onsdag 8 januari 2014

Frisyrtips: Headband curls

Edit: Nu funkar videolänken.

Oj vad jag har kört hårt på den här frisyren alltså, sen jag provade den första gången. Genialiskt sätt att locka håret samtidigt som man ser snygg ut under processens gång. Och som inte sliter på håret.

Jag har tjockt hår. JÄTTEtjockt hår. Jo, det kan verka roligt och jag ska inte klaga men det torkar aldrig, det måste alltid klippas ur, är väldigt varmt, går åt mkt balsam osv. Och så tar det en evighet att locka, så väl med spolar som med tång. Eftersom en slinga av 20 är lika tjock som någons hela hästsvans...

Men det här alltså, värsta grejen. Ta ett hårband (och här vill jag revolutionera metoden och säga - använd ett resårband från tygaffären som du kan klippa isär sen. Kanske inte de där vita platta utan snarare ett svart, cirkulärt. Om ni fattar. Kamma håret som bör vara vått (antingen om du duschat eller om du vill fuska som jag ibland och bara ta i lite vatten i torrt hår, och/eller kanske mousse). Knyt bandet runt huvudet, ovanpå håret (Björn Borg style alltså). Sen till det knepiga: Nu ska håret viras runt bandet, slinga för slinga. Kolla på en video! Ett knep är att inte kolla dig i spegeln, det kan förvirra. Och försök tänka att du alltid ska plocka håret underifrån. När du är klar ska du se ut så här:Och det fina i kråksången med ett smalt band är att det inte syns i pannan och du ser bara ut som att du har en fin, svårfixad frisyr. Grekisk gudinna. Mycket bra att träna i också, sitter som berget! Det enda är att du kan behöva förankra lite i nacken kanske om du har tjockt/glidande hår. Sen kan du sova på det, eller låta det torka på annat sätt. Klipp upp bandet (eller knyt upp) och ta ur. Voila. Då jag sover på mina blir de väldigt krulliga, och lite frizziga, så här:När jag bara haft lite vatten i håret och sen låtit det torka ser de mer ut så här:


5 kommentarer:

 1. Men då, videolänken funkar inte. Och jag som var så nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Åh wow! Du det där ska jag testa!

  SvaraRadera
 3. Jag blev också nyfiken, vill gärna se videon :)

  SvaraRadera
 4. Jag orkar ägna cirka 0 tankar åt mitt märkliga hår, men ditt alltså! Vilken fröjd.

  SvaraRadera