onsdag 18 september 2013

Periodisk fasta vid graviditet och måltider i allmänhet

Jag hade hört från andra preggos som kör PF att det, för de flesta, inte funkar så bra under graviditeten. Hungern och blodsockret lever helt enkelt sitt eget liv och det är lätt att bli svimfärdig om man inte äter exakt då kroppen säger till. Kanske skulle det funka bättre om jag åt en strikt lågkolhydratskost (och därmed nollade blodsockret) men eftersom blotta tanken på feta, proteinrika livsmedel fått det att vända sig i magen på mig hade det inte gått.

Dessutom har jag nu svårt för att äta stora måltider (så gillar jag ju egentligen att ha det - tre stora måltider om dagen - gott, tidsbesparande och grymt träningsboostande) men nu har jag alltså varit tvungen att pilla med småmål igen, delvis. Frukosten har varit knepig; eftersom varken Kotten eller Mr intar sin frukost hemma har det blivit att jag i hets stått och halsat i mig lite fil eller något för att sedan ändå behövt köpa något på vägen. Och ändå blir jag hungrig vid 11 igen ;-)

Nu har i alla fall illamåendet gått över (förutom då jag - precis - väntar för länge mellan måltiderna) så jag hoppas att jag blir mer sugen på sådana där goda, energitäta livsmedel som typ avokado igen snart.

Saknar verkligen den praktiska aspekten med mina matvanor men hey, ett halvår kvar bara ;-)

Idag blev det en smoothie med banan, kokos och spenat som håller mig över ytan!

Lägger till en liten disclaimer här. Jag tänkte inte på att de flesta kanske förknippar fasta med diet för viktminskning, särskilt förstås i och med det 5:2-koma som landet befinner sig i ;-) Jag har alltså aldrig ätit PF för att banta, utan för att det 1) passar mig personlighetsmässigt (ogillar att stressa med frukost och packa en massa mellanmål och för att 2) det har gett mig riktigt bra träningsresultat att träna fastande vid lunch och sedan käka en stoor måltid efteråt (=dunderenergi rakt in i musklerna). Jag har alltså aldrig legat på kaloriminus. Sök på periodisk fasta på bloggen så hittar ni mycket info.

4 kommentarer:

 1. Tänk mer på barnet i magen än på lite fett på kroppen, det kan du jobba bort efter graviditeten! Det viktigaste är att du och barnet får i dig den näring som behövs, även fett! Strunta i strikta dieter, du skulle ju aldrig röka eller dricka när du är gravid eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har du nog missuppfattat lite, eller kanske inte läst bloggen tidigare. Jag har alltid aldrig ätit PF på grund av att jag vill tappa fett. Tvärtemot har jag byggt muskler på det sättet.

   Radera
 2. Det är sannerligen inte mycket som är praktiskt med att vara gravid :-). kom du förresten fram till något ang proteinpulver vid graviditet? Tänker att det skulle kunna lösa mycket för mig om jag blir gravid igen någon gång.

  SvaraRadera
 3. Jag struntade i PF osm gravid för jag mådde skitilla fram till typ femte månaden och åt som en häst för att stävja illamåendet!
  Efter graviditeten lät jag amningen komma igång och sen efter nån månad började jag med PF igen och det funkar superbra :) Har inte kikat in här på länge eftersom jag inte trodde att du bloggade längre :) Kul att du är gravid!

  SvaraRadera