söndag 23 juni 2013

Vardagshälsan

Jag ligger på balkongen med en snabbt svalnade kaffe i handen iklädd mina pyjamasbyxor-turned-sommaralltiallo och grubblar. Mina kryddväxter intill ser lite småledsna ut, dags att kotten får ge sig ut med vattenkannan. Känner mig ändå väldigt vuxen och nöjd över att ha växter - levande sådana - här ute och det blir ju faktiskt godast med några rejäla klipp färsk oregano i köttfärssåsen.

Hela helgen och veckan därinnan har varit fylld av tankar på stora beslut. Ett ska jag fatta imorgon; det handlar om att antingen tacka ja till att stanna några månader till på välbetalda men något enformiga och inte särskilt meriterande jobbet med dålig chans till förlängning eller börja på nya och meriterande - men högst underbetalda - jobbet, med endast något bättre chans till förlängning.

Ingen trygghet i sikte i vilket fall alltså, inte småbarnsförälderns önskedröm. Jobbvardagen är ju så attans viktig för hur man mår! Om man tillbringar 8-9 timmar om dagen på en plats, det vill säga merparten av dagen, är det ju himla viktigt att det är något energiboostande. Annars blir det ju en allt mer dränerad själ som kommer hem om kvällarna. Det där med att jobba bara för att få mat på bordet, det är jag klar med. Nu kräver jag mer!

Mitt nuvarande jobb ger ju dessutom energi genom otroliga träningsmöjligheter (gym och gratispass varje dag i källaren samt tillåtet att träna på arbetstid). För den som inte ägnar sig åt sånt kanske det verkar fånigt att hänga upp sig på, men för mig som känner att det gjort en enorm skillnad för mig det senaste året (tänk bara att kunna komma hem varje dag i bra tid, pigg och färdigtränad och kunna lägga resten av kvällen på familjen). You get it, right? Men nya jobbet ligger å andra sidan bara runt hörnet från CrossFit-boxen....

6 kommentarer:

 1. spännande beslut, när de väl är fattade. men jobbigt innan. jag fattade ett likadant förra veckan. det blev det meriterande, underbetalda men väldigt roliga (lustigt hur likt det var din situation - även om jag är utan småbarn…). ser fram emot en kul höst nu.

  SvaraRadera
 2. Har dragit igång en kilometerutmaning i bloggen, vore kul om du ville hänga på ^^

  Wolfwhisper.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Spännande, magen brukar veta det bästa till slut ändå. Pengar är inte allt, men så klart viktigt. Förstår ambivalensen!

  SvaraRadera
 4. Det blir ju ett svårare beslut när man har knodd helt klart!
  jag går på 100% studieledighet om två veckor för att satsa på skolan och eget företag: jag säger: lycka till med beslutet - ska bli kul att läsa hur det blir

  SvaraRadera
 5. Hej fina! Ville du sälja av några kläder? :)
  n-athaliepersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej, är så glad att du är tillbaka i bloggen!
  Hoppas det löser sig med dina värden mm. Jag tog ett underbetalt jobb vid årsskiftet... Det visade sig vara det roligaste, mest utmanande, kreativa jag gjort... Nu har jag fast & fick en dunderhöjning. Och ja, jag har 3 barn men pengarna vid ingångslönen tog jag som en morot att visa att jag var värd så mycket mera. Det gick vägen ;)
  Ps. Jobbar mycket så det får bli kvällsträningar när barnen somnat. Tv'n går bort & kvällsmys med mannen får vänta till helgen; men det funkar det med. Lycka till vad du än väljer!/ kram från en som är glad att du är tillbaka

  SvaraRadera