onsdag 8 januari 2014

Viktigheter?

Fick lite bannor av barnmorskan eftersom jag inte pallrat mig iväg till labbet och kollat sköldis på typ sex veckor... men jag vet att den inte har ballat ur för jag har lärt mig märka sånt nu, fick ju en dipp i värderna där i mitten av gravititen och genast fick jag sockervaddshår, trasiga naglar, vätskefyllda kinder och vågen spurtade fyra kilo upp på någon vecka. Ajaj.

BM berättade att enligt hennes erfarenhet, så går gravida med hypoteros (trots att den är under behandling) oftast upp c:a 5 kilo mer, just på grund av svårigheterna med att ställa in medicinen exakt rätt under graviditeten och plötsligt kan dosen behöva dubbleras. Vilket kanske inte upptäcks på minuten.

Skulle kanske stämma in på mig då - med Kotten gick jag upp 13 kilo, jag har gått upp 13 nu och har sju veckor kvar. Kanske slutar det på +17-18kg? Helt normalt ändå skulle jag säga och jag känner mig  väldigt rörlig och stark, avsevärt mer än förra gången.

Sen är det ju förstås den där lilla detaljen med att jag startade på c:a 10 kilo mer denna gång :) Så jag får vara glad om jag klockar in under 90 pannor, någonstans där ligger min uppskattning. Jag får med andra ord inte så som förra gången höra att jag tycks vara en sån som inte är synligt gravid annat än på magen, kinderna är rundare än någonsin och rumpan lika så :) Men tja, jag känner mig oftast hyfsat tjusig ändå. Jag vet inte om det beror på att jag är en person som genetiskt bär mina extrakilon ganska så klädsamt, på att jag har bättre självförtroende nuförtiden eller på att jag har en sån uppskattande och komplimangivande andra hälft. Förmodligen en kombination?

11 kommentarer:

 1. Tja, jag tror ju att du är mer än hyfsat tjusig. 90 pannor, det låter ju bara koolt.

  SvaraRadera
 2. Nämen nämen... av någon orsak har jag helt missat din graviditet! Stort grattis!! Här läser jag om lockar och tycker du är fin och så läser jag det här :) Härligt. Vi har bara ett par veckor emellan bf :) Du först alltså :D

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera
 4. Saknar dig, har det hänt nåt?

  SvaraRadera
 5. Saknar dig, har det hänt nåt?

  SvaraRadera
 6. Kommentera vad mitt nästa inlägg ska handla om :)

  SvaraRadera
 7. Jättefin blogg! Kommer fortsätta följa ;)

  SvaraRadera
 8. Har det hänt något? Går ofta in och hoppas på ett inlägg. Hoppas allt är bra med dig/er.

  SvaraRadera
 9. Jag är ofta inne på din blogg och hoppas på en uppdatering. Förhoppningsvis är allting bra med er, och att det bara är livet som får komma i första hand.

  SvaraRadera
 10. Hoppas du kikar in och berättar hur det går snart (och hoppas att allt gått bra!).

  SvaraRadera