tag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post4311493610756335721..comments2023-11-03T10:45:12.666+01:00Comments on smaljeansen!: Fråga: Nyttigare med gulan?Unknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-66172847050341401902012-02-06T08:13:44.257+01:002012-02-06T08:13:44.257+01:00Jag tänker mer som så här: Varför slänga riktig ma...Jag tänker mer som så här: Varför slänga riktig mat? Både oekonomiskt och icke miljövänligt. Plus att om äggulan i sig är ett så stort problem i någons kost kanske man behöver se över helheten lite :)Emilyhttp://imcookiedough.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-23614299779992322752012-02-05T22:25:31.541+01:002012-02-05T22:25:31.541+01:00Alltid kul att tjöta lite ju : ) Tack för input!Alltid kul att tjöta lite ju : ) Tack för input!Elbehttp://smaljeansen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-76696739729743805892012-02-05T16:01:55.542+01:002012-02-05T16:01:55.542+01:00PS.2: Vilken glad överraskning att se att du gjort...PS.2: Vilken glad överraskning att se att du gjort ett inlägg om min kommentar! :)<br /><br />Du är snabb på att blogga du, grymt!Elinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-25224677063405812372012-02-05T15:58:35.927+01:002012-02-05T15:58:35.927+01:00Med "näringsvärde" brukar man mena mikro...Med "näringsvärde" brukar man mena mikronutrienter, det vill säga vitaminer, mineraler, antioxidanter. Ägg (då hela alltså) är en viktig naturlig källa till D-vitamin. Ägg innehåller också höga halter av E-vitamin, A-vitamin, B-vitamin och Folat. Förutom sitt höga vitamininnehåll är ägg mycket rika på antioxidanten selen samt innehåller järn, zink och jod. Det finns få andra livsmedel som har ett så komplett vitamininnehåll och är så rika på viktiga spårämnen.<br /><br />Dessa slänger man alltså bort om man inte äter gulan, eftersom det är där den göttigaste näringen sitter.<br />Så svaret på din fråga är: Med gulan får du alla viktiga mikronutrienter! <br /><br />Om man inte vill undvika fett, ser jag ingen mening med att slänga bort gulan. <br /><br />P.S Om någon äter råa ägg skulle jag uppmuntra att sluta med det, rått tas bara 50% av proteinet upp och du utsätter dig för salmonellarisk.<br /><br />:)Elinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-77349603424204349522012-02-05T13:17:18.290+01:002012-02-05T13:17:18.290+01:00Intressant! =)Intressant! =)Suzanhttps://www.blogger.com/profile/10286715028874679500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-77002825537484529452012-02-05T12:57:00.972+01:002012-02-05T12:57:00.972+01:00Jag förstår personen som skrivit kommentaren. Jag ...Jag förstår personen som skrivit kommentaren. Jag gillar inte äggula så därför jag kastar bort den men äggulan innehåller viktiga näringsämnen och då menar jag till exempel vitamin D som är extra viktigt på vintern men i näringssyfte till kcal så förstår jag vad du menar.Anonymousnoreply@blogger.com