onsdag 28 november 2012

'vad göru nuförtiden, varför hör du aldrig av dig...'Edit: Har fått testsvar nu och jag hade fullt med moraxellabakterier i halsen och näsan. En resistent sort som kan ha legat länge i kroppen, den kan också ha orsakat min dubbelsidiga öroninflammation i våras. Två penicilinkurer har den överlevt, nu blir det starkare grejer. Så skönt att få besked ändå!


...det var alldeles för längesen vi sågs. En månad! Hur är det med er? Jag visste ju verkligen inte hur det skulle bli, med bloggen. Kanske skulle jag skriva några inlägg då och då, kanske skulle den dö helt. Nu verkar det ju mer som det senare. Jag har loggat ut och kopplat av och inte besök blogglandia särskilt mycket alls. Men ni har inte missat så mycket av mitt liv - i alla fall i form av träning. Jag har tränat jag tror... 2 gånger på säkert fyra veckor, kanske längre. Ni vet detta med att jag är sjuk jämt? Tog ju tag i det i slutet av sommaren och lyckades hålla mig frisk några månader. Men sen var det rakt ned i förkylningsträsket igen - hosta, snuva, trötthet. Och det blir som en nedåtgående spiral - sjuk och trött = kan inte träna = blir ännu tröttare, sover sämre, blir mer nedstämd (träning = endorfin ju!) äter sämre (träningen gör mig hungrig på ett sunt sätt, det har blivit mycket småätande nu för att jag glömmer bort mig och mycket choklad :) Men vet ni vad det värsta är? Det är inte hur jag mår utan hur omgivningen bemöter mig. Asså, jag orkar inte. I början bad jag alla som ville ge dem om råd och följde alla råd också. Men efter månader passerat har jag fått alla råd flera gånger om och får dem serverade dagligen vare sig jag vill eller inte bara jag råkar hosta i någons närhet (vilket händer... jämt). Det är väl märkligt vad folk tycker sig tro och veta om min kropp fastän de knappt känner mig (nästan som att ha en blogg, hehehe). Du borde försöka komma ut i friska luften och röra på dig. Du borde röra på dig mindre - träna inte så mycket! Äter du ordentligt med frukt och grönt? Du kan inte bara leva på sallad! Du äter för lite kolhydrater. Du äter för mycket kolhydrater. Du måste vara noggrannare med hygienen. Du ska inte vara rädd för baciller, de gör dig mer tolerant. Du borde prova naturläkemedel. Lita inte på sådana där naturläkemedel!

Ja.Suck.What to do? Jag var hos läkaren idag, företagshälsovården. Blev egentligen skickad dit för ryggen min, som krånglar igen. Fast vi kom fram till rätt snabbt att om jag tränar, då blir ryggen bra. Och nu har jag inte kunnat träna på länge. Och det beror på min kroniska förkylning - alltså ska vi ta tag i den. Blodprov, sänka, näsodling, rubbet, we´ll see :)

Jag har tänkt en del på bloggande också. Vad jag vill, nu och i framtiden. , jag har inte startat en ny hemlig blogg på annan plats :) Jag är inte sugen just nu - om ett halvår kanske. Just nu ägnar jag massor av uppmärksamhet åt mina andra intressen utöver hälsa (dels för att de har fått ge vika så mycket tidigare, och dels för att jag inte kan träna) och älskar det. Och det gör mig sugen att blogga om något av dem igen (bloggade ju om ett av dem innan jag startade smalis). Och ibland känner jag mig sugen på att bara livsstilsblogga, om mitt liv, min familj, träning och hälsa men även om allt därutöver. Ta vackra foton av vårt liv om dagarna och berätta om mina åsiker. Som Clara eller som Emma. Det skulle väl ni som läste smalis mest för mina vardagsinlägg gilla? ;-) Fast sådana bloggar finns det redan i drivor. Nu säger ni kanske "fast om du vill starta en sån blogg gör det, man ska blogga för sin egen skull". Nja, säger jag, där har ni fel. Man får väl välja själv vad man har för syfte med bloggen. Och jag gillar en fräsch approach i bloggvärlden. Det var därför jag startade Smaljeansen!, och det var även därför jag slutade skriva den. Tänker man på det sättet vore en mammahälsoblogg kanske något att ta sig an, när tiden för future kids är här som jag talat om innan. Inte en mammaträningsblogg, det finns det redan så många som gör så bra redan, till exempel Anna och Lovisa. Men lite mer snack om bra mat för två i en kropp utifrån mitt perspektiv (det finns flera som skriver om hur man ska äta som gravid men inte många som äter och resonerar kring mat som jag, tycker jag), lite ekoskönhet anpassat till preggos och babies. Och om hälsa på insidan. Min förlossningsdepression och hur man hanterar sånt. Vem vet.

Ni får gärna säga vad ni tycker om detta. Och berätta om hur ni har det i allmänhet. Men snälla, ge mig inga råd om min förkylning ;-) Puss&Kram Elbe

P.S. Fnissade lite då jag såg i vänsterspalten vilka inlägg som var mest poppis nu då jag knappt skriver. Tre stycken med bilder av min kropp - och sen recept på kladdkaka. Världen är sig lik ;-)

17 kommentarer:

 1. Krya på dig! Och jag hoppas att du dyker upp igen, i ny form, snart igen. :)

  SvaraRadera

 2. Fint inlägg! Vem vill inte titta på din kropp och äta kladdkaka, det undrar jag?!


  Glad advent (snaaart)

  Jules

  SvaraRadera
 3. Hoppas du blir kry snart igen! Har själv gått med en rejäl förkylning i 5 veckor nu. Luftrörskatarr och en smärre bihåleinflammation säger de, vilket måste läka ut av sig självt.. Saknar träning så mycket! Så omotiverad och trött att jag blir tokig snart. Vill tränaaaa!!

  SvaraRadera
 4. Kul att se ett inlägg på bloggen! :) Jag har också varit sjuk onormalt mycket under året o speciellt under hösten, just nu ligger jag hemma med världens halsont. Det är så jobbigt när man är en träningsmänniska. Krya på dig!!!

  SvaraRadera
 5. Krya på dig!!

  Jag hoppas ju att du börjar blogga igen, haha, för du blev snabbt en favvo här, dock är jag lite nervös att du ska börja nånstans hemligt och att jag aldrig ska hitta dig igen ;)

  Jag är också en sån som blir förkyld mycket i perioder så...

  Vill du ha tips läs lite till vill du inte ha det sluta:

  Skölja näsan varje kväll har gjort under för mig, blev faktiskt rekommenderad det av en läkare på VC när jag sökte för en av alla bihåleinflammationer.

  SvaraRadera
 6. ååååååh snälla börja blogga igen, saknar dig ju så mycket.... favobloggen som försvann, snyft.

  SvaraRadera
 7. Om du någon gång får för dig att skriva om förlossningsdepression - här har du en co-writer! Eller om du vill skriva en bok om det ihop. Min är påbörjad men kommer inte till skott med att avsluta och göra slag i saken.

  SvaraRadera
 8. Härligt med ett inlägg ifrån dig!:) Jag skulle gärna läsa den bloggen du beskriver! Vill ha barn inom en snar framtid, köper ekologiskt och vill ta hand om insidan. Finns bara en Elbe! :) Känn inte för mycket press om du börjar skriva på en blogg igen, gör det för att du vill och tycker att det är kul. Kram

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att höra från dig igen! Jag saknar ju dig. ;) Oavsett vad du skrev/bloggade om så skulle jag förmodligen läsa, gillar nämligen ditt sätt att uttrycka dig på. Du fyllernågot litet hål i bloggvärlden bara genom din text, oavsett vad det handlar om.
  Krya på dig och hoppas vi får höra av dig snart igen! :)

  SvaraRadera
 10. men bara ta och avsluta bloggen...

  SvaraRadera
 11. Hejsan!! Har oxå hamnat i en träningssvacka tack vare ditt obefintliga bloggande, Näe skojar bara:) men saknar ditt dagliga pepp:) sköt om dig o hoppas att du blir frisk så du får träna så mycket som du vill!! //petraG

  SvaraRadera
 12. Börja blogga igen och meddela vart du tar vägen! Älskar ditt sätt att uttrycka dig på! Krya på dig o Trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
 13. Skönt att höra av dig igen... :) stressa ner, släpp bloggen och njut av livet! ;)

  SvaraRadera
 14. Så bra at de har funnet ut hva som forårsaker helseproblemene dine, nå skal du se at det blir bra vet du!! Take care:)
  Kram SiriC.

  SvaraRadera
 15. Vad skönt att du fått reda på boven! Jobbigt att känna att man är sjuk hela tiden.. Starkare grejjer och snart en starkare du då! Perfekt inför julen och all pulkaåkning! Härligt!

  Ha det bra, tjejen!
  Kram

  SvaraRadera
 16. God jul, Elbe! Savner å daglig lese nye innlegg på bloggen din!
  Klem fra Silje, Norge.

  SvaraRadera