tag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post2372953498065670485..comments2023-11-03T10:45:12.666+01:00Comments on smaljeansen!: Man blir lite trött, ja. (om kostknas)Unknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-44836372855065129002012-08-17T17:53:21.415+02:002012-08-17T17:53:21.415+02:00Det värsta som finns är att inte ha mat hemma, så ...Det värsta som finns är att inte ha mat hemma, så jag förstår till fullo! Vad jag brukar göra är att lägga ribban lite lägre, börja med att handla, köp mat så att det alltid finns bra frukost och mellis tillgänglig, köp mat som går fort att göra iordning tills lusten kommer tillbaka. Typ grillad kycklig, keso, ägg, avocado, oliver, bönor, kanske fetaost, grönsaker, ja du vet. Du behöver inte planera i timmar, det räcker med att planera in ett besök på ICA;)Marinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-59723632122642324382012-08-17T09:24:06.180+02:002012-08-17T09:24:06.180+02:00Blä, jag vet hur det är! Och nånstans är det varke...Blä, jag vet hur det är! Och nånstans är det varken pengarna eller vikten som är problemet - utan välmåendet! Jag mår inte bra av uteluncher, halvdana mellanmål och panikmiddagar. Jag behöver ha det lite genomtänkt för att må bra! <br /><br />Jag tvingade mig att göra matlista igår, tog ICAs Buffé-blad och valde 4 rätter vi ska laga. Jag hoppas det räcker för att komma på banan igen!<br /><br />Therése Lnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-80408318550852852552012-08-17T09:01:10.566+02:002012-08-17T09:01:10.566+02:00Men vet du, låt det vara ett tag! Jag vaknade en d...Men vet du, låt det vara ett tag! Jag vaknade en dag och ville kräkas på allt vad mitt livsmedelsselekterande och alla träningsbloggar, tidningar och program jag följer slaviskt heter. Jag tänker att i och med att kost och hälsa är mitt största intresse så gör det mig lyckligast i livet. Fram tills det inte gör det. Alls. Så denna dag bestämde jag mig för att inte öppna en endaste blogg eller tidning (för egentligen, när man läser om det hela hela tiden så blir det lätt att tro att det är den viktigaste prion i världen), stänga ner min egen träningsblogg, äta det jag känner för morgon middag kväll utan att tänka på kolhydratsinnehållet eller för-lite-protein-måste-komplettera grejen, gå iväg på middagar hos vänner med den enda tanken om hur kul det ska bli att få träffa mina vänner istället för hur jag ska få äta, hur jag ska förklara mig, vad som är ok undantag etc (för att sedan spendera halva dagen efter på att ångra mig). Och då hittade man balansen fort, tro det eller ej.<br />Grejen är att jag vet att mitt förhållande till mat alltid varit komplicerat. Och i och med detta är det det mest okomplicerade jag haft. <br /><br />Så mitt bästa råd, ta en paus från det dåliga samvetet. Tänk att du gör det i två veckor. Kroppen hinner inte samla på sig dödlig fetma/för förtvinande muskler eller vad det än kan vara som man målar upp sitt dåliga samvete runt. Och det är så vansinningt skönt för själen.<br /><br />PS. (Och jag vet, har ju redan skrivit en uppsats :)) Om du tar en paus från nyttig-mat-tänket ett tag innebär det inte att du kommer att tappa en enda läsare. Ditt peppiga sätt att skriva behövs, och gör lika mycket nytta om det handlar om Wellness. DS.Hannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-48017239999956641052012-08-17T08:48:47.086+02:002012-08-17T08:48:47.086+02:00Känner igen mig, sover dåligt just nu och det lede...Känner igen mig, sover dåligt just nu och det leder till att jag är för trött för att orka laga mat på kvällarna, dessutom är det bökigt eftersom jag och min kille ibland är hos mig, ibland hos honom (letar gemensamt boende), är vi hos mig har jag jätteliten frys och köket är mini, är vi hos honom finns inte alltid alla "verktyg" som man behöver (eller ingredienser). Handlar mat dag för dag (dyrt och jobbigt), igår gick jag omkring i affären i 30 minuter innan blodpudding hamnade i min korg. Hade ingen ork att laga nåt men ville inte ha "ute-mat" heller. Roligare mat än blodpudding kan man ju äta.... ; ) Mariehttps://www.blogger.com/profile/05810396062575332390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-63367121036272543932012-08-17T08:21:25.076+02:002012-08-17T08:21:25.076+02:00Just do it! Efter ett tag kommer inspirationen och...Just do it! Efter ett tag kommer inspirationen och motivationen!Maddenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-72883485163023022482012-08-17T08:17:30.008+02:002012-08-17T08:17:30.008+02:00Förstår till fullo och tror helt enkelt att semest...Förstår till fullo och tror helt enkelt att semesterkänslan drar över en bit in efter semestern också. Kanske ovilja att släppa det där goa, lite mer spontana. Kanske behöver hjärnan fokusera i prioordning - jobbet, komma upp på morgonen, familjen och sen kommer matplaneringen längre ner på listan. Jag var pepp första veckan, hade en suverän planering och massa mat i frysen. Nu andra veckan tillbaka blev det lite "näää, inte kålpudding nu igen, jag struntar i matlåda". Och sen inser jag att även om det är trevligt att gå ut och äta ibland så är det jobbigt att göra det jämt, behöva dra ut oavsett väder, oavsett hur mycket tid man har, kanske slänga i sig något dyrt. However, balansen återkommer. Min STÖRSTA utmaning är, som alltid, det där härliga kvällsmysandet...Beatatjatahttps://www.blogger.com/profile/12759780637019044632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-72813887602464297562012-08-17T08:17:28.205+02:002012-08-17T08:17:28.205+02:00Förstår till fullo och tror helt enkelt att semest...Förstår till fullo och tror helt enkelt att semesterkänslan drar över en bit in efter semestern också. Kanske ovilja att släppa det där goa, lite mer spontana. Kanske behöver hjärnan fokusera i prioordning - jobbet, komma upp på morgonen, familjen och sen kommer matplaneringen längre ner på listan. Jag var pepp första veckan, hade en suverän planering och massa mat i frysen. Nu andra veckan tillbaka blev det lite "näää, inte kålpudding nu igen, jag struntar i matlåda". Och sen inser jag att även om det är trevligt att gå ut och äta ibland så är det jobbigt att göra det jämt, behöva dra ut oavsett väder, oavsett hur mycket tid man har, kanske slänga i sig något dyrt. However, balansen återkommer. Min STÖRSTA utmaning är, som alltid, det där härliga kvällsmysandet...Beatatjatahttps://www.blogger.com/profile/12759780637019044632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-75439572143751423712012-08-16T23:02:49.211+02:002012-08-16T23:02:49.211+02:00Men Elbe;
du är ju så duktig resten av året!
Peng...Men Elbe; <br />du är ju så duktig resten av året!<br />Pengar kommer pengar går (dyra luncher) but don´t sweat the small stuff!<br />Ät så nyttigt som möjligt på lunchen så kommer du snart vara där du alltid är!<br /><br />Julesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-79484127529202521452012-08-16T22:48:02.015+02:002012-08-16T22:48:02.015+02:00Min egna lösning är en lista på kylskåpet,
en kol...Min egna lösning är en lista på kylskåpet, <br />en kolumn med lagade rätter, och en kolumn med mellanmål som även fungerar på morgon och kväll om det kniper.<br /><br />Allt på listen måste vara ok nyttgt, lättlagat och ha ingredienser man ofta har hemma. (behöver jag tillägga att det ska vara rätter jag tycker om ochså)<br /><br />Så fort jag kommer på en ny rätt som kvalar in så lägger jag till det på listan.<br /><br />När jag kommer hem från jobbet och är sådär vråltrött hungrig och oinspirerad så kollar jag bara listan väljer något därifrån. Det hjälper mig att få i mig mat, för dedär med veckomatsedel och planera flera dagar framför funkar verkligen inte för mig.<br /><br />Unknownhttps://www.blogger.com/profile/08873938862293796786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-4788419512597122262012-08-16T22:23:25.183+02:002012-08-16T22:23:25.183+02:00Men, åh, jag förstår preciiis hur du känner! Jag ä...Men, åh, jag förstår preciiis hur du känner! Jag är glad att jag kan gå hemma och skrota och fixa med min mat just nu. Hade aldrig klarat den här whole30grejjen om jag jobbat.. <br /><br />Jag har däremot insett att det blir lite dyrt att springa ner till affärnpåhörnet för att köpa grejjer till spontanhittepåmiddagen varje dag, så även här måste jag planera lite nu. Funderar på att slå mig ihop med min bff (som har lika stor familj och äter som jag) och få ihop matsedel och shoppinglista för en hel månad eller nåt. För att slippa tänka varje vecka (dag?). <br /><br />Här är mina go-to-grejjer kokosägg (recept inne hos mig) och köttfärsröror/"pyttipannor" och lövbiff med wokade ta-vad-man-har-hemma-grönsaker. <br /><br />Hoppas du kommer upp på hästen snart igen, så att du mår lite bättre och får mer experimentlust :)ealinahttp://ealina.blogspot.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-7277506501800071122012-08-16T22:11:31.447+02:002012-08-16T22:11:31.447+02:00organic green, frescos sallader (dock ganska dyra)...organic green, frescos sallader (dock ganska dyra) eller cafe tidemans, matdistriktet (ekologiskt, närodlad mat) mycket rawfood. Alla dessa ställen är fantastiska. På matdistriktet väger de maten, så de brukar int ebli så dyrt. Jag kan komma därifrån med en fantastisk näringstät måltid för 60 spänn:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-41300729026160595532012-08-16T22:07:03.509+02:002012-08-16T22:07:03.509+02:00Svarta lådan på Mäster Samuelsg. 8 eller 9. Dom fr...Svarta lådan på Mäster Samuelsg. 8 eller 9. Dom frågar "hur mycket protein ska du ha?" Mycket gott och vällagat. Eller meze på lösvikt i hötorgshallen. Annars avskyr jag utelunch. Alltid flottigt, alltid i stora kantiner, alltid opersonligt och dyrt.<br /><br />/MajsanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-64250576901882594222012-08-16T22:05:48.136+02:002012-08-16T22:05:48.136+02:00Känn lugnet och låt det bli lite som det blir ett ...Känn lugnet och låt det bli lite som det blir ett tag. Du är bara människa precis som oss andra - alla har vi våra toppar och dalar. Hade också lite problem att hitta tillbaka efter sommaren, var inte heller ett dugg sugen på att stå i köket. Det var först när jag slutade störa mig på att jag inte tog tag i det som jag faktiskt tog tag i det, hittade tillbaka till glädjen när det inte kändes som ett måste längre. Kram!Maria - Helt (h)ärligt!http://mariapaavola.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-80445677804160916442012-08-16T21:40:05.821+02:002012-08-16T21:40:05.821+02:00Nä jag tänker på det brukar nog mamsi slänga på cu...Nä jag tänker på det brukar nog mamsi slänga på curryn (alt. saffran), paprika och chili medan löken svettas så frigörs smakerna ännu mer. Känns så proffsigt & luktar mumma i köket!Monamellenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-79758683809868961782012-08-16T21:36:11.491+02:002012-08-16T21:36:11.491+02:00Ditt inlägg är jag. Har samma bakgrund som dig, fö...Ditt inlägg är jag. Har samma bakgrund som dig, förutom att jag inte står i köket och fixar läckerheter på kvällarna. Jag ligger mer i soffan och chillar med "tråkmellis" ist för middag.. MEN, jag kan kanske peppa dig genom att säga att du inspirerat mig otroligt mkt sedan jag börjat läsa din blogg! <br /><br />I magen ligger nu en asgod lax med fetaosttäcke som vi käkade blomkåls-"fried rice" till. Praise the lord - dina receptinlägg! TACK. Känner mig sjukt nöjd över att ha ätit lagad mat 2 ggr idag.<br /><br />Det där med planeringen är jobbigt, men absolut nödvändigt. Man har liksom inget alternativ. Go Elbe, du vet ju hur man gör! Annars hade inte jag suttit här mätt och belåten. :p<br /><br />En god gryta min mamma brukar göra funkar alltid när man får hjärnsläpp vid spisen:<br />Lök + vitlök = svetta. Häll på krossad tomat. Krydda upp med syra som kanske lite vitt vin eller vinäger och en gnutta sötma som honung eller vad man nu sötar med. Fortsätt kryddningen med paprikapulver och ta antingen saffran eller curry som krona på verket. Glöm inte chili för sjyst hetta! Ett krav nästan. Lägg i räkor och koka inte för länge, annars blir de obehagliga gummistycken. Brukar äta med en stor hög riven zuccini & bönor men man kan ta vad han har.<br /><br /><3Monamellenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-73364843567569628492012-08-16T21:05:27.886+02:002012-08-16T21:05:27.886+02:00Panini e bra och om du sitter i city så är även Ka...Panini e bra och om du sitter i city så är även Kalori ett bra val.Victorianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-32950203254403900712012-08-16T21:02:38.153+02:002012-08-16T21:02:38.153+02:00Panini är mitt tips! Vet ju inte var du jobbar, me...Panini är mitt tips! Vet ju inte var du jobbar, men det finns iaf relativt nära Blueberry - i Garnisonen! Deras sallader är mina räddare när matplaneringsorken tryter.Isa - fit4fighthttp://www.fit4fight.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5941601422470879385.post-32209758830823583752012-08-16T20:40:17.983+02:002012-08-16T20:40:17.983+02:00Det är helt okej att kräkas ut lite frustration. J...Det är helt okej att kräkas ut lite frustration. Jag tror att vi är många som har svårt att komma tillbaka till "planeringsmathjärnorna" efter en ganska lössläppt sommar. Kanske kan vi alla (både du och läsarna) ta ett gemensamt tag i saken och skriva ner våra bästa tips att komma tillbaka på rätt spår igen? Stor kram!Moa goes fit, fast and fab.http://knoxtindraprojekt.blogspot.se/noreply@blogger.com