måndag 2 december 2013

Sofflocket

God morgon! Eller förmiddag...

Inleder som vanligt morgonen med DN i soffan, idag i sällskap med en smoothie på banan, blåbär och mandelmjölk samt äggmackor. Praktiskt med mjölkfritt på morgonen eftersom jag tar järntillskott då - kalcium hindrar nämligen upptaget.

Fortfarande väldigt ovant detta med att vara hemma och på onsdag tar min sjukskrivning slut. Har inte helt kunnat slappna av eftersom jag tänkt mycket på allt som behöver fixas på jobbet när jag kommer tillbaka. Ska träffa läkaren igen först på måndag så jag vet inte riktigt vad som händer med de tre överlappande dagarna...?

Har hittills tänkt att jag nog skulle kunna köra på fullt igen vid det här laget men jag har börjat märka mer och mer - tänkte särskilt på det i helgen - hur jag blir utmattad och får sammandragningar och ont i kroppen ganska lätt. En storhandling med familjen, släktträffar, att fara över stan i ärenden.

Att avverka en av mina vanliga dagar i det tillståndet, känns inte så genomförbart: trängas på tunnelbanan till Stureplan, småspringa till kontoret, spendera dagen i mediebranschens ekorrhjul och någonstans hinna sleva i mig den skrivbordslunch som är oundviklig under dessa galna jobbveckor innan jul då ALLT ska bli klart.

Men vågar inte riktigt ställa in mig på att vara hemma längre än så här, dels för att jag identifierar mig så mycket med mitt jobb men dels också, måste jag erkänna, för att jag inte riktigt tror att FK någonsin kommer att godkänna en sjukskrivning för ett sånt "lätt" kontorsjobb...

6 kommentarer:

 1. Puh, lider med dig. Angående ovissheten - inte ang det där mysiga soffhänget... Hoppas det kommer bli någon bra lösning där du får möjlighet att ta hand om både hjärna, kropp och bebbe på bästa sätt.

  SvaraRadera
 2. 1. Läkaren kan sjukskriva dig nån vecka eller så retroaktivt. Så är du inte redo för jobb på onsdag så stannar du hemma. Alternativt jobbar, känner efter hur det känns och har något att komma med ifall du behöver bli sjukskriven igen.

  2. Står det risk för förtidsbörd så är det inga som helst problem med sjukskrivning. Ingen vill vara ansvarig för att tvinga ut en liten bebis för tidigt... Gäller till v 36, sedan sjukskriver man inte för det längre eftersom bebisen är färdig då (sa man till mig, i alla fall).

  pöss o kram!

  SvaraRadera
 3. Jag blev sjukskriven på slutet under båda mina graviditeter. Läkaren trodde inte det skulle gå igenom någon av gångerna hos fk, men det var aldrig något problem. Jag tog dock verkligen tid på mig och beskrev utförligt hur det påverkade mig och allt jag gjort för att kunna jobba (jobba hemifrån liggandes i sängen osv.). Jag har ett vanligt skrivbordsjobb, så deppa inte, det går, påvisa bara att du egentligen hellre hade jobbat och gillar att jobba. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Åh, hej igen Elbe! Jag läste din blogg som besatt innan ditt uppehåll och sen har jag helt missat att du börjat blogga igen! Jättekul att du är tillbaka, och vilket fin bebiskula du har. Nu ligger du åter bland mina bokmärken och jag kommer titta in varje dag. :) Du skriver så himla bra och verkar vara en fin person. Tack för en jättebra blogg!

  SvaraRadera
 5. Lyssna på dig och din kropp. Om du känner att den inte klarat att arbeta pga stress så ska du inte jobba. Jag tror inte någon läkare kan känna din kropp bättre än du då stå på dig.

  Du är förresten jätte fin med magen! Kram

  SvaraRadera