tisdag 21 juni 2011

Smaljeansen testar: Crossfit

Crossfit är en träningsform som jag tycker påminner mycket om gympans gamla hederliga stationer. Man kör 3-5 övningar i rad utan vila och upprepar fem gånger. Det handlar om klassiska övningar med kroppsbelastningen så som armhävningar, situps, upphopp, utfall men kan även innebära maskiner.

Och så ska man ta tid på sig själv! Alltid skoj att kunna mäta förbättringar. Man kan utföra crossfit (beroende på val av övningar) nästan var som helst. Kanske något att utöva i sin ensamhet snarare än på gymmet som jag gjorde, då får man vara beredd att bjuda på sig själv och sitt frenetiska ilande.

Jag tyckte detta lät som grym idé - att träna hela kroppen (kondition, styrka, smidighet) intensivt på kort tid, utan redskap. Perfekt att göra på semestern och dessutom utlovas fantastiska resultat "Extra extra! Rekordform på nolltid!" Förutom att det verkade svinjobbigt förstås då.

Svårighetsgrad: Himla meckigt att springa mellan olika stationer, sköta en stoppklocka OCH i mitt fall skriva upp stoppklockans tider däremellan eftersom jag inte vet hur tiderna kan lagras. Allt detta utan att förlora för mycket i puls.
Svettnivå: Hög om man är disciplinerad, och om man valt rätt kombo av övningar.
Skoj: Hrm. Inte så skoj. Men jag tippar på att resultaten är desto roligare...?
Övrigt: Det bästa var nog att jag var alldeles för upptagen med att ro, springa, träna och skriva för att märka att det vips hade gått 25 minuter. Att jämföra med en trappmaskinsminut som alla ju vet egentligen är 1,5 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar