onsdag 23 juli 2014

Ladies jag läser

Som tidigare utlovat kommer här lite tips på damer som skriver bra grejer.

Nia Shanks (Lift like a girl) Nia var nog den som startade hela revolutionen kring synen på styrketräning för tjejer (som pågått länge i USA och syns allt mer här också). Det vill säga inställningen att det är vikten på stången som räknas, inte på vågen.

Joy Victoria (Fitnessbaddies). Typ min favvo. Jobbar som strengh coach och skriver superintressanta artiklar där man kan nörda ner sig totalt.

Libby Wescombe (Eatercise) Libby är en cool australiensisk CrossFit-tjej som också jobbar som tränare, många av hennes blogginlägg är mer som artiklar.

Amber Rogers (Go Kaleo): Inte allas kopp te och provocerar ganska ofta men väldigt kunnig.

Leigh Peele (The Clutch Society) Ny upptäckt för mig, verkar iskall och grymt påläst.

Och så några karlar:

Bret Contreas: Känd som "the glute guy", har co-skrivit Strong Curves som jag snart ska påbörja och är enormt respekterad i fitness/bodybuildning/lifting-världen.

Andy Morgan - Ripped body. En flitigt anlitad tränare i Amerikat, jobbar med periodisk fasta och skriver enkelt och vettigt.

Lyle McDonald (Body Recomposition). Lyle är antingen älskad eller hatad i träningscommunityt men han skriver onekligen ganska intressanta artiklar. Som den här då han jämför näringsvärdet i Oboy och en post workout-shake (spoiler: de skiljer sig mycket lite åt...)

Och så brukar jag kanske ofta också läsa på...

T-nation: Lättlästa och intressanta artiklar om allt mellan himmel och träning.

1 kommentar:

  1. Åh tack för tips, härligt. Hade koll på några, särskilt McDonald som är min favorit för tillfället, men annars - mkt ny läsning att plöja! /Astrid

    SvaraRadera