onsdag 2 januari 2013

Julen, rehab, sockret, podden.

Hej babes! Inget nytt år utan en hälsning till er, så ska det vara. Jag hoppas ni har haft det skönt, gott och kärleksfullt.

Min jul var... tom förstås. Ingen mamma. Jag saknade henne men det var också tufft då känslan av att behöva fylla hennes plats som jag känt sen hon dog verkligen var överväldigande nu på julen. Ta hand om familjen, fixa det hon brukade stå för, vara mogen och duktig och omhändertagande. Tufft för en skitunge som aldrig riktigt vuxit upp, sladdbarnet Elbe som alltid återvänt till åldern sweet 16 då jag åkt hem till norr (den ålder då jag flyttade hemifrån).

Men julen var fin också. Första året då kotten fattade konceptet, älskade unge. Fullt schema, familj släkt och vänner, mat mat mat och massor av snö. Pulkaåkning, bio, hemmafixprojekt och kära återseenden. Nu är jag klar och vill ha vardag, älskade vardag :-)

För ungefär två veckor sen avslutade jag kuren med medicin mot moraxellabakterien som plågat mig i år, sen har vi tyvärr haft två omgångar av vinterkräksjukan i familjen (man bara älskar andra föräldrar som lämnar sjuka kids på fsk) men nu är jag igång med min rehab.

För gosh, rehab är det verkligen som det handlar om, min aktivitetsnivå har ju varit minimal i månader. Babysteps m.a.o! Ingen löpning eller crossfit än, men jag promenerar massor och igår körde jag ett svettigt cirkelpass hemma med Mr. Imorgon börjar jag jobbet, då blir det gymmande veckan ut och nästa tisdag tänkte jag gå till boxen :-) Yoga längtar jag också efter. Livrädd att bli sjuk igen förstås, det är verkligen galet hur van jag hann bli med att vakna varannan dag med tjock hals. Så ska.det.inte.vara.

Jag fortsätter med den rena maten som är min grej, satsar på näring och att undvika/inkludera inflammationsskapande/-hämmande livsmedel. Och gott ska det vara! I jul har jag ätit gott, tyvärr har jag lagt till mig med ett plågsamt sockerberoende (boy, det går verkligen snabbt!), jag älskar hemlagat julgodis (kola är som sagt tidigare min favorit och [hittills] är the real thing det enda jag vill äta när nu tillfälle ges). Tyvärr är följderna av (sockerfyllt-) godis inte lika härliga, jag har oerhört svårt att äta måttligt med en bakiskänsla och sockersug de kommande dagarna som följd.




Stor nyårspuss till er!

P.S. Om bloggens varande eller icke-varande? Tja, jag har så underbart mycket fritid nu som jag lägger på att läsa böcker, spela Quizkampen, surfa efter ny soffa och tvångspussa min familj så mer än så här kommer det nog inte hända här på ett tag. Men man ska aldrig säga aldrig... 


24 kommentarer:

  1. Har saknat ett inlägg från dig så jag säger bara ÄNTLIGEN! :-)
    Ska lyssna på podden så fort tillfälle ges (jobbar dygn till imorgonbitti).
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Av en slump gled jag in här för att kolla om något hänt sen sist, och ja! Bra att du fått hjälp med dina bakterier, hoppas det blir ett bättre 2013! Kanske dags för Paleo för dig ;-)?

    Lyssnar också på den podden, kul att vi är fler. Tipsar om the paleo solution podcast som också pratar mycket om ketos, carbs, grains, gut health och allt sånt vi är intresserade av. Om du inte lyssnat så gör det, den är oftast av typen frågor och svar så kollar man in arkivet kan man ta de avsnitt som besvarar de frågor man själv är mest intresserad av. Annars har även min höst präglats av lugn på träningsfronten men ingen sjukdom (tänker självklart att det beror på mina D-vitaminer, paleo och rå ingefära i varje måltid :-)). Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag läser din blogg i google reader, och så går jag ibland in på själva sidan för att skriva kommentarer... och så glad jag blir då! Du har en så fin blogg, innehållsrik med ett bra språk å sweet att läsa. Tack! Och tack för ett litet inlägg så här på nya året. Hoppas att rehab går bra, att ni klarar er från fler sjukdomar och att januari öser energi över dig!

    SvaraRadera
  4. Hej Elbe! Åh, vad kul att höra från dig och höra att du mår bra. Jag vet att du tycker att "ditt jobb" i bloggvärlden är avklarat nu och att det har kommit fler bloggar i samma anda som smaljeansen - det har det inte. Du lämnade ett enormt tomrum i bloggvärlden.

    Som sagt, jättekul att få en liten update och kul att höra att du har det bra! Om du väljer att återvända till bloggvärlden välkomnar jag med öppna armar, om inte; lycka till med allt du tar dig för!

    SvaraRadera
  5. Tack för en liten update. :) Ha det bra!

    SvaraRadera
  6. Ett inlägg i månaden är mycket trevligt, även om jag så klart vill ha fleeer. Så njut av din fritid och de dagar quizkampen känns tråkigt kan du ju göra en sån här sammanfattning. Win-win :-)
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
  7. HEJ! Kul att höra ifrån dig! Jag saknar dig fortfarande, har inte hittat någon lika peppig och glad blogg med fokus på träning som din! Härligt att du verkar ha det gott IRL dock :) Vi hörs!

    SvaraRadera
  8. Kul med en update! Önskar dig ett bra 2013!

    SvaraRadera
  9. Vad roligt att höra ifrån dig. Vad skönt att du fått behandling nu och mår bättre. Vi ses när vi ses. Ha ett underbart 2013.

    SvaraRadera
  10. Åh va skoj att du är tillbaka en sväng! :-)

    SvaraRadera
  11. kul att "höra" av dig. =) Hoppas du slipper sjukligheterna nu framöver. Och vad gäller bloggen är jag glad så länge den fortfarande finns uppe, jag kan fortfarande gå tillbaka och bli inspirerad.

    SvaraRadera
  12. Åh, lite skoj ändå hur glad man blir av livstecken från dig, jag fortsätter ju titta in, läsa lite i arkivet etc, och så vips!

    Hurra!

    SvaraRadera
  13. Åh vad roligt att höra från dig!

    Det låter som att du har det bra (trots sockerberoendet) och det är väl för härligt!

    SvaraRadera
  14. Ja, han är rätt klok den där Mark Sisson :)

    Jag föll dit på knäck och wienernougat över jul och shiiit vad dåligt jag mådde.. Det tog några dagar, men nu är jag tillbaka i mitt pigga studsiga jag igen! Pust. Inte värt det. Alls. Inte nog med att jag känner mig störtbakis (eller nygravid, bläk), jag har oxå märkt att jag får en heeemsk fyllekänsla och hjärtklappning på natten när jag överdoserat godis, haha. Nä, det känns inte helt rätt det där.

    Lycka till med ditt sockernollande och din återgång till träningen!

    Stor kram,
    ealina

    SvaraRadera
  15. Som du märker så är vi flera som fortfarande tittar in här då och då och ett inlägg är verkligen uppskattat! Sköt om dig!

    SvaraRadera
  16. Gott nytt år! Kul att se dig igen! Lova en sak bara: Stäng inte ner bloggen! Finns ju hur mycket fint som helst att bläddra bland i arkivet :) Kram!

    SvaraRadera
  17. Va härligt att klicka in & hitta ett nytt inlägg, saknar dem verkligen, du lämnade ett stort tomrum efter dig. Blev genast lite mer taggad på att ta i på dagens, årets första (de 4 senaste månadernas första) träningspass. Låter ändå som du har det fint utan bloggen så hoppas det håller sig så, att dumma virus & skit håller sig borta & att du hittar vardagsrytmen med träning igen. Dock skulle det vara himla fint om du kanske kunde sammanställa en lista med bra bloggar? Har inte hittat någon som fyller tomrummet, läser inte en endaste träningsblogg nu :/ har du tråkigt någon dag skulle det vara väldigt uppskattat. Fortsätter kika in någon gång då & då, din blogg ligger fortfarande som 'kortkommando' på mobilen, man släpper inte sina favoriter så lätt (den & mitt schema).
    Men ha det gott! Njut av livet & familjen, 2013 kommer bli ett grymt bra år, tror du inte det? (: kram!

    SvaraRadera
  18. Vad härligt med ett inlägg och det är roligt att veta lite hur du har det :)Det verkar som att du har mycket gott att fylla dagarna med! Gott nytt år och hoppas att det där envisa viruset försvinner illa kvickt!

    SvaraRadera
  19. Fick tårar i båda ögonen när jag läste ditt inlägg! Både av lite sorg men mest av lycka för att du har det bra med din fina familj. Tack för uppdaterandet och hoppas att alla sjukdomar lämnar dig i fred! Kram

    SvaraRadera
  20. Åh, din blogg är så fin!
    Blir alltid glad att hitta andra hälsobloggare

    SvaraRadera
  21. Bästa träningsbloggen någonsin. Förändrade på riktigt mitt liv. Så jäääääkla synd att det är över.

    SvaraRadera
  22. Åh vad jag saknar dig Elbe! Kan du inte börja igen?

    SvaraRadera
  23. Återkommer fortfarande nästan varje dag och läser denna blogg fastän den inte uppdateras längre. Den är en så stor källa till inspiration och allmän feelgood :)

    SvaraRadera