din blogg sedan i våras. Du har peppat och inspererat mig på min resa. Hag har länge gillat träna men du har gett mig insikt kost och hälsa som jag saknat. Du har peppat mig att ta mig till gymmet fast jag inte orkat, du har gett mig motivation. Jag har dig att tacka för mina synliga resultat och mitt nya syn på träning! Tack!

  SvaraRadera
 186. Jag har följt din blogg i snart ett år. Tror inte jag kommenterat förut men skickade iväg en mailfråga om proteinpulver om det var efter nyår någongång...

  Jag fick med hjälp och inspiration av din och en del andra bloggar motivation och tips att lägga om min kost och träning. Och gick ner de sista babykilona jag bar runt på. Från stl 40/42 till 36! Nu väntas tillökning igen så det vore synd om inte din blogg finns kvar att inspirera mug även denna gång när några extra kilon ska bort!

  /Lina

  SvaraRadera
 187. Jag har följt din blogg i snart ett år. Tror inte jag kommenterat förut men skickade iväg en mailfråga om proteinpulver om det var efter nyår någongång...

  Jag fick med hjälp och inspiration av din och en del andra bloggar motivation och tips att lägga om min kost och träning. Och gick ner de sista babykilona jag bar runt på. Från stl 40/42 till 36! Nu väntas tillökning igen så det vore synd om inte din blogg finns kvar att inspirera mug även denna gång när några extra kilon ska bort!

  /Lina

  SvaraRadera
 188. Åh vad tråkigt att du ska sluta! Jag började läsa din blogg för bara några månader sedan, men den har snabbt blivit min favorit. Du inspirerar, peppar och lyser upp vardagen. Jag gillar verkligen ditt språk också.

  SvaraRadera
 189. Har läst sen jag vet inte när. Men nåt år iaf. Tyckte det var kul o följa din resa då jag tror jag upptäckte din blogg via olgas blogg. Jag kommenterar sällan då jag alltid läser via min smartphone, vilket gör det krångligt enligt mig.

  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 190. Jag kommer att fortsätta att läsa oavsett om det blir ett inlägg i månaden, eller om året. Du måste göra det som känns rätt för just dig och skulle det vara att lägga ner helt så är det såklart tråkigt, men ens egen hälsa, tid och allt annat i livet måste ju verkligen gå före. Så länge får jag väl tacka för en läsvärd blogg.

  SvaraRadera
 191. Åh jag har så svårt att avgöra tid. Ett år kanske jag har följt dig. Jag följde någon länk och hittade dig, och fastnade för din Kari Traa-tröja på din profilbild och har fortsatt att läsa sen dess.

  SvaraRadera
 192. Åh nej :( har läst din blogg sedan början av 2012 då jag själv började intressera mig för hälsa, 17 år gammal med erfarenheter av diverse ätstörningar. Mycket tack vare dig och andra stora hälso- och träningsbloggar har jag tack och lov under detta år tagit mig ifrån mina ätstörningar och depressioner. Tränar idag 5 gånger i veckan och äter nyttig och bra (och tillräckligt mycket) mat. Idag mår jag så jäkla bra.
  Sorgligt att du slutar. Du har hjälpt mig mycket i min resa. Tack för allt, ta hand om dig!

  SvaraRadera
 193. Jag har följt bloggen i ca 1 år då jag började ta tag i träningen på allvar. Jag läser faktiskt inga andra bloggar, varken om träning eller annat, men något fick mig att fastna för din blogg. Fann mycket inspiration i formtoppningen, jag började tänka att jag också kanske kunde nå resultat om jag faktiskt engagerade mig tillräckligt och slutade hitta på ursäkter (och är nu -10 kg och 2 klädstorlekar mindre såhär ett år senare väldigt glad att jag fann den inspirationen). Jag tycker att du har en mycket sund inställning, att du klarar av att hålla en balans mellan träning, hälsa och skönhet som kan vara mycket svår. Det blir ju såklart tråkigare med färre uppdateringar, ibland kan man ju finna den där sista gnistan av motivation att faktiskt ta sig till träningen (när man nästan övertalat sig att låta sig vara lat) men ser att du håller igång. Men det finns ju så många inlägg om träning och recept att även en vilande men fortfarande tillgänglig blogg är en god resurs i sig.
  Tack för allt så länge, och lycka till med allt vad du tar dig för!
  /Maja

  SvaraRadera
 194. Hej! Jag har läst din blogg sedan i somras då jag själv började blogga lite. Har läst den i princip varje dag och tycker det har varit en superbra blogg med mycket inspiration om både träning och mat och hur man fixar att leva hälsosamt i vardagen.

  Jag hoppas att du börjar blogga igen och att jag hittar dit! Tråkigt att du slutar men ja förstår att det tar mycket tid och att man tröttnar

  Tack för den här tiden! Lycka till med allt framöver!

  /Emilia

  SvaraRadera
 195. Hej Elbe!
  Jag har följt din blogg i säkert ett år och det är min absoluta favorit blogg. Jag läser andra träningdbloggar också men jag tycker inte alls dom håller samma höga standard som din blogg. Du har varierande, kloka och insiktsfulla inlägg som är lätt att ta till sig. Du pumpar inte bara ut fakta utan ifrågasätter och diskuterar. Tillsammans med din blogg har jag lärt mig massor om träning och hur kroppen fungerar. Jag använder din blogg lite som ett uppslagsverk och tittar tillbaka på gamla inlägg om det är någon information jag behöver fräscha upp. Tack för en toppen tid och jag är glad att du inte tar bort din blogg helt så den fortfarande kan fungera som min favorit uppslagsbok :)

  Kram!

  SvaraRadera
 196. Hej, jag har läst sen i våras ungefär, inte kommenterat mycket men uppskattat dina inlägg mycket. Önskar dig allt gott och hoppas att du hittar ett sätt som är bra för dig! Följer dig på instagram så jag har lite koll på dig ;)
  Kram och ha det så bra så länge!

  SvaraRadera
 197. Hej Elbe!

  Jag hittade din blogg i början på sommaren. Så glad över det för din blogg ger världens pepp och motivation + att den är rätt rolig! :-)

  Hoppas du fortsätter blogga!
  ha en fortsatt fin dag.

  //Lina

  SvaraRadera
 198. Åh.. Elbe! Vad ledsamt att du ska sluta. Jag har kanske anat att det är påväg åt det hållet, men hoppats att jag ska ha fel. Jag har följt din blogg sedan ungefär ett år tillbaks och den har betytt jättemycket för mig!

  Det har varit början på en lång resa. En resa där jag har insett att jag använder mat för att bearbeta känslor på ett sätt som jag inte mår bra av. Jag har verkligen uppskattat att du har haft ett ärligt, naket och opretantiöst förhållningssätt till dig själv, din kropp, din träning och dina läsare.

  För mig har det här varit en plats fri från ångest, där jag bara har fyllts på av positiv energi. Det kommer verkligen att saknas en blogg i min bloglovin' om du lägger av, men om det är vad du mår bäst av så önskar jag dig all lycka och framgång!

  Varma kramar,

  Sofie

  SvaraRadera
 199. Vet inte riktigt hur länge jag läst din blogg, nåt år kanske, kommenterat några enstaka gånger.
  (ja, det var ju som skulle skriva mitt namn Klaudia i en kommentar men telefonen tyckte det skulle publiceras som klamydia.... eeehhh... ha ha)
  Oftast läser jag mina favvobloggar varje dag, där hamnar även din!
  Tycker om ditt sätt att skriva, vad du har att skriva, hur du tar dina bilder osv. Tror det ligger en del i att du är anonym med. Ger ju per automatik att det blir lite mindre "utfläkt". Så att säga. :o)

  Kommer kännas tråkigt om du lägger ner bloggen, men kan absolut förstå att du väljer att göra så om det tar mer än det ger. Typ :o)

  "Ses" vi inte igen, så tack för den här tiden och lycka till med allt!  SvaraRadera
 200. essolito älskar dig oavsett vad.

  SvaraRadera