söndag 3 augusti 2014

Strong Curves vecka 1: Förvirring och ödmjukhet

Men sådärja, nu har jag kört igenom de tre passen A, B, C i mitt upplägg som jag ska köra i fyra veckor framöver (sen kommer nya övningar). Jag vill inte skriva ut exakt alla övningar i rätt ordning av respekt för de som jobbat hårt med boken. Men jag kommer att nämna dem då och då och kanske kan den som är ihärdig lägga ihop två och två och pussla men jag rekommenderar att ni köper boken istället om ni är nyfikna.Här kommer i alla fall en rapport från första veckan.

Även fast jag rekat i förväg har mycket tid gått åt till att lomma runt på gymmet och hitta ett bra upplägg. Flera av övningarna är superset och det är inte alltid frasse och brasse är bredvid varann.

Tusan vad jag har tvingats till ödmjukhet asså. Dels genom övningar som en gång var lätta för mig men nu postpreg är ta mig tusan skitsvåra. Som till exempel draken. Den gjorde jag förr i tiden med 5 eller var det 10-kilos viktplatta och tänkte ofta "jag gör nog inte rätt för det känns inte så mycket". Nu gjorde jag den utan vikt och balansen var helt off, baksidan på benet jag stod på var otroligt stel och det var hemskt tungt att få upp armarna parallellt. Whipped.

Och dels genom övningar som är totalt ocoola men ack så nyttiga. Lågvattenmärket måste väl ha varit då jag och M låg och gjorde side clams mittemot varann som tagna ur en workout-video men man kan inte alltid vara tuff med en skivstång framför sig. En gång i tiden var det läskigt att närma sig fria vikter-avdelningen men nuförtiden gör ju var och varannan donna tunga marklyft på bumpergolvet, do your thang.

Apropå stänger, inga sådana än. Börjar med hantlar så att var sida av kroppen för sig kan byggas upp. Bänkpress med 9-kilos. En bit kvar till gamla rekord m.a.o...Har plankat för första gången också. 3x20 sekunder på knä började jag med. Kändes som om jag skulle orka mer, men det är väl då man ska sluta i tid va? Kändes bra i alla fall. Tack MammaMage <31 kommentar:

  1. Clams gör jag innan jag kör ben/rumppass, för att aktivera musklerna. Så: först clams, sedan tuff brud med skivstång framför mig på golvet. ;)

    SvaraRadera