tisdag 16 april 2013

Le rouge, sköldis och min kärlek till stångenOh, you. Ni går in här och ber om min återkomst, så fint och så inspirerande. Så plötsligt händer det! Ett blogginlägg.

Vad har hänt? Mycket och litet.

Det lilla: Jag bor där jag bor, jobbar med det jag gjorde senast, älskar de jag alltid älskat. Jag är rödhårig numera förstås. Det blev rätt bra... Jag tränar på förstås. Det går rätt bra... numera tränar jag bara en sak. Nåja, jag tränar CrossFit fortfarande ett par ggr i veckan iaf men jag är oftare i jobbgymmet och det är där jag menar att jag bara gör en sak: jag kör med stången. C'est tout. Min nya grej. Inga maskiner, inga hantlar,  inga dragmaskiner, inga bollar. Bara jag, stången, basövningar. Och kroppsövningar. Okej, det kan bli lite kettlebells ibland, swings, efter ett pass för att svettas ut det sista. Metabolic finishers, har ni hört talas om det? Några djävulska pulsminuter på slutet av ett inte allt för hjärtpumpande gympass för att få svetten att rinna. Love it!

Det stora. Ända sen jag fick fatt i de där dumma bakterierna i julas har jag haft en frisk winning streak utan minsta snörvling. Underbart att bara kunna kötta på varje vecka! Men för några veckor sen blev jag jättetrött, svullen, seg, deppig... gick till doktorsdamen och insåg att det var sköldkörteln som packat ihop. Gamla läsare minns att den varit lite småkaiko till och från sen jag fick barn men jag har aldrig fått medicin. Jag har haft gränsvärden till underproduktion (=ämnesomsättningen lägger av) men inte mer. Det var bara det att nu träffade jag för första gången en snäpppet smartare doktor som tog lite fler prover och upptäckte en massa fler saker som de tidigare klåparna missat. Bland annat att jag hade en autoimmun inflammation i sköldkörteln. Och att vissa (tidigare omätta) värden tydligen var off the charts.

Så yours truly är sjuk igen. Alltid är det nånting med mig, eller hur? :)

The good: Nu har de hittat detta och satt mig på en låg dos hormon (låg pga inflammationen, är under observation ständigt). Skönt att få besked.

The bad: Att få beskedet att detta förmodligen orsakat en massa andra fysiska problem som jag dragits med i flera år och kanske även min förlossningsdepression. Jaha, så dags.

The sad: Förutom petitesserna att min hud krigar, mitt annars småfeta hår har blivit till en stor, torr, sliten boll så har jag gått upp sisådär 6-7 kilo i vikt. Och det är inte säkert att det försvinner bara så där då de inte kan cranka upp min ämnesomsättning med full dos hormoner ännu pga inflammationen. Vissa dagar är min attityd till det här nån slags 'fuck it kurvor är snyggt jag köper nya jeans bara och min BH-storlek rockar', andra dagar deppar jag ihop lite över nya valkar som rullar ned längs ryggen under sport-BH:n som sitter för hårt och att jag känner mig så tung som en sten på träningen. Man är ju inte mer än en [tidvis alldeles för ytlig] människa.

Så låt oss alla likt tjejerna i Clueless skrika "prooooject" :) (vet inte om ni 90-talister fattar nu vad jag refererar till....) Inte just direkt nu bara. Satsar på att leva på, träna på den fina grund jag byggt upp och inte fundera så mycket.

Någon bebis då? För jag vet ju att ni vill veta. Well, ska reda ut det här med sköldis först bara.

Puss.


19 kommentarer:

 1. Och så var du bara där!
  Ta hand om dig. Finns bara en som du!

  SvaraRadera
 2. Ohh känner igen mig på det The Sad, Saaatan vad det gör ont av SportBH skavsår. Fuck!!

  SvaraRadera
 3. Pepp till dig, du är så klok! Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra från dig!! Saknar dina inlägg ..
  Men bättre få än inga!!
  :)

  SvaraRadera
 5. Roligt att höra hur du lever och mår även om det inte var så trevlig läsning. Du är tuff och grejar det mesta. Pepp pepp och kram!
  / Ann-Sofi

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att höra från dig! Hoppas att det löser sig med sköldis!

  SvaraRadera
 7. Härligt att höra från dig! Hoppas de löser sig med sköldkörteln. Besvärligt det där.

  SvaraRadera
 8. Roligt att få höra från dig, tråkigt med sköldis men jag hoppas att dom får ordning på det snart. Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag säger som alla andra, jättekul med ett inlägg, tråkigt att få höra om sköldkörteln. Jag förstår att det känns tungt vissa dagar, men försök att fokusera på att ni i alla fall har hittat felet nu och kan börja jobba mot att det ska lösa sig!

  Och du, du ser verkligen inte alls pluffsig ut på bilderna.. superfin som vanligt!

  SvaraRadera
 10. "Bedöm inte varje dag efter vad du skördar utan efter vad du sår"

  - ROBERT LOUIS STEVENSON

  Lev väl!

  SvaraRadera
 11. Åh va roligt med ett inlägg :) !
  Jag måste berätta vad som hände mig igår. Det spöregnade ute och jag drog ut och sprang ändå. Mötte en kvinna halvvägs som log mot mig och jag fick värsta boosten. Vi hade en sorts "we can do it" moment trots att vi inte känner varandra!
  Det var inga andra som trotsade regnet utom vi. Vi var fan bäst!

  SvaraRadera
 12. Lyckan att snubbla över ett nytt inlägg här på bloggen, gjorde min dag :) Hoppas allt löser sig för dig! Kram

  SvaraRadera
 13. Så bra att du har fått reda på vad det är, tråkigt att det har tagit sån tid. Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 14. Hurra för nytt inlägg!
  Sista meningarna fick mig att småle, för visst var det precis som du skrev något jag ville veta mer om =) Lova att starta igång en gravidblogg när det händer nåt på den fronten!
  Kram, ta hand om dig o hoppas att du får ordning på dina värden/medicinering
  //Anna

  SvaraRadera
 15. Härligt att höra av dig! Sköldisproblem är ett bök men det brukar bli bra. Min har som din stökat men är nu bra med lite medicin och en del kollar. Hoppas få höra av dig snart igen

  SvaraRadera
 16. Vilken härlig färg du hade på naglarna!

  SvaraRadera
 17. Så himla roligt att höra från dig! Håller tummarna att sköldisproblemen löser sig!

  SvaraRadera
 18. Vilken härlig känsla att höra kloka ord från min favoritbloggare. Krya på dig fina du!

  SvaraRadera
 19. Känner så igen mig.. Jag har brist på sköldkörtelhormon, är ständigt uppsvullen, mår illa och perioder då jag blir deprimerad. Träningen går sämre och ämnesomsättningen är helt borta. Men jag har börjat ta medicin jag med, så vi får hoppas det hjälper och jämnar ut allting.

  SvaraRadera