tisdag 28 juni 2011

Smaljeansen testar: Nystart low carb-bröd


Jag är ingen LCHF:are men jag brukar hålla nere kolhydraterna lite för att proteinet ska få sträcka ut sig och ta plats i mina måltider. Jag tänker mest på näringsbalansen, lite av varje funkar bäst.

Frukosten brukar vara svårare att fylla med protein; många käkar fil, müsli och macka, ofta kanske lågkalorivarianter = mindre fett, ofta mindre protein, fler kolhydrater.

Jag käkar ofta ägg som jag älskar, gör också ibland en smoothie, någon skopa proteinpulver i plus lättkesella brukar fixa balansen.

Bröd som jag bakar själv kan jag fylla med protein och fett och långsamma kolhydrater men på köpebrödsfronten är det värre. Nystart marknadsför sig som ett LCHF-bröd men vad jag förstått är det i överkant med kolhydrater för den som kör strikt. För mig däremot är det fullproppat av protein och ett bra sätt att skifta balansen på i en frukost som annars är för klen.

Bra: Ser ut och funkar precis som vanliga mackor. Bäst rostade.
Dåligt: Något svampigt. Inget för gourmetfrukosten. Skulle man ta en tugga av en vanlig rostis samtidigt skulle skillnaden nog bli för uppenbar.

Åts med äggröra och paprika på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar