onsdag 30 juli 2014

Den nedåtgående spiralen

...nejdå, det går faktiskt bra med min kopparspiral, kunde bara inte motstå rubriken! Tänkte ni ville ha en uppdate. Varning för eventuella mensdetaljer nedan (varning för ordet "mens" också finns ju de som inte riktigt gillar det utskrivet heller). Här hemma pratar vi mens, snor, skorv, svett och kanske framförallt bajs mest hela tiden ("var det liksom som keso eller tunnare? Var det brunare än förra blöjan...?") så jag har inga spärrar kvar...

Spiralen ja. Känns inte, märks inte, det enda är ju mensen... herregud alltså. Ni vet den där dan eller två man brukar ha bara några droppar blod innan mensen kommer igång? Det pågick i sex dar vilket fick mig att tro "jaha, det här är mensen, skönt". Nänä. Sen kom den riktiga drabbningen. Bindbyte varje timme (har normalt menskopp men tror jag måste byta storlek efter förlossningen har ej beställt än) och i förrgår kväll låg jag vaken i timmar med kryp i benen tills jag mindes att jag senast kände så och insåg kopplingen kryp = järnbrist. Och igår och idag är blodtrycket lågt (= svimningskänslor) så jag trycker i mig järn i flera former och hoppas på att kunna häva bristen.

Och imorrn ska jag köpa Cyclo-F som minskar flödet.

Och till dig som tipsade om din blogg "Den onda spiralen" där du skriver om hur du blev förgiftad av din kopparspiral: Det låter hemskt, det gör det verkligen. Men jag har faktiskt inte orkat läsa där. Jag är så förbannat trött på att leta efter preventivmedel som funkar och detta är typ mitt sista alternativ. Så jag kommer köra på det här nu.

5 kommentarer:

 1. Jag kör den här http://bloggar.computersweden.idg.se/startup/2014/03/25/preventivmedel-i-smartmobilen/ jättenöjd!

  SvaraRadera
 2. Har funderat på P-dator och det där verkar ju ännu bättre men.... hur säkert är det då, nojig... Vill 100% säkert verkligen inte bli gravid igen.

  SvaraRadera
 3. PLEASE berätta mer om menskopp!

  SvaraRadera
 4. Spiral er heeelt safe! Er faktisk en av de eldste prevensjonsmidlene som finnes. Ingen hormoner tilsatt heller. Blødningene er verst i starten, og gir seg etter et tag. Og ikke minst er den veldig sikker... :))
  Cecilva

  SvaraRadera
 5. Så himla smidigt med någon som typ gör det jag tänker jag ska göra med några veckors framförhållning! (även om detta inte helt var uppryckande läsning dårå)

  SvaraRadera