söndag 21 april 2013

Kvällsfunderingar

Om det skulle finnas någon orsak för mig att börja blogga igen, så vore det min växande intresse för (och det faktum att jag ser ett växande behov av information om) ja vad ska vi kalla det mental hälsa? Insida och utsida i ett. Sinnet. Själen?

Egoboost och mindfulness i all ära. Men jag skulle vilja gå djupare också, ta i saker som inte många vågar ta i, till exempel det här med människor som mår riktigt jädra dåligt. Och vad man gör med dem. Eller vad man gör om man är en. Min blogg har ju alltid haft peppen som galjonsfigur, vi har snackat kropp och yta men också relationen till den. Självförtroendet. Att man ibland känner sig skitfin och ibland känner sig skitful och hur fokus på träning kan hjälpa en med det förstnämnda men också leda till det sistnämnda. Ni vet ju att jag haft en förlossningsdepression. Och bara där finns det tokmycket som borde skrivas. Sen är det ju fint och härligt att skriva om en massa ytligt och skojigt och peppande annat också, inte bara svärta ned allt. En blandning. Kanske.


Hm. Ja, det här är i alla fall som en stor knölig lerklump som jag sitter och vrider och klämmer på om kvällarna, i mina funderingar kring bloggen. Over and out!

27 kommentarer:

 1. Alla tankar från dig är intressanta. Saknar ditt bloggande men förstår att lusten måste finnas där ändå. Känns tryggt med ett litet avtryck då och då!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker de tär jätteviktigt och jätteRÄTT att "våga" prata om nackdelar och eventuella svarta sidor av träning och hälsa och allt som rör det. För det är som med så mycket annat en himla tunn gräns – ohälsa är bara ett litet o från "hälsa", liksom.
  Hela min blogg startades med just det i tanken, att VÅGA prata om skiten och smutsen och det fula, samtidigt som det fina, sprudlande och härliga får finnas med. För så är det ju, allt finns allt som oftast, hos alla. Varför ska man bara visa ena sidan? Då kan ju till slut iNGEN verkligen känna igen sig och förstå?
  Hm. Jag hoppas i alla fall du kommer tillbaka, följer dig fortfarande och blir lika glad för varje livstecken du lämnar!
  Kram på dig finis

  SvaraRadera
 3. Ja jag skulle iallafall vilja höra mer om den där degklumpen ;)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle bli jätteglad om du skulle börja blogga igen! Speciellt om du skriver om själens hälsa! Livet är inte alltid en dans på rosor, ibland känns det som om man dansar på bara taggarna!

  Hoppas på ett snart återseende!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jaa! Jag skulle hänga med:) Det är ju där (i hjärnan) allt börjar och jag tycker det är väldigt intressant och utvecklande att läsa andras analyser och tankar kring det mentala. Oavsett vad du skrivit om har jag alltid gillat sättet du skriver, och tyckt att det varit utvecklande att läsa din blogg. Så är det något du vill dela med dej av skulle jag uppskatta det:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle absolut fortsätta läsa din blogg, verkar superintressant :)

  SvaraRadera
 7. Åh ja! Det skulle vært så bra om du gjorde det. Veldig interessant, synes jeg.

  SvaraRadera
 8. Jag vill också läsa mer om detta! och saknar verkligen din blogg,har inte hittat nån annan blogg som ger omedelbar "vardagspepp"som din gjorde.

  SvaraRadera
 9. Skulle verkligen fortsätta läsa! Har haft (och har väl egentligen fortfarande) min beskärda del av mental ohälsa, och letar ständigt efter skrivande om det. Gillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva, så som sagt: skulle läsa det :) :)

  SvaraRadera
 10. Ja verkligen. Och det som gör att du skulle lyckas med det, är eftersom i min mening har du alltid lyckats att skriva med en balans, en distans men samtidigt med ett stort "nu kör vi".
  Det är i INTE många bloggar som man läser som inte ger en det där dåliga samvetet när man läser om hur mycket de tränat, hur mycket proteiner de fått i sig osv. Det är också intressant,men vi är ju bara människor-eller hur?!

  SvaraRadera
 11. Jag kommer att läsa, oavsett vilket format eller innehåll det blir tillslut (nåja.. ;)). Du är så klok och inspirerande Elbe, allt gott till dig!

  SvaraRadera
 12. Nyss hemkommen från ett rejält svettigt spinningpass (drunknade nästan i min egen svett & det var så sjukt jäkla jobbigt), tänkte att man kanske skulle kika förbi på smaljeansen innan man hoppa in i duschen. Plötsligt händer det! Nya inlägg. Himla trevligt att höra av dig. Fasligt segt att du inte är på topp fysiskt. Håller tummarna för att din kropp kommer i ordning så du kan träna som du vill, att du mår bra!
  Saknar smaljeansen väldigt mkt, tycker andra träningsbloggar känns mer stressande. Saknar din pepp!
  Som ovanstående skrev. Allt gott till dig. Du är grymt bra!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det låter superbra & intressant! Skulle nog många av oss ha både glädje och nytta av....

  SvaraRadera
 14. Åh du är så fin! Jättekul att du skriver något igen! Tråkigt att höra att du inte mår så bra just nu dock.. Många kramar till dig <3

  Jättebra idé med det där om själen, jag är inne på det lite smått med min blogg också. Tänker främst fokusera på välmående, och försöka undvika det ytliga när det gäller träning (dvs träning för utseendets skull). Därför även en rejäl dos feminism :D

  SvaraRadera
 15. Veldig, veldig gjerne Elbe!! Jeg tror dette temaet er en (minst) like viktig del av "god helse" som den andre siden av det, trening og kosthold. Lovely to see u back in business.
  Og: krya på deg mtp det du har funnet ut. Håper du får til å regulerer det etterhvert slik at det gir minst mulig plage. Kram,
  *Siri*

  SvaraRadera
 16. Du har inspirerat mig så många gånger och det var med stor ledsamhet jag läste att du skulle lägga ner bloggen. Nu mer än ett år sedan jag började läsa din blogg är jag på väg mot ett friskare och lyckligare liv. Din blogg har hjälpt mig i svåra stunder men underbar inpiration och värdefulla tankar om livet.

  Tack Elbe!

  SvaraRadera
 17. Kom tillbaka!
  Saknar din blogg kära Elbe! Det låter intressant det du skriver här! Tror någon måste våga ta i det lite "jobbigare"
  Kram

  SvaraRadera
 18. SÅÅ viktigt. Jag hejar på dig! :)

  SvaraRadera
 19. Det finns fortfarande jättemycket kvar i bloppisen!
  Så välkommen in och fynda på min blogg.
  Vi ses!

  SvaraRadera
 20. Ja, snälla, skriv!!

  SvaraRadera
 21. Jag skulle absolut läsa! Saknar dina underbara inlägg som verkligen var träffsäkra och ärliga! :)

  SvaraRadera
 22. Jag skulle definitivt läsa om det blir djupare frågor här på din blogg. Take your time.

  SvaraRadera
 23. Förtstår precis hur du känner...vet inte hur jag ska börja den här kommentaren men du ska veta att du är en stor inspirationskälla för många och att du är bra precis som du e. Trots allt är vi bara människor och oavsett hur starka vi än kan verka så har vi alla svagare sidor. Personligen tror jag det är helt naturligt att man som kvinna ibland hatar sin kropp och ibland känner sig stolt över den, vi har alla våra upp och nedgångar. tyvärr verkar det vara så tabu att prata om de här sakerna och jag skulle me glädje se att någon vågar ta upp dem.
  Själv har jag också genomgått en mycket svår depression som utlöstes av hormontillskott jag blivit utskriven pga långvarig amenoré. idag mår jag bra. men jag tar fortfarande medicin mot depression (men ska trappa ner till hösten) hursomhelst tycker jag din blogg är en av de absolut bästa och det tror jag alltid den kommer att vara oavsett vad du skriver om - men missförstå mig inte; jag tycker att den degklumpen kan vara bra att baka ut ;) men känn ingen press - ta dig själv i 1:a hand o stressa inte upp dig över skrivandet.

  SvaraRadera
 24. Du har förmågan att översätta reflektioner och funderingar i klok text som är lätt att förstå och sätta sig in i.
  Jag

  SvaraRadera
 25. Hej Elbe,

  Hoppas att du mår bättre nu?

  Skriv den där bloggen du funderar på. Jag kommer att läsa den! :) Både om hälsa, träning, mat, känslor, förlossningsdepression och mycket mer. Det låter som en blogg om verkligheten och det tror jag att många skulle uppskatta. Kram och trevlig helg! /Mallan

  SvaraRadera
 26. Jag skulle också läsa! Älskar din blogg :)
  /Linnéa

  SvaraRadera
 27. Känner igen mig i det du skriver här. Väldigt, väldigt mycket. Och just det är en av de stora anledningarna till att jag inte skrivit på länge - för att jag hamnade där jag inte trodde att jag skulle och helt plöstligt blev synen på saker och ting annorlunda. JAG blev annorlunda, och det blev för svårt - nej för endimensionellt och inte tillräckligt genuint - att bara skriva pepp och tjoho och vad-kul-allting-är. Lite av det dära började "svärta" texterna jag skrev i höstas, men när det blev för mycket pallade jag inte skriva längre. Kände mig fejk som fan och var tvungen att ovärdera mycket i livet.

  Så precis som du skriver sitter även jag inne med alla dessa tankar, frågor och funderingarna jag vill/behöver yttra, diskutera, men ännu inte riktigt vågat ta tag i. Men finner mod här, hos dig. Det har jag ofta gjort.

  SvaraRadera