måndag 14 juli 2014

Gött.

Jag brukar inte känna igen mig då vissa tjejer utbrister "åh bröd! Det är min stora last!" jag menar, choklad - I get that, men bröd...? Jag bodde i Schweiz förut och där gick folk runt och åt nybakta frallor som äpplen, utan något som helst pålägg, ofattbart tyckte jag. Torrt. Bröd är gott men inget jag inte kan leva utan i månader utan större besvär faktiskt. Men det finns några sorters bröd som jag ändå är lite svag för, förutom riktigt gott surdegsbröd älskar jag alla "kakbröd". Typ polarkaka, hönökaka, hällakaka... Köper sällan hem det (vet av erfarenhet att barn som serveras sådant bröd sedan vägrar i princip alla sorter som inte är vita och söta) men det gör pappa och hos honom är vi nu. Så då och då blir det ett par ägg- och kaviarmackor eller bara en med bregott och ost. Hett och gott kaffe till är ett måste. When in Rome...

5 kommentarer:

 1. Hej Smaljeansen! Tack för att du börjat blogga igen. Jag är också mitt uppe i ett postgravid projekt just nu så jag läser allt med stort intresse! Tack också för alla bra länkar och tips. Jag är i USA just nu och har precis klickat hem String curves från Amazon. Jag skulle också vilja köpa träningsskor när jag är här eftersom det är så billigt. Jag undrar om du har några bra tips? Jag har försökt hitta en skoguide på nätet men inte riktigt lyckats. Jag tänkte mig ett par skor till styrketräning, jag tränar också intrevaller, inte direkt löpning men typ sprints, burpees, mountian climbers, en del hopp alltså! Kanske behöver jag olika typer av skor? Alla tips tas tacksamt emot!

  En annan sak jag har gått och funderats på är midjor. En del sporter verkar göra så att tjejer får väldigt raka, breda midjor medan tex bikinfitnesstjejer har små pyttemidjor. Vet du vad det är för övningar som ger smala midjor och vilka man ska undvika för att inte få den breda, raka varianten? En liten sidofundering bara....
  Malin

  SvaraRadera
 2. OMG, STRONG curves förstås :-D
  Malin

  SvaraRadera
 3. Samma här! Har aldrig förstått folk som är beroende av bröd. Själv bodde jag i Frankrike och hur god en nybakad baguette än är så förstår jag inte hur folk kan äta det torrt, det känns ju som att käka papper efter ett tag. Håller med och polarkaka, supergott, men jag undviker också det. Eftersom jag inte egentligen "måste" äta det så undviker jag helt det :)

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskade ditt inlägg om är man allergisk eller reagerar kroppen eftersom man aldrig ger den det man tror sig vara allergisk mot?

  Jag är sån med bröd, jag tror eller inbillar mig, eller så är det sant så är jag väldigt känslig mot bröd/mjöl. Min mage sväller upp så fort jag käkar bröd, därför har jag aldrig bröd hemma. Däremot, om jag mot förmodan bara måste ha bröd, så får jag baka det själv = för jobbigt och suget går över. ;-)

  SvaraRadera
 5. Haha, själv är jag just sådan - en brödälskare! Älskar alla typer av bröd - rågbröd, surdegsbröd, ostfrallor och knäcke :) Och ja, det händer att jag äter bröd som det är, utan någonting på, men då ska det helst vara nybakat och ljust bröd. Blir oftast två skivor bröd per dag, men ibland inget alls :)

  www.sofenlopen.blogg.se

  SvaraRadera