tisdag 10 december 2013

Julklappar och Jillian

Jehepp, nu har jag blivit sjukskriven igen, fram till och med 14:e januari. Det är 5 veckor så då borde jag verkligen kunna landa i "så här kommer det vara ett tag framöver nu"-känslan. Jobbarpåre.

Jag har barrikaderat mig i vår studio (4:e rummet i vår lägenhet som än så länge inte innehåller några barnsaker utan typ en iMac, en keyboard, en massa teknikgrejer och böcker). Och har börjat slita fram alla kassar ur förrådet med barnkläder och saker som ännu inte är prydligt sorterat i sparas/säljes/skänkes-högar. En workout om något, pust!

Har en plan som går ut på att en massa bra kids stuff ska bli julklappar till de som behöver sådant bättre än vi. Så.

På iTunes snackar Jillian Michaels under tiden i sin podcast. Gillar ni henne? Hon är väldigt amerikansk... med allt vad det innebär. Och hennes grundläggande mentalitet som hela tiden landar i lyckan med "the slim body" rimmar inte riktigt med min inställning (hrm, sagt av en person som driver bloggen "Smaljeansen!", well - ni vet ju att jag färdats långt). Däremot tycker jag hon är fantastiskt intressant som - psykolog. Hon har ju en morsa som jobbar som det tror jag och hennes arbete med överviktiga på Biggest Looser tycks ha gett henne många insikter om hur det mentala påverkar kropp och själ. Och hennes show handlar, för den som inte lyssnat, i stor utsträckning om sånt. Insiktsfullt.

2 kommentarer:

  1. Hur ser det egentligen ut med podcasts idag? Har lyssnat på Jillian tidigare men tyckte då att avsnitten var lite väl långa och att man kunde sväva ut ganska mycket. Finns det några bra korta/effektiva podcasts eller kanske ingen som är intresserade av det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amerikanska podcasts svävar alltid ut tycker jag, särskilt blir man galen i början då de första tio minuterna ofta ägnas åt dravel..

      Radera